sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Hotellin asukas


Jaaha! Nyt tuli pieni ongelma, kun tähän hyönteishotelliin muutti isompi asukas, nimittäin harmaasieppo! Talitintit olivat tyhjentäneet tuon vasemmassa yläkulmassa olevan lokeron. Olin jo varannut verkkoa (peittämistä varten) valmiiksi ja ajattelin täyttää lokeron uudelleen, kun huomasin harmaasieppopariskunnan kantavan kalusteita sisään yksiöönsä!

Minun oli tarkoitus alkaa tehdä hyönteishotellin taaksen jonkinmoista keittiöpuutarhaa. Keräsin sinne jo takkaremontissa poistettuja vanhoja tiiliä. Niistä ajattelin tehdä laatikon salaatin ym kasvattamista varten. Nyt tuli tauko tähän projektiin! Päivällä, kun tipsut olivat syömässä kävin äkkiä jotain puuhaamassa edistääkseni keittiöpuutarhaa. Kun hautominen alkaa, on projekti jäässä poikasten lähtöön asti.

Tykkään näistä harmaasiepoista. Niiden taitavaa hyönteisten pyydystämistä on kiva seurata. Niitä on ollut joka kesä mökillä pesimässä.  Viime vuonna pesi mökin seinällä olevan sähkökaapin vieressä. Ajateltiin, että tehdään niille oikeanoppinen harmaasiepon pönttö. No, se pönttö on nyt tyhjä ja sieppo pesii lähellä olevassa hyönteishotellissa! Ymmärrä nyt näitä sitten!
Puukatokseen on punarinta tehnyt pesänsä. Viime vuonna pesi puupinossa. Punarinta on suloinen lintu, kun se puuhastelee pihapiirissä.


Ei liity tähän asiaan mitenkään, mutta katsokaa nyt, mitä Tuuli Annikan tuvassa on keksinyt tehdä vanhoille runkopatjoille: http://tuuliannikantuvassa.blogspot.fi/2017/05/runkopatjan-kierratysvinkki.html

20 kommenttia:

 1. Voi hassuja harmaasieppoja, viihtyisän pesäpaikan ovat löytäneet!

  VastaaPoista
 2. Tiiu:meidän on helppo siepon elämää tuossa kyllä seurata!

  VastaaPoista
 3. SIeppo kasoi, että onpa siinä hieno hotelli , taidampa siihen muuttaa..:)

  VastaaPoista
 4. Sieppo tietää, että kyseessä on hotelli, josta se muuttaa aikanaan pois. Hyvin ehtii kasvimaata tehdä siepon muuton jälkeenkin. Minua huvittaa lintujen oivallukset pesänteossa. Mitä kummallisimpiin paikkoihin ne pesään rakentavat.

  VastaaPoista
 5. Suloisia siivekkäitä! Hassu harmaavuokko, hän on selvästi löytänyt nyt hyvän pesäpaikan. Hyönteisbuffet vieressä ja kaikki :)

  VastaaPoista
 6. Onpa mainioita lintuja:) Ihana postaus!

  VastaaPoista
 7. Hih, hän halusi vähän erilaisen asunnon:)

  VastaaPoista
 8. Between:niinhän eihän tässä periaatteessa kiire ole, mutta kun olisin halunnut...

  VastaaPoista
 9. Piparminttu:ei se ihme kyllä ole yrittänyt hyönteisiä hakea naapurista

  VastaaPoista
 10. Sussi:mielenkiintoistahan tuota on seurata

  VastaaPoista
 11. Pioni:ja kun ihan häntä varten oli hieno asunto tehty...

  VastaaPoista
 12. Lintuja on mahtava seurata. Näin viikonloppuna ensimmäistä kertaa, kun telkkä lensi pönttöön. Ensin meni hutiin ja telkkä kopsahti pöntön reunaan ja siitä lampeen. Pönttö on ollut tyhjänä vuosia, mutta nyt saatiin asukas. Kiitos, kun vinkkasit blogistani. Hyviä ideoita saa jakaa.

  VastaaPoista
 13. Ansu:meilläkin mökkirannassa ollut vuosia telkänpönttö. Ei kelpaa kellekään. Käyvät siellä keväällä kyllä, mutta eivät pesi.

  VastaaPoista
 14. Meillä teki kirjosieppo kerran rivarinpihalla, seinässä olevaan pyykkipoikapussiin pesänsä. Piti ostaa uudet pyykkipojat ja pussi. Ei ne yhtään pelänny vaikka kulku oli aivan vierestä ja pesään näkyi hyvin. Hauskan paikan on myös sinun siepposi valinnut. Mutta harmi hotellia.

  VastaaPoista
 15. Nila:ovat nämä 'siipiveikot' niin mainioita!

  VastaaPoista
 16. Hotelli on selvästi mieleinen ;)

  VastaaPoista
 17. Hih, ihana yksiö. Meillä aikoinaan harmaasiepot pesivät tuuletusikkunan raossa. Siitä puuttui pelti ja oli sopiva kolo. Oli kiva seurata poikasten kehitystä ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
 18. Satu:tämänkin pesään on näköyhteys ikkunasta. Helppo seurata heidän elämäänsä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!