tiistai 6. kesäkuuta 2017

Hotellissa asutaan


Kerroin jokin aika sitten, että hyönteishotelliin muutti harmaasieppo. Talitiainen avusti muuttoa sillä, että tyhjensi hotellin yhden lokeron. Ajattelin täyttää lokeron ja vein jo verkon hotellin viereen, että suojaan sillä lokerot. Harmaasieppo ehti ensin! 

Hotellin taakse minulla oli tarkoitus tehdä jonkinlainen pieni keittöpuutarha. Vein jo joitakin tavaroita sinne, mm tiiliä laatikon tekemistä varten. Nyt projekti odottaa, että siepon pojat lähtevät pesästä.

Sieppo hautoo parhaillaan. Se lennähtää aina pois, kun talon oven avaa. Minua harmittaa häiritä sitä. Niinpä yritän yhdistellä menojani, ettei tarvitsisi avata ovea niin usein. Sitten usein katson ikkunasta, jos se on pois paikaltaan, niin voin avata oven. Kaikki tekeminen pihan tuossa osassa on nyt jäissä. Se ei häiriinny, vaikka puuhastelee kauempana. Myöskään pihalla oleva koira ei häiritse sitä. Mutta ovea älä avaa!  Pieni, vaatimaton lintu hallitsee elämääni!

22 kommenttia:

 1. Mukavia vieraita. Ja tulee varmasti olemaan mielenkiintoista seurata poikasten kasvua!

  VastaaPoista
 2. Piänilläki eläämiillä on uskomaton voima :) Meillon pesiny harmaasiappo navetan eres olevas sähkötolopas joka kesä. Siinon vanaha kottaraaspönttöö ja ku kottaraasia ei näy, on löytyny uuret asukit.

  VastaaPoista
 3. Piparminttu:varsinkin, kun meillä on ikkunasta hyvä näköalapaikka!

  VastaaPoista
 4. Navettapiika:harmaasieppo tykkää asustaa pihapiirissä, vaikkei avattavista ovista pidäkään!

  VastaaPoista
 5. Hieno hotellihuone tuli tarpeeseen. Täällä kerttu teki toissa vuonna pesän aitan ovikranssiin. Oven takana oli ruukkuja ja puutarhavälineitä. Ne jäivät käyttämättä kun ovea ei voinut tietystikään avata. Lisäksi verkotin aitan edustan, ettei kissa häiritse pesintää. Ehkä sieppo vielä tottuu liikkumiseesi pihapiirissä.

  VastaaPoista
 6. Hih, oot ihana! No, ei sitä auta häiritä..

  VastaaPoista
 7. Meillä teki nyt rastas pesän keskeneräisen terassin kattopalkkien päälle. Onneksi saavat lapsensa maailmalle ennenkuin työt jatkuu siellä. Aikamoista meteliä pitivät, mutta sitten tottuivat, tai uskoivat kun sanoin olkaa hiljaa ei ole mitään hätää. Aikamoisia.

  VastaaPoista
 8. Cheri:hienosti tehty. Tämä sieppo ei ole tottunut ainakaan vielä liikkeeseen, vaikka toivoin niin käyvän.

  VastaaPoista
 9. Nila:onhan näiden kanssa eläminen semmosta...

  VastaaPoista
 10. Olet siellä aivan luonnon armoilla eli tässä tapauksessa pienen, mutta tärkeän linnun armoilla.

  VastaaPoista
 11. Täydellinen hotellihuone, kun sille on noin pajon kysyntää. En hennoisi häiritä minäkään. Pian se sieltä lähtee joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 12. Ihana oma hotelli linnuillasi! Ei tullutkaan hyönteis- vaan lintuhotelli :) Jospa sinne ryömisi hyönteisiäkin niin sieppoäiti pääsisi vielä helpommalla! Onnellisia kesäpäiviä sinulle mökilläsi!

  VastaaPoista
 13. Ansu:juu, tipsu määrää, koska menen ulos!

  VastaaPoista
 14. Between: katsoin jo netistä, että se hautoo n. 2 viikkoa. Silloin on oven avaaminen hankalaa. Sitten ruokkii pari viikkoa poikasia, mutta silloin voin jo kulkea vapaammin.

  VastaaPoista
 15. Sametti Hortensia: lintuhotelli taisi tulla- yllättäen! Onnellisia toivottavasti ovat sinunkin kesäpäiväsi.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!