keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Viimeisiä kukkaterveisiä mökkipihasta


Omien muistojen mukaan huonoin kesä on loppu. Olen melko suvaitsevanen säiden suhteen, mutta tämä kesä tuntui aika turhalta. Joitakin kukkijoita on vielä mökkipihassa. Yläkuvassa; siirsin naapurilta saadun kuunliljan mäntypenkkiin. Onneksi näyttää selvinneen muutosta.

Nepalin hanhikki kukkii vielä. Sillä on aika erikoinen kasvutapa: kukat ovat pitkien varsien päässä. Varret kasvavat kehän muodossa. 

Ostin kesällä pari punahatun tainta perhosten toivossa. Arvatkaapa vaan, onko perhosia paljoa näkynyt? Kauniita nämä ovat, mutta haluan hieman siirtää niitäkin. Kaipa siirto täytyy tehdä vasta keväällä?

Syysleimu kukkii vielä.

Kuvan alalaidassa kukkii nepalinhanhikki. Paljon on maata vielä näkyvissä eteläpenkissä. On paljaan maan osuus tänä kesänä jo vähentynyt. Polun takana on luonnonkukkia. Ja sepä on tosi ruma! Siellä kukkii vielä päivänkakkarat kyllä. Niiden varret kasvoivat hyvin pitkiksi ja muutama rankka sadekuuro kaatoi ne. Alkukesästä tämä oli tosi kaunis, kun metsäkurjenpolvet, puna-ailakit ja päivänkakkarat kukkivat nätisti. Mutta nyt! En tiedä, mitä tekisin tämän alueen kanssa? Istutanko reunoille jotain, mikä kukkii syksyllä ja alkukesän kukkijat jäisivät keskelle?

Näin kaunista oli vielä kesällä!

16 kommenttia:

 1. Sadetta on saatu ja perhosia ei ole näkynyt. Olipa outo kesä, ei voi muuta sanoa. Pihatyöt ja uusien kukkien laittaminen eivät oikein innosta kylmässä ja sateisessa kesässä. Toivottavasti ensi kesänä sää suosii.

  VastaaPoista
 2. Ansu:juu, tältä kesältä mielenkiinto aika vähissä pihahommiin...

  VastaaPoista
 3. Kiva kun sinulla on vielä kukintaa puutarhassasi vaikka on jo syyskuun alku. En tiedä minne perhoset ovat menneet mutta meille asti ne eivät ole saapuneet. Toivotaan kaunista ja kuulasta syyskuuta sateisen kesän jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Anneli:olisi kiva saada hyvää säätä syksyksi. Toivotaan.

  VastaaPoista
 5. Täällä perhoset ovat ilmestyneet viimeviikollakohan ekat näin...eilen lenkillä näin sitruunaperhosen...keväällä eikä kesällä perhosia ei näkynyt.

  VastaaPoista
 6. Hannele:minä olen muutamia nähnyt, mutta huonoa on. On tietty liian kylmä ollut niille.

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä surkea oli kesä. Perhosia ei ole näkynyt lainkaan. Surullista.

  VastaaPoista
 8. Satu:no, jospa ensi kesä olisi parempi.

  VastaaPoista
 9. Kesä tosiaan loppui ennen kun alkoikaan :( Nepalinhanhikkisi on todella herkullinen! Olen ostanut jo kaksi nepalinhanhikin tainta, mutta kumpikaan ei ole selvinnyt meillä talven yli.

  VastaaPoista
 10. Meilläpäin on kolmas melko surkea kesä. Kaksi edeltäjää kaatosateisia ja tämä nykyinen tosi kylmä ja kuivahko. Ei kahta ilman kolmennetta - siis ensi kesänä aurinkoa ja lämpöä?

  VastaaPoista
 11. Ei kyllä ollut kesä minunkaan mieleeni. Ihan kummallinen kesä.
  Hyvä tietää, että nepalinhanhikki todellakin kasvaa ja kukkii noin. Omani kukki ensimmäisen kerran ja ihmettelin, onko se liian varjossa, kun kukkavarsista kasvoi pitkiä ja honteloita.

  VastaaPoista
 12. Piparminttu:tämä hanhikki selvisi ainakin viime talvesta

  VastaaPoista
 13. Tita:pidetään peukkuja, että ennustuksesi toteutuu!

  VastaaPoista
 14. Between:tämä on pihan aurinkoisemmalla paikalla.

  VastaaPoista
 15. Nätiltä näyttää! Lähettämäsi puna-ailakit ripottelin tenniskenttäniitylle. Toivotaan reipasta itävyyttä.

  VastaaPoista
 16. Nettimartta:minun ailakit ovat siemenistä, jotka keräsin läheiseltä pellolta. Hyvin kukkivat!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!