sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Yksin mökillä


 Vietin muutaman päivän mökillä yksinäni. Tai en minä ihan yksin ollut, sillä pikkukoirani oli seurassani! Moni ei ehkä haluaisi yksin olla paikassa, jossa öisin on sysipimeää eikä naapurimökeissä ole ketään. Minä viihdyn oikein hyvin! Olen ollut yksinäni myös pimeinä syysöinä. Pihavalot olisi ollut mahdollista sytyttää, mutta en halunnut. Kynttilän laitoin ulos lyhtyyn palamaan yöksi. Se oli ainoa valo. Otin pimeydestä kaiken irti!

Rauhassa ja luonnon keskellä asumisessa on jotain taianomaista. Lintuhavaintoja tein: kuulin peipposen ja punarinnan laulavan. Harmaahaikara lensi taivaalla raakkuen. Laulujoutsenet kailottivat järvellä. Tintit hyppivät lehdettömien puiden oksistossa ja mustarastaat pöllyttelivät maassa makaavia lehtiä. Pari punatulkkua käväisi pihassa. Kun tein aamuvarhain kävelylenkin koirani kanssa, on lintujen  konsertti vertaansa vailla.
Maa oli vielä jäässä. Samoin järvi. Järvessä oli rannassa sen verran sulaa, että sain sieltä saunan pataan vetta kerättyä. Vesipumppu laitetaan vasta kesällä. Lähteessä oli jo vettä ja saatiin koiran kanssa juodaksemme. En minä siellä suinkaan laiskotellut. Keräsin kaadettujen puiden risuja ja oksia talteen. Sitten haravoin. Haravointi on lempipuuhaani ja sitä mökkipihassa riittää. Tekee hyvää talven aikana jumittuneille hartioille!

Sieltä se uusi päivä taas nousee!
Yhtenä aamuna oli maassa rakeita, jotka satoivat edellisenä iltana ukkosen jyrinän säestyksellä!

Minä tulin jo sisälle pihatöistä, mutta tämä tähystäjä ei halunnut lopettaa työtään! Jaksoi tarkkailla ympäristöä tuolla tuntitolkulla!

Lähtöaamuna tuli muistutus siitä, ettei kevät vielä kovin pitkällä ole!

16 kommenttia:

 1. Välillä on ihanaa viettää aikaa ihan yksin...tai siis ilman muita ihmisiä..:)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa mökkifiilistelyä :) Luonnon keskellä oleminen on mökkeilyssä juuri parasta.

  VastaaPoista
 3. Piparminttu:olen suuri luonnonystävä ja siellä oleminen ihan välttämöttömyys!

  VastaaPoista
 4. Luonnon äärellä rentoutuu kyllä parhaiten! Jo lyhyt kävelylenkki metsässä tekee ihmeitä, saati sitten tuollainen ihana mökkireissu. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. kuulostaa todella mukavalle! Täällä Espoossa on niin paljon valosaastetta, että tähtiäkään ei näy kunnolla.

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja niin lupaavaa! Kevät antaa aina mahdollisuuden unelmoida uutta - tunnelmoida tutussa ympäristössä. Luonnon tarjoama rauha on voimaannuttavaa...eilen huhkin itse jo käsivarret kiveiksi, kun nostelin ja putsailin laattoja. Saipa hiirikäsi uusi liikkeitä :D

  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 7. Oi, varmasti rauhaisaa siellä!

  VastaaPoista
 8. Sussi:vaan tuollapa näkyi miljoonia tähtiä!

  VastaaPoista
 9. Oli aika: käsivarsille, selälle ym tekee tosi hyvää haravoida ym talven paikallaan olon sijaan!

  VastaaPoista
 10. Minä en ehkä uskaltaisi olla yksin mökillä, kun vilkas mielikuvitus, mutta iloitsen kun sinulla oli koira turvana :) Minäkin rakastan haravointia yli kaiken. Iloista pääsiäisen aikaa sinulle & koiruudellesi

  VastaaPoista
 11. Sametti Hortensia:turvana ja turvana! Taitaisi tuo pikkukoira olla vain tapansa mukaan iloinen, jos murhamies/murtovaras meille tulisi!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!