sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Luonnonkukkia ja hotelli hyönteisille


Olen uurastanut mökkipihalla niin, että paikkoja särkee. Jaoin mökin yhden keskipihan osan kahtia: toisella puolelle tulee lähinnä luonnon kukkia. Väliin tein polun ja sille toiselle puolelle tulee ostokasveja. Alue on enemmän kuin kesken, mutta työtä on ollut tässäkin! Taustalla näkyy mökin terassin edessä oleva rinne, joka on sekin työn alla (ja siis erittäin kesken!).

Puna-ailakit ovat kivoja luonnon kasveja. Keräsin viime syksynä myös niiden siemeniä ja laitoin maahan. En saa vielä selvää ovatko esiin nousevat taimet niitä vain rikkaruohoja.

Luonnonkukkien keskelle laitoin hetken mielijohteesta kepin. En tiedä miksi, mutta siinä se on. Takana olevaan puuhun sidoin hyönteishotellin. Puun edessä on tekemäni penkki. Taustalla oleva alue on sekin vasta ajatuksissa työn alla. Siellä on metsäpuutarha-fiilis. Jotain siltä pohjalta.

Hyönteishotelli on nätti. Ovatko hyönteiset ihastuksissaan? Saapa nähdä. Minä ainakin tykkään!

19 kommenttia:

 1. Tuosta lunnonkukkaosiosta tulee varmasti kaunis...sellainen keto tunnelma..:)

  VastaaPoista
 2. Luonnonkukat ovatkin ihan parhaita, siellä ei rikkaruohot seassa haittaa. Älä raada liikaa siellä, muista levätäkin välillä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea jakaa selkeästi kahtia luonnonmukaisempi ja istutetumpi alue. Minä tykkään luonnonkukista erityisen paljon ja suosin niitä meidän kaupunkipihalla. Puna-ailakki on erityisen kaunis ja lisääntyy siemenestä helposti eli varmasti pikkuiset ovat sen alkuja. Upea paikka tulevalle metsäpuutarhalle, vaikka sitten seuraavina kesinä toteutettavaksi. Kiva hyönteishotelli, johon ne varmasti ihastuvat.

  VastaaPoista
 4. Mulla on myös alue missä on paljon luonnonkasveja. Hyviä sinne ovat ailakin lisäksi mäkitervakko, metsälauha, lemmikki ja erilaiset maksaruohon luonnonkannat. Kivannäköinen juttu on tulossa!

  VastaaPoista
 5. Hannele-kaima:toivottavasti tulee kiva. On siinä muutama pulmakin vielä ratkaistavana.

  VastaaPoista
 6. Sametti Hortensia:joo, lepään välillä. Olen luonnonkukkien ystävä

  VastaaPoista
 7. Marietta:minäkin tykkään puna-ailakeista. Toivon, että alut ovat niitä eivätkä rikkaruohoja. Vielä ei saa selvää.

  VastaaPoista
 8. Kati:kiitos ideoista! Lisään noita vielä

  VastaaPoista
 9. Mukava idea tuo luonnonkasvialue. Metsäkurjenpolvi on myös ihana luonnonkasvi;)

  VastaaPoista
 10. Luulisi hotellissa olevan tungosta viimeiseen koloseen asti. Luonnonkukat on kauniita, tykkään itsekin puna-ailakista kovasti.

  VastaaPoista
 11. Pirjo:tykkään metsäkurjenpolvista myös. Olen tuonut niitä muualta tuohon alueelle.

  VastaaPoista
 12. Maatuska:hotelli on juuri avattu, enkä tiedä mikä tulee olemaan käyttöaste. Toivottavasti hyvä!

  VastaaPoista
 13. Polut jakavat puutarhaa luontevasti ja kauniisti. Näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 14. Ihana, mökille sopiva tunnelma. Entisehen puutarhahan muutti ailakit poisheitetyystä maliakkokukista. Ihimettelin seuraavana kesänä pinkkiä kukkapuskaa ojanpiantarehella. Ailakit oli siämentäny ja ruvennu kasvamahan.
  Söpö ötökkähotelli. En oo ruuhkaa omas vastaavas nähäny, mutta ompa katto pään päälle eres tariolla.

  VastaaPoista
 15. Navettapiika:toivottavasti ailakit leviävät. Heittelin viime syksynä niiden siemeniä maahan. Jotain siellä kasvaa, mutta en vielä tiedä ovatko rikkaruohoja vai mitä. En ole meidänkään hotellissa vielä asukkaita nähnyt.

  VastaaPoista
 16. Mukavia mökkipuuhia
  ja aina riittää tekemistä :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!