perjantai 12. tammikuuta 2018

Lumisia esineitä pergolaverkossa

Talviseen tapaan aurinko paistoi matalalla, kun kävin kameran kanssa pihalla. Kuvien oton jälkeen näistäkin esineistä suli lumet pois. Pitkän aikaa on ollut harmaata ja tihkusateista. Minullakin, joka sään ihmisellä, oli usko joskus koetuksella. Jatkuva rännien hiljainen laulu alkoi ahdistaa! Onneksi kaikki lumet eivät kuitenkaan sulaneet ja uutta luntakin hieman satoi ennen pakkasten alkua. Ensimmäisenä pakkasaamuna oli 6,5 astetta, kun koiran kanssa varhain aamukävelyn teimme tapamme mukaan. Tuntui tosi ihanalle kävellä kuivassa lumessa eikä koiraakaan tarvinnut pyyhkeellä kuistilla kuivata, kuten niin monena päivänä. Onneksi pikkupakkaset jatkuvat. Katsoin juuri sääennustetta eikä muutosta näy. Hyvä!

Nämä niin monesti kuvaamani rautalankakukat olivat taas kuvauskohteena. Näin talviaikaan ei minulla pihassa paljoakaan kuvattavaa ole. Siksi kameran linssiin osuu usein nämä samat, mutta haittaaks se?Tämän Muurlan linnun sain ystävältä lahjaksi pari vuotta sitten. Sehän on teline lintujen talipalloa varten. Siinä tarkoituksessa se ei ole minulla. Koriste vain.

Heti, kun vuosi vaihtui alkoi blogeissa tapahtua! Tuntui, että kaikki ovat kääntäneet katseensa tulevaan puutarhakauteen. Niin minäkin, ainakin pikkuisen.

Nyt postauksen julkaisupäivän varhaisena aamuna katselin keittiön ikkunasta, kun kettu tutki maata tien toisella puolella. Jotain se etsi ja juoksenteli pitkin naapurinkin pihaa. Ihana kettunen, piristit aamuani!

22 kommenttia:

 1. No nyt olisi kiva olla siellä sinun kanssa katselemassa kettua!

  Mystisiä ovat nämä lumen peittämät esineet ja kasvit. Meillä ei ole lumesta tietoakaan ja oikeastaan hyvä niin. Lähes viikon pakkasten jälkeen tänään oli lämmintä taas lähes 20 C astetta ja pitkästä aikaa satoi. Ilahdutti sekin. Kiitos lumikuvista ja mielikuvasta ketusta :)

  VastaaPoista
 2. Lumi on hankala kuvattava, mutta olet onnistunut siinä mainiosti. Kettu on nätti eläin. Minä olen nähnyt meidän huudeilla jo kahdet suden jäljet...

  VastaaPoista
 3. Johanna:tykkään lumikuvista ja talvesta. Sinulla on siellä erilaista.

  VastaaPoista
 4. Nettimartta:hyvä, jos tykkäät! Minä tykkään ketuista kovasti. Aika usein sen näenkin, kun Sulon kanssa aamuvarhaisella liikutaan. Vai susi! Sinä asut siellä niin syrjässä, että voi olla mahdollistakin.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo rautalanka-kukat. Ihan mielettömän kauniita! Mukavaa viikonloppua <3 Hiphei, kevät saapuu pikku hiljaa :)

  VastaaPoista
 6. Maatiaiskananen:kiitos! Samoin sinulle!

  VastaaPoista
 7. Onpa kivoja nuo rautalankaiset kukat. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Joo, aika hiljaista on ollut minunkin blogissa, mutta kevättä kohti vakaasti mennään ;)
  Kivoja kohteita kuvattavaksi. Teilläkin on aika paljon lunta :)

  VastaaPoista
 9. Kruunu Vuokko:minäkin tykkään lumesta ja lumikuvista!

  VastaaPoista
 10. On lumi ja pikkupakkaane, monin kerroon mukavempaa talavisäätä, ku musta maa ja loska. Talavella on kuvauskohteet kortilla, mutta onneksi aina jotaki löytyy. Samoja paikkojahan sitä väkisinki tuloo kuvattua, muttei se tosiaankaa haittaa. Nua rautalankakukathan on tosi kuvauksellisia. Vai on sulla siälä kettukaveri :)

  VastaaPoista
 11. Ihana, että kettu käy siellä vierailulla! Kauniita nuo rautalankakukat. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 12. Kivat lumitöpsykät on peittänyt askartelujasi. Voi teitä onnellisia kun omistatte tuonkin varran lunta.

  VastaaPoista
 13. Navettapiika:hyvä on, jos ei haittaa! Itseä välillä harmittaa, että aina noita samoja! Juu, kettu on. Usein nähty täällä meillä!

  VastaaPoista
 14. Tiiu:tykkään ketuista. Ovat nättejä ja kun omia kanoja ei ole, joten kulkekoon, missä haluaa!

  VastaaPoista
 15. Pajupirtin Kaisa: lumi on kaunis koriste!

  VastaaPoista
 16. Niin on kaunista talvea. Itse sitä odottelen alkavaksi. Kettuammekaan en ole nähnyt moneen päivään, mutta naapurista kuulin, että sillä olisi paha kapi. Surullista, kuinka city-kettumme on kohdannut tämän koiriinkin tarttuvan ikävyyden. Joku tuossa puheli, että meilläpäin talvi on niin leuto, ettei mitkään flunssapöpötkään katoa vaan pyörii vaan. Taitaa alkaa todellinen kevään odotus ;)

  VastaaPoista
 17. Oli aika:kaunista täällä meillä on nyt. Olen aina tykännyt ketuista, kapi-kettu säälittää. Kyllä se kevät tulee, kunhan maltetaan

  VastaaPoista
 18. Kyllä tällaisten luontokappaleiden näkeminen piristää ja kun se ei ole vielä jokapäiväistä herkkua. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 19. Nila:niin tekee! Hyvää viikkoa sinne myös!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!