lauantai 6. toukokuuta 2017

Seinän vieri-viritys

Autotalliseinustan vieressä on pergola terasseineen. Terassin ja seinän väliin jää tylsän näköinen alue. Olen miettinyt senkin parannusta pääni puhki. Tuolle taloa kiertävälle sepelialueellehan ei saa mitään istuttaa, mutta tuollaisenaan tosi tylsä.
Kokeilin tällaista viritystä, mutta en tiedä tästä... Kuvan oton jälkeen tuo ruukku sai lähteä.

'Istutin' keramiikkakukan pystyyn nostetun kiven taakse. Koppiksen ja murkun laitoin kivien päälle.Minun pihaesineeni vaeltelevat paikasta toiseen. Mahtavatko noillekaan paikoille jäädä? Hieman epäilen.Sepelireunus kiertää luonnollisesti koko talon. Muualle en kaipaa tällaisia virityksiä. Tosin nurkkiin ja talon kulmiin olen laittanut kivikasat.

18 kommenttia:

 1. Siistit sepelit. Meillä kiertää kivet. Niistä pitää keräillä roskat käsin tai puhaltimella. Kivat koristeet!

  VastaaPoista
 2. Satu:mullakin on nurkissa kiviä. Keksin, että niistä saa lehdet keittiöpihdeillä!

  VastaaPoista
 3. Siellä on hienosti muotoutumassa japanilaishenkinen kivipuutarha :) Teillä on siisti sepelialue, meillä sitä ei ole rajattu ja siksi hieman epämääräinen.

  VastaaPoista
 4. Miten olis muutama tuollainen kukka lisää...
  Tai maalaa kiviä ja tee niistä "kukkia"

  VastaaPoista
 5. Piparminttu:meidän talo rakennettu 6 vuotta sitten. Ehkä silloin on ollut jo jotain määräyksiä näistä. Ihan siistihän tuo periaatteessa on, mutta...

  VastaaPoista
 6. Maatuska: mulla on noita kukkia vain tuo yksi - valitettavasti.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin kiertää talon ympäri samainen sepelireunus. Mutta ei noin siisti kuin sinulla. Meillä koivunlehtiä ja muuta roskaa lentää reunukselle ja niitä saa olla jatkuvasti siistimässä.
  Kauniita koristeita.

  VastaaPoista
 8. Kruunu Vuokko:meilläkin lentää. Meillä syksyllä imuroitiin piha ja nyt keväällä olen keittiöpihdeillä (!) nyppinyt lehtiä.

  VastaaPoista
 9. Tua sora-alues on hyvä paikka vaihtuvalle näyttelylle. Nua rautalankaöttiääset on kivoja.
  Meillä on itä- ja pohojoosseinustalla kiveys luannonkivistä, jokka oon hakannu tasaaseksi hiakkahan ja saumannu. Siitä voi harialla vetää roskat pois. Vaihteluksi oon laittanu muutaman isoomman kiven joukkoho.

  VastaaPoista
 10. Kaunis on näinkin, mutta siskolla oli aikoinaan samanlainen ja he laittoivat paikalle kauniita liuskekiviä ja ruukkuihin kukkia, ihastelin sitä kovin aina kun kävin. Laita mistä pidät niin varmasti tulee hyvä :)

  VastaaPoista
 11. Navettapiika:sinun kivivirityksesi on varmasti kivempi kuin tämä meidän! Meillä tämä oli jo valmiina, kun 6 vuotta sitten muutettiin.

  VastaaPoista
 12. Sametti Hortensia:Pari kiveä laitoinkin ja nuo ötökät päälle. Siskosi liuskekivellä koristeltu oli varmasti kaunis. Täytyy pitää mielessä.

  VastaaPoista
 13. Minäkin ajattelin ehdottaa liuskekiviä, kun kivikasoista on niin ikävä poistaa roskia. Siitäkin kommentoijilla näyttää olevan kokemusta. Putsasin juuri oman kivikasani, olipa siinä homma.

  VastaaPoista
 14. Ansu:onhan noista ikävä poistaa roskia. Imuri ja keittiöpihdit auttavat. Olisihan liuskekivet helpommat.

  VastaaPoista
 15. Kivat koristeet! Meilläkin kiertää taloa samanlainen reunus. Etupihalla siinä on kuitenkin isompia, pyöreähköjä koristekiviä.

  VastaaPoista
 16. Tiiu:on mullakin nurkissa ja kulmissa isompia kiviä. Eihän tuo muuten kovin hääppöinen ole.

  VastaaPoista
 17. ihanat nuo koristeet!

  Meillä on talonreunamat kiviä, ja niistä saa käsin poimia kuvia lehtiä ym. pois.

  VastaaPoista
 18. Kaunis se on noinkin. Minä olen laittanut" haketuksen " päälle muutamia kuivia oksan känkkyröitä. Ne on helppo siirtää pois, kun kyllästyy.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!