lauantai 17. syyskuuta 2016

Murkkuja ja murkkuja

 Kuten moni on blogini kommenteissa todennut nämä murkut ovat kivoja.

 Kivoja ei sen sijaan ole muurahaiset, jotka luulivat voivansa majoittua näihin suihkulähdealtaan ruukkuihin. Toisessa niissä on kääpiökataja ja toisessa  viiruhelpi. Olen vainonnut mökillä muurahaisia, jotka tuhoavat kasvejani. Luulin, että kotipiha olisi niistä vapaa. Turha luulo! Näissä molemmissa ruukuissa kuhisi muurahaisia! Prkl!

Olen netistä lukenut, että tämä Fun-mehu tappaa muurahaisia. Kokeilin. Niin teki! Ja ihmiset juovat sitä!

Tuholaisista puheenollen. Pyysin päästä tutustumaan yhden naapurimme pihaan. He ovat ahkeria pihan laittajia. Mies kertoi, että on tämän kesän aikana kerännyt 3000 lehtokotiloa. 3000! Lehtokotiloita ei meidän pihassa juurikaan näe, koska niille ei ole mitään syötävää.

Viime päivät menneet minulle harvinaisen flunssan kourissa. Aiotut pihatyöt ovat jääneet tekemättä. Odotellaan pareminpia aikoja. Toivottavasti te olette säästyneet taudilta.

8 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Onneksi en juo mitään tuollaisia mehuja..:D
Muurahaisista ei kyllä pääse eroon...niitä on täällä uudellakin pihalla ihan riittävästi! Yhdessä paikkaa, kun myrkyttää, vähän ajan päästä jo jossakin alkaa laatan välistä hiekat ylös pukkaamaan...ja eikun taas myrkyttämään..:)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Siis ihan totta.... ja noita mehuja sitten myydään ihmisille. Onneksi meilläkään ei juoda mitään ostomehuja, eikä kyllä enään itsekeitettyjä mehujakaan, kun niihin joutuu laittamaan turhan paljon sokeria säilyvyyden takaamiseksi.
Muurahaiset ovat riesana aina ajoittain täälläkin. Käytän torjuntaan jauhetta, jota muurahaiset kuljettavat pesään saakka ja näin se tehoaa parhaiten.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Hannele-kaima:noinhan se on. Pitää yrittää näitä kasvejansa jotenkin pelastaa. Täytyy olla valppaana sekä kotona että mökillä.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Kruunuvuokko:voi olla, että tuollainen jauhe olisi kaikkein paras. Olen kuullut siitäkin jostain.

Sussi kirjoitti...

Kätevä vinkki tuo mehu. Mutta hyvä, etten ole itse sitä juonut, D! Muurahaiset viihtyvät kuivassa paikassa, missä on kiviä.

Navettapiika kirjoitti...

Meillon kans murkkuja melekee joka kiven alla. Oon antanu olla, ei niistä eroho pääse kuitenkaa. Tuata mehua vois joskus kuitenki kokeella.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Sussi:niinhän ne viihtyvät. Vähän liiankin hyvin!

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Navettapiika: niin kauan saavat minun puolestani olla, kunhan jättävät kasvini tuhoamatta!