lauantai 27. tammikuuta 2018

Kaksi erilaista kotia ja pihaa

KOTONA

Kotiani en esittele kuin näiden muutamien kuvien verran. Pidän sisustuksessa kaikesta yksinkertaisesta ja selkeästä. Melko samanlaista on kotipihallakin. Kuvissa näkyviin  esineklassikoihin ei koskaan kyllästy.

 

Olohuoneessa on iso, valkoisilla laatoilla päällystetty takka.Talven pakkaspäivinä laitan siihen joka ilta tulet. Istun aina takkatulen ääressä lukien tai virkaten. Tai sitten ihan vain tulta katsellen.

 


Italiassa käydessämme ostin yhdeltä viinitilalta nämä likööripullot niiden tyylikkyyden takia. Ja oli se liköörikin hyvää! Yläkuvan pullossa on ruusulikööriä.Tämän maljakon halusin, vaikkei kukat siihen mielestäni sovikaan. Se on suomalaisen käsityöläisen tekemä. Muistaakseni tekijä on nimeltään Maarit Mesiäinen. Yksi suosikkiesineistäni.

MÖKILLÄ

 Mökillä taas on melko tummaa ja hämärää. Mökki on 120 -vuotta vanha, vilja-aitta alunperin. Tämä yläkuvassa näkyvä pöytä tehty vilja-aitan harmaantuneesta ovesta, johon on laitettu lasi päälle.

 Tämän vanhan ikkunan ostin vuosia sitten. Siihen laitettiin peilit.

Vanhan vilja-aitan rakenteet näkyvät mökissä vielä. Mökki on 6 metriä korkea.


Vaalean sisustuksen ystävänä mökin hämäryys vähän häiritsee. Siksi on kerännyt sinne vaaleita tekstiileja ym. Mökin historiasta johtuen noita hirsiä ei voi kuultomaalata valkoiseksi, vaikka mieli tekisi.

Niin kuin koti ja mökki ovat erilaisia, niiden pihat ovat myös toistensa vastakohtia. Kotona kivipiha, mökillä kukkapenkkejä ym. Näiden erilaisuuden koen rikastuttavan elämää. Joka kerta, kun menen mökiltä kotiin tai kotoa mökille  on kuin tulisi ihan toiseen maailmaan!

Tervetuloa uudet lukijat!

32 kommenttia:

 1. Erilaiset sisustukset mökillä ja kotona ovat kivaa vaihtelua. Minulla on mökillä kaikkea vanhaa tavaraa. Ne ovat mukavia siellä, mutta kotiin en niitä halua.

  VastaaPoista
 2. Ansu:minäkään en voisi viedä mitään tavaraa mökiltä kotiin tai toisin päin. Ei vaan sovi tyyliin. Nämä kaksi erilaista kotia ovat suuri rikkaus minulle.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköistä :) Huima tuo teidän takka, upea <3

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniita kuvia! Tuo takka on aivan ihana ja miten onkaan mukava talvivilakoilla takan suomasta lämmöstä nauttia♥ Maljakko on hieno! Upea on kyllä teidän mökkikin, Pöytä näytti kivalta.. Ihana kun on tuollainen koti ja mökki! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Maatiaiskananen: takka on tosi iso, mutta hyvin pitää myös lämpöä.

  VastaaPoista
 6. Päden paja:takasta on tosiaankin paljon ollut iloa, vaikka paljon tilaa viekin. Ihanaa kyllä olla näiden kahden erilaisen kodin asukki! Mukavaa viikonvaihdetta sinne myös!

  VastaaPoista
 7. Takan äärellä on kiva tunnelmoida etenkin pakkasen kolistellessa nurkkia. Erilaiset sisustukset kodissa ja mökissä tuovat varmasti kivaa ja kaivattua vaihtelua.

  VastaaPoista
 8. Molemmat kodit ovat kauniita, vaikka ihan eri tunnelma onkin!

  VastaaPoista
 9. Takka on kyllä yksi parhaista asioista kotona tai mökillä. Olemme haaveilleet vuosia takasta mökille, mutta se veisi niin paljon tilaa kaikelta muulta että se on jäänyt vain haaveeksi. Nyt uudessa kodissamme meillä on takka ja nautimme täysillä, ei niinkään lämmön takia vaan tunnelman ja tuoksun.
  Mökkisi on ihana vanhoine hirsiseinineen!
  Minä puolestani vaihtelen tavaroita mökiltä kotiin ja päinvastoin, samaa tyyliä kun on vähän molemmissa paikoissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Teillä on kaunista ja selvästi harkitusti sisustettua. Takka on upea.
  Blogissani on sinulle haaste, toivottavasti mieluisa sellainen :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Onko takassa kaksi tulipesä luukkua. Ihana on varmasti sen ääressä istua tai tehdä käsitöitä. Meillä on myös mökillä kaikki täysin vastakohdat kuin kotona. Vaikka kaikki on vielä paljon kesken. Kiva kun raotit kotisi verhoja ja kutsuit meidät sisään.

  VastaaPoista
 12. Kruunu Vuokko: niin se juuri tekee. Ihanaa ovat nämä kaksi erilaista kotia!

  VastaaPoista
 13. Kristiina: meillä on takat molemmissa kodeissa ja kovassa käytössä. Minä en voi viedä tavaroita kodista toiseen on niin eri tyyli.

  VastaaPoista
 14. Piparminttu:kiitos kehuista. Täytyypä tutustua blogiisi.

  VastaaPoista
 15. Nila:on siinä kaksi luukkua. Toinen luukku on olohuoneessa ruokapöytään päin. Joten jos istutaan siinä vieraiden kanssa, näkyy takkatuli siihen myös. Kiva kun 'kävit' meillä!

  VastaaPoista
 16. Sinulla on niin jämptiä ja kaunista, molemissa kodeissa.

  VastaaPoista
 17. Upea takka!
  Kaunis koti!
  Mökki näyttää myös niin viihtyisältä.
  Hyvää viikonloppua!❤️😊

  VastaaPoista
 18. Likööripullosta jää selvästi kaunis kukkamaljakko ;)

  VastaaPoista
 19. Molemmat ovat kauniita ja viihtyisiä. Mielettömän kaunis valkoinen takka! Ja upea on maljakkolöytösi. En ole muuten koskaan maistanut ruusulikööriä. Siitä mahtaa tulla kukkainen olo.

  VastaaPoista
 20. Nettimartta:kiitos, olen hyvän järjestyksen ihminen.

  VastaaPoista
 21. Sussi:on se ihan kiva, vaikka viekin ison tilan olohuoneesta kun on niin suuri. Mutta pitää se lämmönkin hyvin.

  VastaaPoista
 22. Sarin kotona:kiitos, kiitos! Samoin sinne!

  VastaaPoista
 23. Oli aika: ajattelinkin, että sille on tyhjennyttyä käyttöä.

  VastaaPoista
 24. Johanna:onhan se nätti ja toimiva myös. Ruusulikööriä piti ostaa kauniin pullon lisäksi myös sen nimen vuoksi. Onhan se hyvääkin.

  VastaaPoista
 25. Hianoja molemmat! Sehän on kätevää, ku on erilaaset tyylit molemmis paikoos, sekä pihalla että sisällä. Vaihteluhan virkistää, muttei tartte muuttaa mitää, kuhan vaihtaa paikkaa :)

  VastaaPoista
 26. Navetttapiika:näinhän se menee:vaihtelu virkistää!

  VastaaPoista
 27. Oikein kaunista ja viihtyisää kummassakin! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 28. Ihana idea takassanne, kun näkymät eri suuntiin!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!