sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Se alkoi! Vuosi 2017.


Uusi vuosi on alkanut! Olen ihminen, joka katsoo aina eteenpäin. En ole nostalginen ollenkaan tai haikailisin entisiä parempia aikoja. En! Päässäni pyörii aina tulevat suunnitelmat. Talven mittaan ajattelen paljon kevättä ja tulevaa kesää. Sellainen puute minulla on, etten osaa elää tässä hetkessä. Usein murehdin jotain tulevaa hankalaa asiaa jo kauan ennen. Tyhmää ja kuluttavaa! Toisaalta: ilakoin tulevasta ihanasta jutusta myös ennakkoon. Ei yhtään tyhmää! Muutama idean poikanenkin jo päässä muhimassa tulevaa puutarhakautta ajatellen. Entäs teillä?

Parista suunnitelmasta olen postannutkin:  mehikasvinurkkauksesta kotipihaan ja metsäpuutarhasta mökille. Jotain muutakin pientä on vielä mielessä.

Ennen kevään tuloa pitää viettää nämä tulevat talvikuukaudet. Jouluajan säätä ei voi suuremmin kehua: oli pimeätä ja märkää. Tapanin päivän aamuna koiraa ulkoiluttaessa olivat katuvalot sammuneet. Oli niin pimeää, että ellei lähitaloissa olisi ollut pihavaloja tai pensaita koristeltu valoilla, olisi pitänyt hakea taskulamppu! Uutena vuotena oli yhä lumetonta, mutta hiljalleen alkoi pakastaa. Koira selvisi uudesta vuodesta hyvin ja pelkäämättä, kiitos omistajiensa! Tehtiin kaikkemme sen eteen, ettei joutuisi pelkäämään.

Ennusteen mukaan tulossa olisi kirpeitä pakkasia. Toivottavasti tulee lunta, ettei pakkanen tule maan ollessa paljas. Tänä vuonna minullakin on kasveja istutettuna mökillä ja huoli niiden selviämisestä. Teille muilla tämä huoli on jo ennestään tuttu!


Pari uutta lukijaa on tullut. Ilahduin kovin! Tervetuloa!

14 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Olit ensimmäinen blogikavereistani, joka oli blogannut vuonna 2017! Meillekin on luvattu kovia pakkasia ensi viikolle. - Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Anneli:minä olenkin aamuvirkku! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

Pirjo kirjoitti...

Jep. Lunta täälläkin odotellaan, nyt vaivaiset viisi senttiä. Pelkään noiden tähkälaventelien puolesta...

Sussi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Nettimartta kirjoitti...

Tänään oli kaunis, hiljainen ja lauha päivä. Hurjia pakkasia ei kaipaa kukaan, mutta on otettava vastaan, mitä annetaan.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ihanaa alkanutta uutta vuotta 2017 sinulle.

Kivisen Vilma kirjoitti...

pirjo:ja aika koviakin pakkasia tulossa eikä lunta!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sussi:kiitos, kuin myös!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Nettimartta:niinhän meidän on tehtävä!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kruunu Vuokko:kiitos, myös sinulle!

Navettapiika kirjoitti...

Ihanaa, meillä sataa lunta!!!! Toivottavasti teilläki.
Hyvää alakanutta vuatta!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Navettapiika:meilläkin vähän -ei tarpeeksi. Sulle myös!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Ihanaa alkanutta vuotta!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tiiu:sinulle myös!