perjantai 12. helmikuuta 2016

Mökkipihan parannussuunnitelmiaKuten monessa muussakin blogissa minä myös suunnittelen tulevan kevään ja kesän töitä. Erityisesti mietiskelen mökkipihan parannusta. Yllä olevassa kuvassa on elämäni ensimmäinen suunnitelma kukkapenkiksi. Aloitan ihan näin pienesti. Kunhan nyt selviän tästäkin!

Pitänee laittaa jotain maanpeitekasvia tai kuoriketta kasvien juurille? Kuoriketta teen itse pihalta tulevista risuista.

 

Tässä on työstettävä nurkkaus viime syksynä. Ketoneilikat olen äskettäin siihen istuttanut (ovat suojattu pienellä aidanteella koiran pennun takia). Olemassa olevaa tuossa nurkkauksessa näiden ketoneilikoiden lisäksi on iso saniaispuska. Tuo nurmikko pitää kuoria pois. Niittykukat (joista pilkottaa päivänkakkaroita kuvassa) ajettelin jättää tuonne takaosaan. Pihalla ei ole istutettua nurmikkoa vaan tuo on ihan luonnontilaista. Ajattelin vähentää sen osuutta piha-alueelta.

Tarvitsisin miehen apua myös. Ei ole kovin kiinnostunut puutarhatöistä, mutta on kyllä avulias kun hyvin perustelen... Puita pitäisi kaataa. Pienempiä osaan itsekin kaataa käsisahalla nytkyttämällä. Kuvastakin näkee, että taustalla on aivan liian varjoinen alue.Sieltä pilkottaa iki-ihana suuri kivi. Tämänkin alueen kohdentamiseksi on olemassa alustava suunnitelma.


Ketoneilikka
Harjaneilikka kasvaa alueen vasemmassa reunassa.

Päivänkakkarat ovat niittyalueella.

Paras pihan kukista menee tässä! Minun ruusunnuppuni!

Jokunen uusi lukija on ilmottautunut! Kiitos ja tervetuloa!

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ TEILLE!

16 kommenttia:

 1. Minusta on ihan fiksua aloittaa pienesti ja siitä sitten edetä pala palalta. Ei tule turhaa stressiä ja suunnitelmat ehtivät hioutua työn edetessä.
  Upea kivi siellä taustalla häämöttää.

  VastaaPoista
 2. Varmasti kiva suunnitella mökkipihaa ja sinne istutettavia kasveja. Hiljaa kiiruhtaen suunnitelmat jalostuvat ja yksi idea poikii toisen.

  VastaaPoista
 3. Between:joo, pienestä pitää aloittaa. Alkoi stressata, kun ajattelenkin kuinka paljon pitäisi tehdä tälle pihalle!

  VastaaPoista
 4. Kruunuvuokko:on ihan kiva ajatella tulevaa kevättä, että pääsee toteuttamaan suunnitelmansa

  VastaaPoista
 5. Hyviä suunnitelmia. Maanpeitekasvit helpottavat hoitotyötä, tosin tarkkana täytyy olla, ettei istuta sellaista rohmuajaa, joka vie tilan itse pääosan esittäjältä. Hyvää ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Ruusunmekko:voi olla, että teen itse haketta ja peitän sillä. Kunhan nyt pääsen sinne hommiin. Kiitos samoin: hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 7. Ei kannata haukata liian suurta palaa kerralla. Siitä on hyvä sitten jatkaa, kun saa valmiiksi. Ihan kivalle näyttää, puutukit otti heti mukavasti silmään.
  Pikku hurmuri viilettää siellä menemään, hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 8. Maatuska:niin ajattelinkin. Hyvää ystävänpäivää myös sinne!

  VastaaPoista
 9. Tulin vielä toivottamaan hyvää ystävänpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 10. Hyvä suunnitelma! Tuosta syysleimusta, kannattaa olla tarkka lajikkeen ja kannan kanssa, mieluiten vanhaa kotimaista. Minä jouduin sen hävittämään omasta pihasta, koska siihen tuli aina härmää. On kuulemma altis sille.

  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 11. Sussi:siis ei pitäisi hankkia puutarhamyymälästä? Hyvää ystävänpäivää myös sinne!

  VastaaPoista
 12. Minua miellyttävät nuo kasvivalinnat kovasti!

  Juu, syysleimua kannattaa kysellä joltain vanhalta pihalta, siellä olevat menestyvät hyvin. Puhuin just tuossa puolen kilometrin päässä asuvan tuttavan kanssa, että heillä on lähes joka pihassa ongelma, kun kasveja pitäisi jakaa, eikä tiedä, minne ylimääräiset jakopalat työntäisi. Jos itse on rohkea ja käy kyselemässä vanhemmilta asuinalueilta (eikös teillä ole vähän vanhempi ympäristö, siis ei alle viisitoistavuotias?) ovelta, että löytyykö jakoon jos tulee itse hakemaan tai auttaa penkin sen osan siivoamisessa, niin luultavasti saa monen neliön alalle kasveja. Näin talvella on tietysti hankala katsella, että keneltä mahtaisi löytyä leimua. (Meiltä!)

  Syysleimujen härmänalttiuteen auttaa muuten sekin, että laittaa mahdollisimman paksun multakerroksen, näin ainakin meillä. Mutta sen neilikan kohdalla pitää sitten pistää vähemmän paksu kerros, että ne kukkivatkin eivätkä tee pelkkää lehteä. Mutta eihän sitä penkkiä joka kohdasta tarvitse tehdä niin paksumultaiseksi :)

  Intoa ja menestystä projektiin!
  Sini K.
  Kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommentista ja neuvoista! En uskalla täältä meidän asuinalueelta viedä mitään mökille, koska täällä on paljon lehtokotiloita. Etten vaan vie niitä mökkipihaan! Siellä ei niitä ole enkä haluakaan. Mutta tuo multakerros oli hyvä neuvo!

  VastaaPoista
 14. Voit kokeilla kasvien siirtoa seuraavin toimenpitein. Leikkaa varret lyhyeksi. Pese sitten juuripaakut täysin puhtaaksi vanhasta mullasta. Näin mullassa olevat mahdolliset kotilonmunat poistuvat veden mukana.) Paljaiden juurten suojaus kuivumiselta (laita esim. veteen ämpäriin) Istutus uudelle kasvupaikalle mahdollisimman pian. Kunnon kastelu ja varjostus ensin alkuun, jotta lähtevät uuteen kasvuun.

  VastaaPoista
 15. Ps. Jos juuripaakku on hyvin tiivis liota sitä ensin astiassa, jotta juurten puhtaaksi pesu onnistuu paremmin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!