sunnuntai 6. elokuuta 2017

Pihalla sateisena keskiviikkona 02.08.17


 Sade alkoi jo täplittää pergolan kiviä, kun pihalla kuvasin puhelimellani. Päivä oli harmaa ja sadetta saatiinkin ihan reippaasti päivän aikana. Yläkuvassa olevat sinikatajat ovat kasvaneet jo vähän liikaakin. Mietin osan pois ottamista ja korvaamista jollakin, mutta millä? En tiedä vielä. Vaihtoehtoina ovat: joku havu, heinä tai maksaruoho. Siinähän tämän pihan kasvivaihtoehdot ovat!

Pergolan antiikkikivet ovat vain pinottu päällekkäin. Muuri on hieman kallistunut, jossain vaiheessa ne pitää latoa uudelleen.

Harmaana päivänä isot kivetkin näyttävät harmailta. Toisen ison kiven päällä on vielä ylimääräisiä pikkukiviä pitämässä sinne laittamaani multasoraseosta paikallaan. Otan kivet pois, kunhan kasvit ovat tarpeeksi kasvaneet.

Lähempää tarkasteltuna väriä näkyy toisen ison kiven pinnalla.

Siellä sammalet, maksaruohot ja mehitähdet kasvavat.Onneksi tämä kokeiluni onnistui!

Ison kiven juuressa kasvavat saniaiset, jotka omin päin sinne muuttivat. Sininata ei varsinaisesti kukoista tuossa. 

Tuiki tavallinen hietakastikka tässä. Se on kova leviämään, mutta olen laittanut esteitä,


Pidän erilaisista kivitornirakennelmista.

Risulintu jaksaa seistä tässä kivikon reunassa.

Kovempi sade oli alkamassa, mutta lintukylvyssä oli vettä entistenkin sateiden jäljiltä.

Kaikenlaiset ruukut ovat heikkouteni. Monet niistä ovat tyhjillään, kuten tämäkin pergolamuurin päällä.

Kirjoitin tämän postauksen muutama päivä sitten. Tänäänkin rännit vaihteeksi taas laulavat! Sitä laulua on nyt loppukesästä saatu kuunnella! Näin aamutuimaan istun koneella. Odottelen sateen taukoamista. Sadetutkakuvaa tarkkailin ja kyllä jossain välissä vähän taukoja tulee. Silloin säntään pihalle! Jäi eilen muutama asia vähän kesken.

Tervetuloa uudet lukijat!

20 kommenttia:

 1. Sateen taukoamista tässä itsekin odottelen, sillä paljon olisi tekemistä puutarhassa. Jos ei puoleen päivään mennessä taukoa niin vedän sadetakin niskaan ja lähden ainakin istuttamaan yhden ruusun ja levittämään syyslannoitteen. Ai niin nyt voisi viimeinkin koulia kasvarissa sateen suojissa!! Kipin kapin ulos, hops :)

  VastaaPoista
 2. Minna:meillä sataa edelleen kaatamalla. Kasvari olisikin hyvä paikka!

  VastaaPoista
 3. Niin kaunista. Nuo koristeheinät ovat kauniita. Paljon olisi vielä puutarhassa tekemistä, mutta tuntuu että jatkuvasti vaan sataa. Eilen satoi ja tänään sataa. - Mukavaa sunnuntaita sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
 4. Anneli:niin tekee! Samoin sinulle:mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. kauniilta näyttää! Täälläkin sataa...

  VastaaPoista
 6. Harmaat kivet ja vihreät havut ovat loistava yhdistelmä. Tykkään kovasti.
  Täälläkin sataa, tänään ilmeisesti taas koko päivän. Piti leikata nurmikko, mutta ei taida onnistua. Ehkä joku toinen päivä. Tänään voi sitten vaikka lukea toisten blogeja ja kenties päivittää omaansa.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 7. Sussi:taitaa olla sama tilanne koko Suomessa

  VastaaPoista
 8. Between:sateen vuoksi minäkin täällä koneella istun. Tosin ehdin hetken piipahtaa pihalla ja käyttää koiran kävelyllä, kun oli hetken satamatta

  VastaaPoista
 9. Kauniita kiviasetelmia. Minusta sinikatajasi näyttävät oikein hyviltä. Täälläkin aina vaan sataa.. Ensi viikolla pitäisi olla aurinkoisempaa, toivotaan parasta :) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Piparminttu:sinikatajat ovat levinneet turhankin paljon. Täytyy miettiä, mitä niille tekisi. Hyvää sunnuntain jatkoa sinne myös

  VastaaPoista
 11. Kyllä täälläkin on "rännit laulaneet" koko viikonlopun. Hieno pergola tulossa. Tarvitseeko noin upeita sinikatajia siirtää mihinkään? Hieno risusorsa, hyvä nokka. Toivottavasti pian poutaantuu. Mukavaa sunnuntaita ja viikonalkua. -Katja

  VastaaPoista
 12. Samat sanat täälläkin sataa, mutta nyt oiva tilaisuus vastata ja lukea blogeja. Siinä minulla onkin kulunut koko päivä.

  VastaaPoista
 13. Ai että minun silmää viehättää harmaan kiven ja vihreiden kasvien liitto. Olen ehkä sanonut tämän ennenkin, mutta sanonpa taas.

  VastaaPoista
 14. Paleredrose: sinikatajat ovat levinneet vähän liikaa. Mukavia tulevia päiviä sinne myös!

  VastaaPoista
 15. Nila:blogien ja facebookin ääressä minäkin olen ollut välillä vain käväissyt pihalla ja ulkoiluttanut koiraa

  VastaaPoista
 16. Teillä on piha aina edustavan näköinen, satoi tai paistoi.

  VastaaPoista
 17. Nettimartta:no, jaa... Kiitos silti!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!