lauantai 21. toukokuuta 2016

Mopo meinaa karata! Ja karkaakin!

Olen mennyt puutarha-asioista jotenkin sekaisin! Paljon muuta en ajattelekaan kuin, miten parannan luonnontilaista mökkipihaa. Yölläkin joskus valvon, kun ideoita pukkaa päähäni. Yläkuvassa on vielä melko vaatimaton maakasa, johon saunarakennuksen tieltä nostettu kiviä ja maata. Minä vähän muokkasin aluetta,laitoin haketta ja istutin kivikkokasveja.  Saattaa tulla kiva tai sitten ei.

Yksi kasan kukista on valkoinen patjarikko.

Tässä ujosti vielä kukkii sammalleimu.

Nämä ne ovat ikisuosikkejani ja niitä on mökkipihalla paljon: saniaiset. Näin keväällä ne ovat erityisen herttaisia.

Tässä on puutarha-apulaiseni, jolle pitää pitkästymisen estämiseksi järjestää ohjelmaa pihatöiden lomassa. Tässä yksi suosikki: haravasta tehty este, jonka yli hypätään. Apulainen on niin innokas hyppäämään, että alkaa itkeä kun näkee haravan laitettavan tuohon. Ei millään malttaisi odottaa!

Tämä kevään haravointikaverini on käynyt minua taas tervehtimässä. Peloton, suloinen tirppa!

Tässä ei vielä ole kuvaa alueesta, johon tein kukkapenkin. Postasin siitä aiemmin. Eikä se siihen kukkapenkkiin jäänyt! Olen kaivanut aluetta hikipäässä paljon lisää. Mobilatia pitää laittaa illalla kipeään kyynärpäähän. Ja sitten perkasin vessapolun varteen yhden alueen. Sitten keksin yöllä, miten ratkaisen mökin edustan rämettyneen rinteen parannuksen. Ja...

18 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että puutarhahommat ovat vieneet sinut mukanaan. Olen aivan varma, että et ole ainoa, itse asiassa meitä taitaa olla aika paljon! Valkoinen patjarikko on kaunis. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, niin tuttua! Puutarha tulee uniin ja vie joskus unetkin =) Ihana hyppelevä apulainen sinulla!

  VastaaPoista
 3. Anneli:en taida olla ainoa, kun puutarhureiden viestejä lukee. Hämmästys on vaan suuri, että minäkin..

  VastaaPoista
 4. Kurjenkello:Hahaa!Saatan parikin tuntia yöllä valvoa ja tehdä suunnitelmia! Sitten ajattelen, että nyt poikki tämä!

  VastaaPoista
 5. Hah haa! Soot saanu tartunnan, puutarhakuumehen!.... Ajattelen puutarhaa illalla viimmeesenä, aamulla ensimmääsenä ja useen siinä väliski ;D Ihana tepuuttava puutarhakaveri!

  VastaaPoista
 6. Todella kiva istutus Vilma! Juuri tuollainen kivi-luonnonistutus sopii niin hyvin mökille eikä vaadi paljoa hoitoa. Ihana.

  VastaaPoista
 7. Juu'u, tutulta kuulostaa =) Tästä ei ole paluuta, niin se taitaa olla! Suloinen puutarha-apulainen ja kivannäköinen istutusalue! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Sametti Hortensia: kiva, jos tykkäät! Keskenhän tuo vielä on, mutta jospa nuo tuossa kasvavat.

  VastaaPoista
 9. Navettapiika:vai on sinullakin 'tauti' noin pahana!

  VastaaPoista
 10. Tervehdys :)Ihana blogi sulla ja upea tuo patjarikko. Ite sain sen kuoliintumaan, vaikka kivikkopenkkiin istutin.

  Tunne on niin tuttu. Multa menneet polvista kierukat näissä kevysissä puutarhahommissa :D Aina sitä kaivamista riittää eikä se koskaan lopu.
  Mutta on se vaan niin ihanaa, tahtoo kohta loppua tila. Oon jo laajentanut naapuritontille, haha :D

  Ihanaa toukokuun aikaa :)

  VastaaPoista
 11. Irmeli:toivottavasti patjarikkoni säilyy, on niin kaunis. Joo, onhan mullakin vähän polvi kipeänä, kun olen niin paljon tonkinut. Ihanaa toukokuun aikaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 12. Pirjo:onhan se ihana, mitä nyt välillä käy kaivelemassa kukkapenkkejäni!

  VastaaPoista
 13. Patjarikko on yksi suosikkini, mutta meillä sitä on vain pikkinä. Kuvasi jälkeen alkoi haluttamaan se valkoisenakin. Tarkoittaako tämä sitä mopon karkaamista ;)

  VastaaPoista
 14. Ruusunmekko: ei tuo ole vielä paha! Mutta jos ei muuta osaa enää ajatellakaan, valvoo öisin miettien ja tekee pihalla töitä niin, että siirtyy aina uuteen paikkaan tekemään. Se on sitä mopon karkaamista!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!