sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Maaliskuisella pihalla käymässä


Aidan vieressä on varjoa ja siellä kivien seassa on vielä lunta, jota vähän sielä poistin. Teen tätä lumien siirtelyä joka kevät! Eihän siinä mitään järkeä ole, mutta onpahan jotain pihapuuhaa ja sulavathan nopeammin.
Suihkulähdealtaan suihkulähde on vielä varastossa. Viiruhelpi on ollut koko talven tuossa. Mahtaako olla elämää vielä tänä keväänä?

Mehitähti-alueeksi kaavailemani on vielä jäässä, koska on kivien suojassa. Pari mehtitähteä siellä on ennestään. Ovatko mahtaneet selvitä talvesta?

Nämä sinikatajat ovat kasvaneet kamalasti. Liiankin paljon! Ensimmäistä kertaa en suojannut niitä kevätauringolta. Joku noista pitänee poistaa. Kai noita pidempiä oksia voisi vähän leikatakin, kun polulle tunkevat?

Tämän ison kiven ehostus jatkuu tulevanakin kesänä! Viime vuonnahan laitoin tuon pienen painanteen reunaan suodatinkankaasta tekemäni pussukan, jossa oli soraa sisällä. Laitoin vielä kiviä siihen päälle. Tarkoitus oli, ettei soransekainen multa valuisi pois. Maksaruoho ja mehikasvit siellä alkoivat kasvaakin. Näyttää sammaltakin olevan. Ajattelin, että teen tänä keväänä samanlaisen virityksen tuohon oikean puoleiseen vielä pienempään kuoppaan. Tästä ns. törkeen ruman kiven ehostuksesta postasin aiemmin.

Lintulauta on vielä paikallaan. Aamulla käydessäni pihalla kuvaamassa tintit siellä kovasti vielä ruokailivat. Tuo rasvapötkylä on ollut varsinkin sinitiasten suosiossa. Ne sellaiset pallon muotoiset eivät meidän lintuja enää paljoakaan kiinnostaneet. Oudot rautalankaviritykset ovat harakoita varten. Näyttävät tyhmiltä, mutta ovat toimivia!  Kuulin ensi kerran mustarastaan laulun! Voi rakas, ihana kuulla!

Etupihalla, joka on pohjoiseen päin on vielä talvisempaa.
 

22 kommenttia:

 1. Kyllä se vielä niin kovin talvista on sielläkin. Lunta ja jäätä paikka paikoin niin paljon, että meinaa lentää pyrstölleen mutta pakko on kuitenkin jo ulkona kiertää ja ihmetellä niitä pieniä pälvipaikkoja ja uskaliaita ensimmäisiä kukkasia. Meille satoi viime yönä kerros uuttakin lunta :(

  VastaaPoista
 2. Minna:vai satoi lunta. Ei ole kiva. On meillä vähän lunta vielä pihassa, vaikka on ollut melko aurinkoistakin välillä.

  VastaaPoista
 3. Täällä sataa lunta parhaillaan. Ei ollenkaan kiva näky aamulla herätessä! Tuskin se maahan jää, ainakaan pitkäksi aikaa, mutta kaipaan silti aurinkoa.
  Mukavia suunnitelmia sinulla pihakierroksella. Kohta pääsee ulos hommiin, ei mene enää montaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Piparminttu:lumisadetta ei enää kukaan kaipaa! Sulaisipa pian kaikki loputkin.

  VastaaPoista
 5. Sinulle taitaa tulla puuhakas kesä suunnitelmistasi päätellen. Täällä sataa jotain lumennäköistä vetistä hiutaletta, ihan turhaa.

  VastaaPoista
 6. Ansu:tulee juu, paljonkohan saan tehtyä!

  VastaaPoista
 7. Täällä maa oli valkea, kun aamulla avasin verhot. Mutta eiköhän se kevät koita meille kaikille ihan pian. Päästään tositoimiin! 😊

  VastaaPoista
 8. Samaa lumen siirtelyä minäkin harrastan. Sulaa nopeammin ja tuleepa ainakin ulkoiltua kuntoilun merkeissä. Eilen mustarastas lauloi ja muutkin linnut sirkuttivat täydellä teholla. Ihanaa kuultavaa.

  VastaaPoista
 9. Riina:voi tylsyys! Sellaisen lumisen kuvan teiltä näinkin!

  VastaaPoista
 10. Between:järkevää touhua! Ihanat mustarastaat ja kaikki muutkin laulavaiset!

  VastaaPoista
 11. Meillä paistaa siniseltä taivahalta AURINKO! Aika vilipoosta, eikä lumi nii kauhian vauhrikkahasti sula. Viiruhelpi on sitkiä sissi.

  VastaaPoista
 12. Kevään eteneminen näkyy kivasti jo pihallanne.

  VastaaPoista
 13. Navettapiika:yöt ovat melko kylmiä, joten etenee siksi varmaan hitaasti tämä kevät. Toivottavasti viiruhelpi on sitkeä.

  VastaaPoista
 14. Minä löysin tänään ekat leskenlehdet..:)

  VastaaPoista
 15. Mää olin tänään lumensiirtohommissa;)
  Ja juu, mää ainakin leikkaan käytävälle tunkevaa katajaa, eikä se tykkää siitä huonoa.

  VastaaPoista
 16. Hannele-kaima:meillä ei semmoisia vielä.

  VastaaPoista
 17. Pioni:siis sinäkin! Täytyy minunkin noita leikata, kun tulevat polulle.

  VastaaPoista
 18. Heippa Vilma. Samanlaisia pihahöperöitä löytyy meitä muitakin. Hiekkapolkuja on haravoitu päivittäin. Niitä ihastuttavia lumikelloja silitelty tämän tästä. Huhuiltu taivaalle tervetulon toivotukset saapuville joutsenille. Suuniteltu uusia pönttöjä linnuille jne. Kaikkea se kevät teettää😁 p.s. kuvansiirtojuttuja löytyy mun blogista kohdasta kuvansiirto. Sieltä löytyy ohjeet niihin tulostinkuvien siirtoihin, käy tutustumassa jos haluat kokeilla. Voin auttaa jos tulee kysyttävää. Laita vaikka sähköpostia.

  VastaaPoista
 19. Pajupirtin Kaisa:kiitos kevätterveisistä!

  VastaaPoista
 20. Teillä onkin jo keväisen näköistä! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 21. Tiiu:ehkä hieman keväisen, mutta ei tarpeeksi! Samoin sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!