keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Hyviä ja huonoja uutisia

Tässä hyönteishotellissa pesi harmaasieppo. Poikaset kuoriutuivat, mutta oli niin kylmiä päiviä etteivät selvinneet. Olin todella suruissani, koska otan vähän liiankin vakavasti nämä asiat. Hyvä puoli tässä pesinnän loppumisessa on, että pystyin aloittamaan hotellin takana pienen keittiöpuutarhan teon. Sain jo tehtyä pienen istutuslaatikon vanhoista tiilistä. Ihan pienen vaan, mutta minulle riittävän. Tämän osan (kuten monen muunkin)  teko erittäin kesken.

Eräs toinen pesintä sai onnellisen lopun dramaattisista hetkistä huolimatta. Oksa, johon tämä pönttö oli ripustettu melkein katkesi ja roikkui jo ihan vinossa, kuten pönttökin. Ja vikisevät poikaset sisällä! Oksa kiinnitettiin narulla yläpuolella olevaan oksaan. Pönttö jäi hiukan vinoon, mutta se ei poikasten ruokkimista haitannut! Poikaset lähtivät pesästä ja pönttö roikkuu vielä oksassa.

30 kommenttia:

 1. Voi surku harmaasieppoa. Onneksi toisille kävi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Pirjo:luonnossa tapahtuu tällaista.

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Harmaasieppojen kävi huonosti. Minä otan nuo jutut raskaasti myös..

  VastaaPoista
 4. Satu:tavallaan hyvä, että meitä näin tuntevia ihmisiä on! Ei olla ihan kylmiä!

  VastaaPoista
 5. Mitenkähän meidän pönttöjen pesueiden on käynyt kun elämää olin huomaavinani monessakin mutten ole vielä ainakaan bongannut yhtään kotoa lähtemisiä!? No päivät töissä joten toivottavasti ovat sillä aikaa livahtaneet maailmalle😊

  VastaaPoista
 6. Voi miten surullista, että poikaset eivät selviytyneet...:(

  VastaaPoista
 7. Minna:käsittääkseni linnunpoikasia on kuollut paljon tänä kesänä. Niin surullista.

  VastaaPoista
 8. Tämä kesä on ollut kurja pikkulinnuille. Kovasti minuakin surettaa jos näen kuolleen linnunpojan tai epäonnistuneen pesinnän. Tänään juuri kurkkasin pariin pesään tarkistaakseni, että poikaset ovat lähteneet maailmalle ja voin jatkaa projektejani pesän lähellä. Tyhjiä olivat.

  VastaaPoista
 9. Minäkään en kestä huonoja lintu-uutisia, vaikka nekin kuuluvat luontoon.

  VastaaPoista
 10. Cheri:onneksi löysit tyhjät pesät! Kova kesä linnunpojille!

  VastaaPoista
 11. Ansu: niinhän ne kuuluvat, mutta...

  VastaaPoista
 12. tämä kevät ja kesä on ollut kova linnunpoikasille

  VastaaPoista
 13. Voi, harmaasiepporassukkaa. Olosuhteet ovat olleet pikkulinnuille liian kovat. Toivottavasti ensi vuonna on paremmin.

  VastaaPoista
 14. Ei ihime että osalle poikasista on käyny huanosti. Nii vähä on ollu hyänteesiä liikentees, kylymän kevään ja alakukesän takia.

  VastaaPoista
 15. Minä olen surrut puolestani vähäistä västäräkkien määrää pihallamme. Kato on tainnut käydä täälläkin ja poikasia menehtynyt.

  VastaaPoista
 16. Navetttapiika:eipä hyönteiset lennä näin kylmillä keleillä. Sääli.

  VastaaPoista
 17. Kruunu Vuokko:en ole minäkään västäräkkejä juurikaan nähnyt.

  VastaaPoista
 18. Siellähän nyt on vastustanut pesimisen kanssa. Niitä on kiva seurata, meillä on kuistin räystään alla tiaisen pesä. Voi sitä sirkutuksen määrää. Yks päivää hätistin harakkaa pois pesän kimpusta, yritti sinne ihan tosissaan, pellit vain kopisi.

  VastaaPoista
 19. Maatuska:lintujen pesimistä tosiaan hauska seurata

  VastaaPoista
 20. Kiva kun sinulla on ollut mahdollisuus pesinnän seurantaan, vaikka harmillisesti kävi tuon harmaasiepon kanssa. Hauskan näköinen tuo roikkuva pönttö. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 21. Kurja tuo harmaasiepon poikasten kohtalo. Onneksi toinen pesintä sai onnellisemman lopun. Aurinkoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 22. Näin voi joskus käydä kylmäänköhän vai ruuan puutteeseen kuolivat syy ja seuraus. Meillä mökillä yksi ilta kun oltiin jo nukkumassa, kuului pamaus ulkoonta. Aamulla huomasimme yhden linnunpöntön pudonneen viereisestä kuusesta. Onneksi ei ollut poikasia enään. Ruuvi oli irronnut jostain syystä ja metallinen rautalanka kiinnitys petti.

  VastaaPoista
 23. Nila:varmaan kylmyys tuo ruoan puutetta. Onneksi ei olleet poikaset pesässä.

  VastaaPoista
 24. Voi miten surullista. Minäkin löysin menehtyneen poikasen ja tulin niin surulliseksi. Luonto osaa olla raaka. Hyvä, että pöntön poikaset pelastuivat! Kaunis tuo tiililaatikkosi.

  VastaaPoista
 25. Sametti Hortensia:surulliseksihan siinä tulee, ei voi mitään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!