lauantai 6. toukokuuta 2017

Seinän vieri-viritys

Autotalliseinustan vieressä on pergola terasseineen. Terassin ja seinän väliin jää tylsän näköinen alue. Olen miettinyt senkin parannusta pääni puhki. Tuolle taloa kiertävälle sepelialueellehan ei saa mitään istuttaa, mutta tuollaisenaan tosi tylsä.
Kokeilin tällaista viritystä, mutta en tiedä tästä... Kuvan oton jälkeen tuo ruukku sai lähteä.

'Istutin' keramiikkakukan pystyyn nostetun kiven taakse. Koppiksen ja murkun laitoin kivien päälle.Minun pihaesineeni vaeltelevat paikasta toiseen. Mahtavatko noillekaan paikoille jäädä? Hieman epäilen.Sepelireunus kiertää luonnollisesti koko talon. Muualle en kaipaa tällaisia virityksiä. Tosin nurkkiin ja talon kulmiin olen laittanut kivikasat.

18 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Siistit sepelit. Meillä kiertää kivet. Niistä pitää keräillä roskat käsin tai puhaltimella. Kivat koristeet!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Satu:mullakin on nurkissa kiviä. Keksin, että niistä saa lehdet keittiöpihdeillä!

Piparminttu kirjoitti...

Siellä on hienosti muotoutumassa japanilaishenkinen kivipuutarha :) Teillä on siisti sepelialue, meillä sitä ei ole rajattu ja siksi hieman epämääräinen.

Maatuska kirjoitti...

Miten olis muutama tuollainen kukka lisää...
Tai maalaa kiviä ja tee niistä "kukkia"

Kivisen Vilma kirjoitti...

Piparminttu:meidän talo rakennettu 6 vuotta sitten. Ehkä silloin on ollut jo jotain määräyksiä näistä. Ihan siistihän tuo periaatteessa on, mutta...

Kivisen Vilma kirjoitti...

Maatuska: mulla on noita kukkia vain tuo yksi - valitettavasti.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Meilläkin kiertää talon ympäri samainen sepelireunus. Mutta ei noin siisti kuin sinulla. Meillä koivunlehtiä ja muuta roskaa lentää reunukselle ja niitä saa olla jatkuvasti siistimässä.
Kauniita koristeita.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kruunu Vuokko:meilläkin lentää. Meillä syksyllä imuroitiin piha ja nyt keväällä olen keittiöpihdeillä (!) nyppinyt lehtiä.

Navettapiika kirjoitti...

Tua sora-alues on hyvä paikka vaihtuvalle näyttelylle. Nua rautalankaöttiääset on kivoja.
Meillä on itä- ja pohojoosseinustalla kiveys luannonkivistä, jokka oon hakannu tasaaseksi hiakkahan ja saumannu. Siitä voi harialla vetää roskat pois. Vaihteluksi oon laittanu muutaman isoomman kiven joukkoho.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Kaunis on näinkin, mutta siskolla oli aikoinaan samanlainen ja he laittoivat paikalle kauniita liuskekiviä ja ruukkuihin kukkia, ihastelin sitä kovin aina kun kävin. Laita mistä pidät niin varmasti tulee hyvä :)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Navettapiika:sinun kivivirityksesi on varmasti kivempi kuin tämä meidän! Meillä tämä oli jo valmiina, kun 6 vuotta sitten muutettiin.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sametti Hortensia:Pari kiveä laitoinkin ja nuo ötökät päälle. Siskosi liuskekivellä koristeltu oli varmasti kaunis. Täytyy pitää mielessä.

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Minäkin ajattelin ehdottaa liuskekiviä, kun kivikasoista on niin ikävä poistaa roskia. Siitäkin kommentoijilla näyttää olevan kokemusta. Putsasin juuri oman kivikasani, olipa siinä homma.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ansu:onhan noista ikävä poistaa roskia. Imuri ja keittiöpihdit auttavat. Olisihan liuskekivet helpommat.

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kivat koristeet! Meilläkin kiertää taloa samanlainen reunus. Etupihalla siinä on kuitenkin isompia, pyöreähköjä koristekiviä.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tiiu:on mullakin nurkissa ja kulmissa isompia kiviä. Eihän tuo muuten kovin hääppöinen ole.

Sussi kirjoitti...

ihanat nuo koristeet!

Meillä on talonreunamat kiviä, ja niistä saa käsin poimia kuvia lehtiä ym. pois.

Nila kirjoitti...

Kaunis se on noinkin. Minä olen laittanut" haketuksen " päälle muutamia kuivia oksan känkkyröitä. Ne on helppo siirtää pois, kun kyllästyy.