lauantai 11. marraskuuta 2017

Rauhallista

Kovasti on rauhallista puutarhamaailmassa. Jostain syystä! Yläkuvassa serbiankuusen oksa.

Perustamani Facebookin Kivikkopiha-ryhmänkin uhkasin lopettaa, kun siellä on niin hiljaista. Jäsenet alkoivat toppuutella, ettei talvella kauheasti tapahdu. En sitten lopettanut. Jäsenet piristyivät uusia kuvia laittamaan. Moni on arka esittelemään omaa pihaansa. Nyt kun niitä kuvia näki, niin tosiaankin kannatti esitellä!  Onhan siellä jo yli 900 'kivihullua' koolla! Tervetuloa mukaan, jos kiinnostaa!

 

Mutta, mutta. Tällainen rauhallinen olotila kahden puutarhakauden välissä, sehän on ihan hyvä juttu! 

 
 Kotipihallakin vallitsee nyt rauha. Mitä nyt talitintit mellastavat. On satanut niin paljon, että vähän huolettaa mehikasvien selviäminen. Keväällä selviää sekin asia.

Keväästä syksyyn tuli oltua mökillä paljon. Siellä on lääniä, missä pihatöitä tehdä. Hyvä on välillä vetää vähän henkeä muihin asioihin keskittyen. Ja jossain vaiheessa alkaa taas kiinnostaa suunnitella tulevan kesän puuhia. 

 Kyllä mökille vähän ikävä on, täytyy myöntää. Rauha on pysyvä olotila siellä. Ja se ympärillä oleva luonto, lintujen pesintäpuuhat, ranta, sauna, uiminen... onhan näitä!


Tätä rauhaa sai pohtimaan jokin aikaa sitten lukemani blogikirjoitus  Kiviniemen lammella tapahtuu.-blogissa.

Tervetuloa uudet lukijat!

24 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Juu, hiljaista on. Tyyntä myrskyn edellä? Täällä kaakossa satelee runsaanlaisesti. Mukavaa viikonloppua!

Sussi kirjoitti...

Muutama kuukausi vielä, niin puutarhatohinat alkavat täysillä.

Meidän pihalla on jo tapahtunut niin suuri ihme, että salaojaputkea korjaavat miehet vihdoin ilmestyivät paikalle. Työ vain jäi kesken viikonlopun vuoksi. Elätän vielä pientä toivoa, että ehdin ennen talven tuloa laittamaan siihen kohtaan pihan kiviosuuden. Kaikki kivet ovat jo valmiina odottomassa.

Tita kirjoitti...

Minulla ei ole periaatteellisista syisä FB-tunnuksia, mutta kiviryhmä kuulostaa tosi kivalle! Meilläkin on huikea määrä kiviä asennettu rinnettä pengertämään, ja istutettu täyteen perennoja sekä pieniä pensaita. Kivitöiden askarointi on tosi mukavaa.

Marraskuu on sisäänpäin kääntymisen aikaa. Valokaan ei riitä paljon mihinkään. Sitä kulkee hiljaisesti kohti kaamosta, sitten Joulu tulee väliin piristämään. Johan siitä päivä alkaa hiljaa jatkua, ja puutarhureiden moottoritkin vähin erin käynnistyvät. Tämä on suomalaista elämänmenoa vuodenaikojen mukaan.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Satu: toivottavasti ei myrskyä ainakaan! Meillekin on valitettavasti luvattu sadetta. Hyvää viikonvaihdetta myös Sadulle!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sussi: no, toivottavasti ehtivät niin on kevääksi sitten valmiina! Sinä varmaan tuon kiviprojektin esittelet sitten?

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Upea kuva serbiankuusen oksasta!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tita:monilla noita periaatteita on. Ihan turhaan mielestäni. Neljä vuodenaikaa on rikkaus. Juuri hiljentymisen vuoksi tämä aika on ihan hyvä.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Hannele:kiitos,ihan itse otettu!

Riina kirjoitti...

Tämä on vähän hiljaiselon aikaa. Mutta sekin tekee vaihteeksi hyvää. Kyllä nämä blogit ja puutarha-asiat taas kohta saavat jalat alleen, kun joulu lähestyy ja sen jälkeen alkaakin jo uusi kasvukausi, esikasvatettavien kasvien myötä.
Rauhaisaa ja levollista marraskuuta!

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Hiljaista on. Sitten taas jaksaa painattaa sata lasissa, kun välissä ollut hiljaiseloa ;)
Mukavaa viikonloppua <3

Kivisen Vilma kirjoitti...

Riina:hiljaiselon aikaa. Hyvä niin. Levollista marraskuuta sinne myös.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Maatiaskananen:Niin, tarpeeseen tämä aika tulee. Hyvää viikonvaihdetta!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuo laiturikuva on upea! Onko se laituri?

Meillä on vaihteeksi hiljainen aamu. Oikein nautin. Mies lähti kauppaan, kaksi lasta on harjoituksissa, yksi nukkuu ja koira on kerälle käpertyneenä tässä vieressä :)

Navettapiika kirjoitti...

Mulla olis viälä vähä pihahommia, ei mitää pakkoteherä tyylisiä, mutta...... Yleensäkki touhaan jotaki kunnes maa jäätyy tykkönää. Tänäänki olin koko päiväsyrämmen pihalla.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Johanna:on se laituri.Meillä on pitkä laituri, kun on rannassa niin matalaa ennen kuin äkkiä syvenee. Hiljaiset aamut ovat ihania!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Navettapiika:siis virtaa näyttää riittävän!

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Minun pitikin kommentoida facebookissa, että älä vaan lopeta kivikkopihaa. Varmaan se vilkastuu taas kevään puolella.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ansu:ei kai sitten. Alkoi harmittaa, kun siellä on 900 hiljaista jäsentä. Heräsivät, kun aloin kiukutella!

Virpi kirjoitti...

Kaunista tunnelmointia sinullakin täällä! Sipulit istutettuani minutkin valtasi kaipaus, miten ihmeessä malttaa odotella kevääseen :-D Kiitokset kovasti avustasi ja vinkkaamisesta minun blogiini, näin me olemme yhdessä kaikki aina enemmän, mukava tavata ihan näin virtuaalisestikin sinunkaltaisia suurisydämisiä ihmisiä <3

Nila kirjoitti...

Minä olen uskaltautunut nyt muutaman postauksen laittamaan vähän niinsanotusti sivupolulta. Ajattelin kun näin talvella on vähän hiljaisempaa niin voisimme jakaa ajatuksia ja ideoita vähän muustakin. Hyvää alkavaa viikkoa.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Nyt on aikaa vähän hengähtää ja nauttia.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Virpi:voi kiitos kauniista sanoistasi! Itse entisenä yrittäjänä tiedän, että tukea kaipaa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Nila:itse olen pysynyt aikalailla vaan tässä asiassa. Saahan sitä poikkeilla! Näin talviaikaan ei pihassa paljoa tapahdu! Saatan itsekin tehdä vielä 'syrjähypyn' uudelleenkin.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kruunu Vuokko:näin juuri!