sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Se alkoi! Vuosi 2017.


Uusi vuosi on alkanut! Olen ihminen, joka katsoo aina eteenpäin. En ole nostalginen ollenkaan tai haikailisin entisiä parempia aikoja. En! Päässäni pyörii aina tulevat suunnitelmat. Talven mittaan ajattelen paljon kevättä ja tulevaa kesää. Sellainen puute minulla on, etten osaa elää tässä hetkessä. Usein murehdin jotain tulevaa hankalaa asiaa jo kauan ennen. Tyhmää ja kuluttavaa! Toisaalta: ilakoin tulevasta ihanasta jutusta myös ennakkoon. Ei yhtään tyhmää! Muutama idean poikanenkin jo päässä muhimassa tulevaa puutarhakautta ajatellen. Entäs teillä?

Parista suunnitelmasta olen postannutkin:  mehikasvinurkkauksesta kotipihaan ja metsäpuutarhasta mökille. Jotain muutakin pientä on vielä mielessä.

Ennen kevään tuloa pitää viettää nämä tulevat talvikuukaudet. Jouluajan säätä ei voi suuremmin kehua: oli pimeätä ja märkää. Tapanin päivän aamuna koiraa ulkoiluttaessa olivat katuvalot sammuneet. Oli niin pimeää, että ellei lähitaloissa olisi ollut pihavaloja tai pensaita koristeltu valoilla, olisi pitänyt hakea taskulamppu! Uutena vuotena oli yhä lumetonta, mutta hiljalleen alkoi pakastaa. Koira selvisi uudesta vuodesta hyvin ja pelkäämättä, kiitos omistajiensa! Tehtiin kaikkemme sen eteen, ettei joutuisi pelkäämään.

Ennusteen mukaan tulossa olisi kirpeitä pakkasia. Toivottavasti tulee lunta, ettei pakkanen tule maan ollessa paljas. Tänä vuonna minullakin on kasveja istutettuna mökillä ja huoli niiden selviämisestä. Teille muilla tämä huoli on jo ennestään tuttu!


Pari uutta lukijaa on tullut. Ilahduin kovin! Tervetuloa!

14 kommenttia:

 1. Olit ensimmäinen blogikavereistani, joka oli blogannut vuonna 2017! Meillekin on luvattu kovia pakkasia ensi viikolle. - Hyvää alkanutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
 2. Anneli:minä olenkin aamuvirkku! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Jep. Lunta täälläkin odotellaan, nyt vaivaiset viisi senttiä. Pelkään noiden tähkälaventelien puolesta...

  VastaaPoista
 4. Tänään oli kaunis, hiljainen ja lauha päivä. Hurjia pakkasia ei kaipaa kukaan, mutta on otettava vastaan, mitä annetaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa alkanutta uutta vuotta 2017 sinulle.

  VastaaPoista
 6. pirjo:ja aika koviakin pakkasia tulossa eikä lunta!

  VastaaPoista
 7. Nettimartta:niinhän meidän on tehtävä!

  VastaaPoista
 8. Kruunu Vuokko:kiitos, myös sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, meillä sataa lunta!!!! Toivottavasti teilläki.
  Hyvää alakanutta vuatta!

  VastaaPoista
 10. Navettapiika:meilläkin vähän -ei tarpeeksi. Sulle myös!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!