sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pihalla ja vähän sisälläkin

 
Lintulauta pihalla. Tämä rumaan telineeseen ripustettu rasvamakkara on lintujen suosiossa. Aina, kun ikkunasta pihalle katson, joku sitä on nokkimassa. Lintulaudassa on harakoita varten tyhmän näköiset, mutta toimivat rautalankaesteet.


Laudalla käy pääasiassa näitä tali- ja sinitiaisia. Näkyy siellä välillä viherpeippoja, tikkoja, varpusia (niitä näkyy vuosi vuodelta vähemmän). Orava käy hakemassa myös oman osansa. Maahan pudonneita siemeniä nokkivat varikset, harakat, fasaanit ja joskus mustarastas. Yksi lintu, jota tänne kaipaan on punatulkku. Havaittu ehkä kerran, pari talvessa. Mökillä punatulkku-pariskunnalla on pesä jossain lähistöllä. Niille ovat kelvanneet koirankarvat, joita tarkoituksella vien pesänrakennusaineeksi.


Tämän fasaanikukon näen melkein päivittäin talvisin. Kesällä sillä on rouva (ja poikaset mukana). Se käy syömässä pikkulintujen pudottamia siemeniä lintulaudan alta.

 Elämäni ensimmäinen jouluruusu. Sain sen naapurilta joululahjaksi.Koira sai samaisilta naapureilta jouluksi tämän bumerangin, jolla onkin ahkerasti leikitty. Ehjä on vielä.

26 kommenttia:

Ansu/Tuuliannikantuvassa kirjoitti...

Punatulkku olisi kiva nähdä täälläkin. Mihin lie ovat hävinneet?

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ansu:no, en tiedä! Onneksi mökillä on monena kesänä nähty se yksi pariskunta. Ihania ovat!

Sussi kirjoitti...

punatulkkuja näkyy todella harvoin, tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen niitä nähnyt.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Sussi:meillä täällä kuulen niiden melankolisen laulun joskus puiden latvoissa, mutta harvoin näkyy.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Jouluruusut ovat kyllä kauniita!

Pirjo kirjoitti...

Lintulaudan lintuja on kiva seurata!
Ihania talvisia kuvia tuolla edellisessä postauksessa :)

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Ihania kuvia! upea jouluruusu <3

Kivisen Vilma kirjoitti...

Hannele:niin ovat!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Pirjo:niin on kiva seurata. Kiitos kuvakehuista!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Maatiaiskananen:kiitos!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Minun silmissäni tuo rasvapalloteline näyttää ihan hyvältä ja toimivalta.
Olen monen kuullut kummastelevan punatulkkujen vähyyttä ja meilläkin sitä on näkynyt tosi vähän viime vuosina. Tänä talvena ei lainkaan..... ja niin kun minä siitä pidän.

Annika kirjoitti...

Olin kommentoimassa samaa kuin Kruunu Vuokko. Minulla rasvapötkö roikkuuv vain narusta, ja se tuntuu olevan linnuille haastava. Täälläkään ei ole näkynyt punatulkkuja vielä tänä talvena.

kristiina kortelahti kirjoitti...

Olit kommentoinut blogissani ja heräsi uteliaisuus tulla katsomaan miltä sinun blogisi näyttää. Näytti niin kivalta että kirjaudun lukijaksi!
Jännä muuten tuo rautalankaviritys joka vielä toimiikin!

Navettapiika kirjoitti...

Meillei harakat syä lintularolta. Son nii piäni ja nii huteran varren pääs, että taitaa heilua liikaa harakkojen painosta. Alustan kyllä putsaavat tehokkahasti. Punatulukkuja mäki kaipaan. Non nii hianon färisiä.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Kaunis jouluruusu! Ja mukavat asiakkaat herkkujen äärellä. Suomessa ollessani punatulkkuja oli paljon, siis kohta parisenkymmentä vuotta sitten. Se on kaunis lintu.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kruunu VUokko: juu, onhan se toimiva. Sääli monien lintulajien katoaminen, varpuset, punatulkut.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Annika:laitoinkin sen ensin narussa roikkumaan. Sama havainto kuin sinulla: linnuilla vaikea nokkia sitä. Laitoin sen tuohon telineeseen ja nyt linnut tykkää!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Kristiina: kiva, että tulit! Hyvin toimii harakan esto!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Navettapiika:meilläkin syövät nyt pudonneita siemeniä maasta. Se on ihan ok, kunhat jättävät varsinaisen lintulaudan rauhaan.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Johanna: nyt ei ole enää punatulkkuja paljoa. Tosi sääli.

Nila kirjoitti...

Mukavaa katseltavaa on lintukuvasi. Täällä rivarinpihalla kun ei saa syöttää ja mökillä ei ole tarpeeksi isoa ruokintapaikkaa ainakaan vielä, mikä riittäisi viikoksi. Pitää tarkkailla kun menee mökille että mitä lintuja näkyy. Tikkoja siellä on ainakin paljon. Hyvää alkavaa viikkoa.

Kivisen Vilma kirjoitti...

Nila:Lintujen tarkkailu on mukavaa puuhaa sekä talvella että kesällä. Hyvää viikkoa sinne myös!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kaunis jouluruusu! Lintujen tarkkailu on kyllä kivaa. Meillä tosin lintulaudalla vierailee harvoin muita kuin tiaisia. Mihin lie kaikki muut linnut hävinneet. Mukavaa viikonjatkoa!

Kivisen Vilma kirjoitti...

Tiiu:pääasiassa tiaisia meilläkin. Hyvä, että edes niitä. Hyvää loppuviikkoa myös!

 Marihantee kirjoitti...

Niin ihanaa kun pihalla käy lintuja ♥ Meillä aina keväällä saapuu oikein kunnon lintupopulaatio ilostuttamaan - yleensä myös vähintään yksi pariskunta pesii meidän katon alla :) Mutta kun talvi saapuu, niin koko kylä hiljenee pikkulinnuista. Yritin kovasti vielä joitain vuosia sitten aina aloittaa ajoissa ruokkimaankin, mutta kyllä ne vain silti katoavat talven tultua. Harmi sinällään, mutta onneksi taas keväällä saapuvat ♥

Kivisen Vilma kirjoitti...

Marihantee:Onhan niitä lintuja talvellakin kiva katsella! Sorry, näin tämän viestin nyt vasta, kun oli tarkistettavien joukossa.