lauantai 11. marraskuuta 2017

Rauhallista

Kovasti on rauhallista puutarhamaailmassa. Jostain syystä! Yläkuvassa serbiankuusen oksa.

Perustamani Facebookin Kivikkopiha-ryhmänkin uhkasin lopettaa, kun siellä on niin hiljaista. Jäsenet alkoivat toppuutella, ettei talvella kauheasti tapahdu. En sitten lopettanut. Jäsenet piristyivät uusia kuvia laittamaan. Moni on arka esittelemään omaa pihaansa. Nyt kun niitä kuvia näki, niin tosiaankin kannatti esitellä!  Onhan siellä jo yli 900 'kivihullua' koolla! Tervetuloa mukaan, jos kiinnostaa!

 

Mutta, mutta. Tällainen rauhallinen olotila kahden puutarhakauden välissä, sehän on ihan hyvä juttu! 

 
 Kotipihallakin vallitsee nyt rauha. Mitä nyt talitintit mellastavat. On satanut niin paljon, että vähän huolettaa mehikasvien selviäminen. Keväällä selviää sekin asia.

Keväästä syksyyn tuli oltua mökillä paljon. Siellä on lääniä, missä pihatöitä tehdä. Hyvä on välillä vetää vähän henkeä muihin asioihin keskittyen. Ja jossain vaiheessa alkaa taas kiinnostaa suunnitella tulevan kesän puuhia. 

 Kyllä mökille vähän ikävä on, täytyy myöntää. Rauha on pysyvä olotila siellä. Ja se ympärillä oleva luonto, lintujen pesintäpuuhat, ranta, sauna, uiminen... onhan näitä!


Tätä rauhaa sai pohtimaan jokin aikaa sitten lukemani blogikirjoitus  Kiviniemen lammella tapahtuu.-blogissa.

Tervetuloa uudet lukijat!

24 kommenttia:

 1. Juu, hiljaista on. Tyyntä myrskyn edellä? Täällä kaakossa satelee runsaanlaisesti. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Muutama kuukausi vielä, niin puutarhatohinat alkavat täysillä.

  Meidän pihalla on jo tapahtunut niin suuri ihme, että salaojaputkea korjaavat miehet vihdoin ilmestyivät paikalle. Työ vain jäi kesken viikonlopun vuoksi. Elätän vielä pientä toivoa, että ehdin ennen talven tuloa laittamaan siihen kohtaan pihan kiviosuuden. Kaikki kivet ovat jo valmiina odottomassa.

  VastaaPoista
 3. Minulla ei ole periaatteellisista syisä FB-tunnuksia, mutta kiviryhmä kuulostaa tosi kivalle! Meilläkin on huikea määrä kiviä asennettu rinnettä pengertämään, ja istutettu täyteen perennoja sekä pieniä pensaita. Kivitöiden askarointi on tosi mukavaa.

  Marraskuu on sisäänpäin kääntymisen aikaa. Valokaan ei riitä paljon mihinkään. Sitä kulkee hiljaisesti kohti kaamosta, sitten Joulu tulee väliin piristämään. Johan siitä päivä alkaa hiljaa jatkua, ja puutarhureiden moottoritkin vähin erin käynnistyvät. Tämä on suomalaista elämänmenoa vuodenaikojen mukaan.

  VastaaPoista
 4. Satu: toivottavasti ei myrskyä ainakaan! Meillekin on valitettavasti luvattu sadetta. Hyvää viikonvaihdetta myös Sadulle!

  VastaaPoista
 5. Sussi: no, toivottavasti ehtivät niin on kevääksi sitten valmiina! Sinä varmaan tuon kiviprojektin esittelet sitten?

  VastaaPoista
 6. Tita:monilla noita periaatteita on. Ihan turhaan mielestäni. Neljä vuodenaikaa on rikkaus. Juuri hiljentymisen vuoksi tämä aika on ihan hyvä.

  VastaaPoista
 7. Tämä on vähän hiljaiselon aikaa. Mutta sekin tekee vaihteeksi hyvää. Kyllä nämä blogit ja puutarha-asiat taas kohta saavat jalat alleen, kun joulu lähestyy ja sen jälkeen alkaakin jo uusi kasvukausi, esikasvatettavien kasvien myötä.
  Rauhaisaa ja levollista marraskuuta!

  VastaaPoista
 8. Hiljaista on. Sitten taas jaksaa painattaa sata lasissa, kun välissä ollut hiljaiseloa ;)
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Riina:hiljaiselon aikaa. Hyvä niin. Levollista marraskuuta sinne myös.

  VastaaPoista
 10. Maatiaskananen:Niin, tarpeeseen tämä aika tulee. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 11. Tuo laiturikuva on upea! Onko se laituri?

  Meillä on vaihteeksi hiljainen aamu. Oikein nautin. Mies lähti kauppaan, kaksi lasta on harjoituksissa, yksi nukkuu ja koira on kerälle käpertyneenä tässä vieressä :)

  VastaaPoista
 12. Mulla olis viälä vähä pihahommia, ei mitää pakkoteherä tyylisiä, mutta...... Yleensäkki touhaan jotaki kunnes maa jäätyy tykkönää. Tänäänki olin koko päiväsyrämmen pihalla.

  VastaaPoista
 13. Johanna:on se laituri.Meillä on pitkä laituri, kun on rannassa niin matalaa ennen kuin äkkiä syvenee. Hiljaiset aamut ovat ihania!

  VastaaPoista
 14. Navettapiika:siis virtaa näyttää riittävän!

  VastaaPoista
 15. Minun pitikin kommentoida facebookissa, että älä vaan lopeta kivikkopihaa. Varmaan se vilkastuu taas kevään puolella.

  VastaaPoista
 16. Ansu:ei kai sitten. Alkoi harmittaa, kun siellä on 900 hiljaista jäsentä. Heräsivät, kun aloin kiukutella!

  VastaaPoista
 17. Kaunista tunnelmointia sinullakin täällä! Sipulit istutettuani minutkin valtasi kaipaus, miten ihmeessä malttaa odotella kevääseen :-D Kiitokset kovasti avustasi ja vinkkaamisesta minun blogiini, näin me olemme yhdessä kaikki aina enemmän, mukava tavata ihan näin virtuaalisestikin sinunkaltaisia suurisydämisiä ihmisiä <3

  VastaaPoista
 18. Minä olen uskaltautunut nyt muutaman postauksen laittamaan vähän niinsanotusti sivupolulta. Ajattelin kun näin talvella on vähän hiljaisempaa niin voisimme jakaa ajatuksia ja ideoita vähän muustakin. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 19. Nyt on aikaa vähän hengähtää ja nauttia.

  VastaaPoista
 20. Virpi:voi kiitos kauniista sanoistasi! Itse entisenä yrittäjänä tiedän, että tukea kaipaa.

  VastaaPoista
 21. Nila:itse olen pysynyt aikalailla vaan tässä asiassa. Saahan sitä poikkeilla! Näin talviaikaan ei pihassa paljoa tapahdu! Saatan itsekin tehdä vielä 'syrjähypyn' uudelleenkin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!