keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Mökkipihan kasviraportti


Yläkuvassa yksi viime kesänä aloittamistani kukkapenkeistä. Kovasti kesken vielä ja kaikki rikkaruohot paikallaan!

Ystävältä saatujen (vasemmassa ja oikeassa reunassa) saatujen belliksien luo on kasvanut joitain ruusukemaisia kasveja. En tiedä, mitä ne ovat. En uskalla niitä vielä poiskaan ottaa. Yksi vaihtoehto on karanneet harjaneilikat.

Ylä- ja alakuvassa luonnon kurjenpolvia, joita olen kerännyt kukkapenkin yhteen osaan muiden luonnonkasvien (päivänkakkarat, puna-ailakit ym) kanssa.Tuoksukurjenpolvi.
Lemmikit aloittamassa kukintaansa.

Akileijat, nekin hyvällä alulla rikkaruohojen seassa.

Lamoherukka mökin edessä olevassa rinteessä. Toivottavasti sitoo maata. Rinteessä tuppaa olemaan muurahaisia, joita parhaani mukaan häädän.

Pikkusydämessä on jo kukkien alkuja.
Kaukaasian maksaruoho ja sammalleimut lienevät selvinneet talvesta.


Patjarikon keskellä ruskettuneita lehtiä. Pitäisikö tätä jakaa jotenkin?

Ystävältä saadut tarhakurjenpolvetkin hyvällä alulla.

Kaikki eriväriset syysleimut aloittaneet kasvamisen.

Pikkutalvion pitäisi kasvaa myös rinteessä sitoen maata.

Tuoksumatara aloittanut kasvun pihan melko varjoisassa osassa.


Ystävän tuoma valtikkanauhus melko hyvässä vauhdissa jo.

Hyvin ovat viime kesänä istuttamani kukat alkaneet kasvaa. Erittäin kuivaa on ja olen kantanut niille vettä. Erityisesti ilahduttaa ystäviltä saatujen kasvien kasvaminen. Varsinkin, kun niiden vointia tiedustellaan! Mielelläni kerron nämä uutiset!

Tervetuloa uudet tykkääjät!

22 kommenttia:

 1. Kevät tietää mielenkiintoisia tutkimusmatkoja puutarhaan. Jännittävää nähdä mitä kaikkea nousee talvilevosta. Parasta ovat ystäviltä saadut ja heistä aina muistuttavat kasvimuistot. Nyt maa kaipaa vettä vaikka talvikosteutta onkin vielä pinnan alla.

  VastaaPoista
 2. Cheri:totta, että noilta ystäviltä saaduilla on erityinen merkitys. Voi, kun saataisiin sadetta!

  VastaaPoista
 3. No, täällä saatiin eilen illalla sadetta....ei varmasti paljon kasveille ollut hyötyä, kunhan nyt maan pinnan kasteli..:)

  VastaaPoista
 4. Kaikkea kivaa kasvaa jo mökkipihallasi.
  Tuota patjarikkoa en lähtisi vielä jakamaan, vaan lyhentäisin leikkaamalla ruskettuneita versojen kärkiä ja lisäisin väleihin ja päälle uutta multaa.

  VastaaPoista
 5. Eikös olisikin mukavaa, jos joku talvi vaihteeksi rikkaruohot katoaisivat penkistä. Mutta ei vahingossakaan :). Paljonhan sinulla on silmäniloa tulossa.

  VastaaPoista
 6. Kruunu Vuokko:kiitos vinkistä! Näin teen!

  VastaaPoista
 7. Tuulevi:juu, melkon paljon on. Varsinkin, kun ottaa huomioon että ennen viime kesää ei ollut kukkapenkkejä ollenkaan!

  VastaaPoista
 8. Siellähän nousee vaikka mitä! Kiva että luonnonkasveja olet valinnut puutarhakasvien lisäksi. Metsäkurjenpolvi on muuten tosi ihana!

  VastaaPoista
 9. Siellä on jo runsaasti uutta kasvua. Ainakin itse yritän tässä vaiheessa välttää liiallista nyppimistä ja kitkemistä, sillä kaikkia ei ihan pienenä välttämättä tunnista.

  VastaaPoista
 10. Oikein somalta näyttää mökkipihallasi ja muutama kivikin päätynyt koristeeksi...

  VastaaPoista
 11. Pirjo:juu, tykkään myös luonnonkasveista. Metsäkurjenpolvet ovat suosikkejani.

  VastaaPoista
 12. Between:juuri tuo ongelma minulla onkin, kun en tunnista kaikkea. Varovainen olen.

  VastaaPoista
 13. Nettimartta:somaa, mutta kovin vähäistä on vielä kasvu. Kiviä, niitä minulla on joka paikassa ja lisääntyy vaan mökilläkin.

  VastaaPoista
 14. Sinulla onkin paljon kasveja ja hyvältä näyttää tilanne tällä hetkellä. Kukkaloistoa odotettavissa. Minä tee mökille yhden kukkapenkin lisää, mutta heittelen siihen vain kesäkukan siemeniä.

  VastaaPoista
 15. Ansu:nythän näyttää vielä todella vaatimattomalta, mutta toivon että tilanne muuttuu kesän myötä. Minulla on mökillä pelottavan iso tontti. Nyt on kukkapenkin alkuja jo useampia...

  VastaaPoista
 16. Tulin kurkkimaan mökin kasviraporttiasi, hyvältä näyttää. Mökille sopivatkin niin hyvin luonnonkukkaset. Olen varma, että mökkipuutarhastasi tulee kaunis!

  VastaaPoista
 17. Sametti Hortensia:niin, vielähän kaikki on vasta alullaan ja rikkaruohoja vasta keräilen, mutta onhan mulla jotain jo entiseen verrattuna (jolloin ei ollut mitään).

  VastaaPoista
 18. Kiitos kun sain käydä vierailulla. Tulenpa toistenkin ihastelemaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!