perjantai 23. syyskuuta 2016

Kukkapenkin raivaus kesän aikana

Mökkipihalla kukkii vielä mm näitä astereita.


Syysleimuja.Myskimalva.

Koko viime talven mietin kukkapenkkien perustamista mökille. Raivasin siellä paljon enemmän kuin kuvittelin. Piti tehdä vaan yksi, mutta se laajeni ja laajeni. Sitten tein penkkejä muuallekin. Yläkuvassa on yksi osa pihaa, jonka raivasin (kuvat alla).


Kaivoin esille kiviä (kuinkas muutenkaan!) Olen istuttanut tuohon mm. päivänliljoja, kuunliljoja, ketoneilikkaa, astereita, erivärisiä syysleimuja, nepalin hanhikin, pähkämöä, belliksiä, peitto- ja verikurjenpolvia, humalaa. Näyttävät vielä kovin vaatimattomilta. Keväällä on tarkoitus jatkaa mm. siistimällä penkin reunat. Millä rajaan penkit? En tiedä. Ehkä keväällä tiedän.

Tein kivipolun luonnonkukkien ja noiden muiden kukkien väliin. Luonnonkukka puolella kasvaa mm puna-ailakkeja, kurjenpolvia ja päivänkakkaroita.

Osan kasveista hain siis luonnosta, osan ostin. Sitten minulla on kaksi ystävää, jotka tulivat kylään taimikassien kanssa. Sain heiltä monenlaisia kasveja, jotka olivat omasta kukkapenkeistään kaivaneet. Kiitos heille!

Kuten joku lukija naureskelikin:niin se vaan on minullakin kukkapenkki. Kuka olisi uskonut! Kotipiha säilyy edelleen kivikkopihana eikä sinne tule kukkia muuta kuin itse rautalangasta väännettyjä.

20 kommenttia:

 1. Ihana violetti färi kukiis. Rojektit tuppaa aina kasvaa suunniteltua suuremmiksi. Ens kesänä kasvit o jo suuria ja näkymä aivan erilaane.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Niin se vaan puraisi kukkakärpänen sinuakin. ♥

  VastaaPoista
 3. Navettapiika:joo, mopo karkasi. Tämä ei ole ainoa kohta, jota olen siellä tonkinut. Kukkapenkki näyttää kovasti vaatimattomalta. Toivottavasti olet oikeassa, että olisi ensi kesänä kauniimpi.

  VastaaPoista
 4. Kauniita nuo asterin kukat! Ja syysleimunkin...ja myskimalvan...:))
  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 5. Noin se hommaa etenee eli lähtee lapasesta, silleen sopivasti. Hyvin sopivat kukkaset mökkipihallenne.

  VastaaPoista
 6. Hannele-kaima:myskimalva on suosikkini

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Niin se kukkavirus iskee vuoronperään meihin kaikkiin:)

  VastaaPoista
 8. Hyvähyvä, kukat vievät mennessään... :)
  Samoja funtsin, kesällä tehty kukkapenkki täälläkin vielä ilman reunuksia. Noo, näitä on mukava suunnitella talven pimeinä iltoina.

  VastaaPoista
 9. Minä kyllä iloitsen tästä mökkipihasi kukkaloistosta! Kivipihasi on kaunis sellaisenaan, mutta täällä saat sitten hoivailla muunlaista kasvillisuutta. Mikäs sen parempaa. Tuo uusi kivipenkki on ihana. Onko sitä pakko rajata ollenkaan kun on luonnollisen kaunis noin?

  VastaaPoista
 10. Sametti Hortensia: no, en vielä ihan kukkaloistosta puhuisi! Toivottavasti ensi kesänä... Onhan se kiva, kun on kaksi näin erilaista pihaa! En tiedä vielä, mitä tekisin tuon kukkapenkin reunojen ym. kanssa. Ehkä ensi kesänä tiedän.

  VastaaPoista
 11. Mukava tuollainen polku luonnonkukkien lomassa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!