torstai 8. syyskuuta 2016

Terassien 'sisustuspulmat'

Meillä on sorapiha eikä siinä ole kovin kiva kävellä. Niinpä pihaan on rakennettu kolme terassia ja kivipolut kävelyä varten. Yläkuvassa talon alkuperäinen, melko suuri terassi. Siellä on rautakalusteet, yksi puulaatikko ja muurahaiset. 'Muurahaisnurkkaan' kaipaisin jotain esim. rautakalustetta tms. Tämä on kovasti kesken.

Muurahaiset täyttävät nyt tilan, kunnes parempi vaihtoehto löytyy.

 Tämän terassin edessä on muutama porras. Takana näkyy pergola-terassi, jota rajaa kaareva kivimuuri. Pensasaita on juuri leikattu. Peittää normaalisti paremmin näkymät naapuripihaan.

 Pergola-terassin kulmassa kasvaa tuija.

 Alkuperäisen terassin edessä on tämä kolmionmuotoinen, aitaan rajautuva terassi. Tähän olen monta vuotta haikaillut penkkiä. Kivipenkki olisi ollut paras. Halusin penkkiä niin kovasti, että ratkaisin asian tilapäisesti lankulla ja pystyyn nostetuilla antiikkikivillä. Tämä ratkaisu todisti minulle sen, että siihen KUULUU penkki!

 Kun keksin tuohon paremmat jalat, vaihdan ne.

Tämän terassin kulma on vielä 'sisustamatta' Vaihdan sinne milloin mitäkin. Nyt siellä on tämä kiinalaislyhty. Suunnitelmissa on laittaa tähän jokin kasvi, heinä tai havukasvi.

Ei ole kovin helppoa keksiä näihin terasseihinkaan kalusteita tms, jotta saisin niistä pihan tyyliin sopivat. Ne odottavat kaikesssa rauhassa ratkaisuja, kuten koko pihakin. Kovin hitaaseen tahtiin keksin näitä ratkaisuja! Huokaus!

23 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Pihasi on kuten aiemminkin olen sanonut seesteinen ja kaunis. Hienot terassit ja tuo penkki on kaunis ihan noinkin toteutettuna.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Kruunu Vuokko:terassit ovat kivat, mutta niistä puuttuu jotain. Jotain, mitä en keksi. Tykkään itsekin tuosta penkistä, vaikka onkin 'hätäratkaisu'.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Nuo muurahaiset ovat hienoja..:)
Haluaisin tuohon meidän postimerkkipihalle jotakin vanhaa ja ruosteista juttua...siis koristeeksi. En vaan vielä tiedä mitä, mutta kun kohdalle osuu tiedän..:)

pirkko kirjoitti...

Muurahaiset on edelleen hienot ja kaikki terassit ihanan rauhalliset.

pirkko kirjoitti...

Muurahaiset on edelleen hienot ja kaikki terassit ihanan rauhalliset.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Hannele -kaima: ruosteiset jutut ovatkin myös minun mieleeni,

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Pirkko:kiitos. On niin kiva kuulla, että ihmiset mieltävät pihani tunnelman rauhalliseksi. Se on tavoite.

Between kirjoitti...

Minustakin muurahaiset ovat tosi hienot.
Hassua juttu, sillä eilen illalla mietin omaan pihaan samanlaista penkkiratkaisua, kuin sinulla. Ystävälläni on samanlainen kivestä toteutettuna, siis kaupasta ostettu. Sellainen maksaa sen verran paljon, ettei budjettini hankintaa nyt kestä. Minulle kelpaisi erinomaisesti tuollainen versio, kuin sinulla on.
Itse olen huono ideoimaan sisustusratkaisuja sisälle tai ulos. Ennen pitkää ne hyvät ratkaisut kuitenkin jostain putkahtavat, kun ei ylly hosumaan.

Navettapiika kirjoitti...

Nua murkut on aivan ihania ja yllättävän suuria. Jos muutosta miätit, nii niiren paikalle vois sopia vaikka pöytä, johona on vanhan singerin takorautaane jalusta jalakoona. Olis vähä samaa tyyliä nuaren rautakalusteeren kans.
Penkki o muute makee!

TainaT kirjoitti...

tuo penkki on todella upea tuohon..kiva idea.
tuli mieleeni että sopisko terassille korkea kanttinen ruukku ja siihen jokin upea heinäkasvi..semmone tuulessa huojuva.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Between: tiedän, että kiviset ovat tosi kalliita. Kärsimättömänä ihmisenä ratkaisujen keksiminen vie aivan liian kauan. Onneksi sentään keksin tämän penkin!

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Navettapiika:kiitos vinkistä ja penkki-kehuista!

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Taina:tämä oli kiva idea. Kiitos! Mietin vaan, että se ei talvehdi kai tuossa?

Sametti Hortensia kirjoitti...

Minusta penkki on fantastinen, eikö se kestä istumista? Sisko haaveili aikoinaan kivipenkistä ja he tekivät sen itse, kustannukset säilyivät alhaisina kun osaa kivet irtona kivimyymälästä. Minä niin tykkään tuosta mustasta rautakalustosta, kehtaanko kysyä mistä olet ostanut sen? Kivinurkkaukseen kävisi ihanasti kartiovalkokuusi. Se on niin kaunis.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Sametti Hortensia: kestää hyvin istumista! Eilen istuinkin sillä. Rautakalusteet ovat Aada Sisustuksesta. Näin kalusteita Huvila ja Huussi-ohjelmassa ja kiinnostuin niistä.

Pirjo kirjoitti...

Oikein hyvät rakenteet, kyllä tuonne vielä lyötyy se oikea juttu. Tykkään noista muuraihaisista ja tuo tekemäsi simppeli penkki on kiva, sopisi meillekkin ;)

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Pirjo:Kiitos! Kiva kuulla näitä penkkikommentteja.

Liisa //multaasormissa kirjoitti...

Hitsi kun nuo muurahaiset on kivoja! Mistä ne on?

Maatuska kirjoitti...

Sinulla on tyylillesi uskollisen näköistä joka puolella. Hyvin sopii yhteen nuo kaikki mitä teillä nyt on. Kyllä löytyy vielä lisää mukavaa laitettavaa, kunhan jaksat etsiä rauhassa. Niitä putkahtaa sitten eteesi, ehkä ihan yllättäen.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Liisa: ne ovat kivoja! Niistä on kyselty ennenkin. Olen saanut ne tupaantuliaislahjaksi. Kysyin lahjan antajalta valmistajaa, mutta se on jo lopettanut toimintansa.

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Maatuska:Kiitos! Olen jo paljon keksinytkin ratkaisuja, mutta miksi keksin niin HITAASTI niitä?!

Laura / Tänään Kotona kirjoitti...

Ihania muurahaisia! Paljon parempia kuin oikeat!

Kivisen Vilman piha kirjoitti...

Laura:ne oikeat ovatkin inhottavia