sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Pihalla ja vähän sisälläkin

 
Lintulauta pihalla. Tämä rumaan telineeseen ripustettu rasvamakkara on lintujen suosiossa. Aina, kun ikkunasta pihalle katson, joku sitä on nokkimassa. Lintulaudassa on harakoita varten tyhmän näköiset, mutta toimivat rautalankaesteet.


Laudalla käy pääasiassa näitä tali- ja sinitiaisia. Näkyy siellä välillä viherpeippoja, tikkoja, varpusia (niitä näkyy vuosi vuodelta vähemmän). Orava käy hakemassa myös oman osansa. Maahan pudonneita siemeniä nokkivat varikset, harakat, fasaanit ja joskus mustarastas. Yksi lintu, jota tänne kaipaan on punatulkku. Havaittu ehkä kerran, pari talvessa. Mökillä punatulkku-pariskunnalla on pesä jossain lähistöllä. Niille ovat kelvanneet koirankarvat, joita tarkoituksella vien pesänrakennusaineeksi.


Tämän fasaanikukon näen melkein päivittäin talvisin. Kesällä sillä on rouva (ja poikaset mukana). Se käy syömässä pikkulintujen pudottamia siemeniä lintulaudan alta.

 Elämäni ensimmäinen jouluruusu. Sain sen naapurilta joululahjaksi.Koira sai samaisilta naapureilta jouluksi tämän bumerangin, jolla onkin ahkerasti leikitty. Ehjä on vielä.

26 kommenttia:

 1. Punatulkku olisi kiva nähdä täälläkin. Mihin lie ovat hävinneet?

  VastaaPoista
 2. Ansu:no, en tiedä! Onneksi mökillä on monena kesänä nähty se yksi pariskunta. Ihania ovat!

  VastaaPoista
 3. punatulkkuja näkyy todella harvoin, tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen niitä nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Sussi:meillä täällä kuulen niiden melankolisen laulun joskus puiden latvoissa, mutta harvoin näkyy.

  VastaaPoista
 5. Lintulaudan lintuja on kiva seurata!
  Ihania talvisia kuvia tuolla edellisessä postauksessa :)

  VastaaPoista
 6. Pirjo:niin on kiva seurata. Kiitos kuvakehuista!

  VastaaPoista
 7. Minun silmissäni tuo rasvapalloteline näyttää ihan hyvältä ja toimivalta.
  Olen monen kuullut kummastelevan punatulkkujen vähyyttä ja meilläkin sitä on näkynyt tosi vähän viime vuosina. Tänä talvena ei lainkaan..... ja niin kun minä siitä pidän.

  VastaaPoista
 8. Olin kommentoimassa samaa kuin Kruunu Vuokko. Minulla rasvapötkö roikkuuv vain narusta, ja se tuntuu olevan linnuille haastava. Täälläkään ei ole näkynyt punatulkkuja vielä tänä talvena.

  VastaaPoista
 9. Olit kommentoinut blogissani ja heräsi uteliaisuus tulla katsomaan miltä sinun blogisi näyttää. Näytti niin kivalta että kirjaudun lukijaksi!
  Jännä muuten tuo rautalankaviritys joka vielä toimiikin!

  VastaaPoista
 10. Meillei harakat syä lintularolta. Son nii piäni ja nii huteran varren pääs, että taitaa heilua liikaa harakkojen painosta. Alustan kyllä putsaavat tehokkahasti. Punatulukkuja mäki kaipaan. Non nii hianon färisiä.

  VastaaPoista
 11. Kaunis jouluruusu! Ja mukavat asiakkaat herkkujen äärellä. Suomessa ollessani punatulkkuja oli paljon, siis kohta parisenkymmentä vuotta sitten. Se on kaunis lintu.

  VastaaPoista
 12. Kruunu VUokko: juu, onhan se toimiva. Sääli monien lintulajien katoaminen, varpuset, punatulkut.

  VastaaPoista
 13. Annika:laitoinkin sen ensin narussa roikkumaan. Sama havainto kuin sinulla: linnuilla vaikea nokkia sitä. Laitoin sen tuohon telineeseen ja nyt linnut tykkää!

  VastaaPoista
 14. Kristiina: kiva, että tulit! Hyvin toimii harakan esto!

  VastaaPoista
 15. Navettapiika:meilläkin syövät nyt pudonneita siemeniä maasta. Se on ihan ok, kunhat jättävät varsinaisen lintulaudan rauhaan.

  VastaaPoista
 16. Johanna: nyt ei ole enää punatulkkuja paljoa. Tosi sääli.

  VastaaPoista
 17. Mukavaa katseltavaa on lintukuvasi. Täällä rivarinpihalla kun ei saa syöttää ja mökillä ei ole tarpeeksi isoa ruokintapaikkaa ainakaan vielä, mikä riittäisi viikoksi. Pitää tarkkailla kun menee mökille että mitä lintuja näkyy. Tikkoja siellä on ainakin paljon. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 18. Nila:Lintujen tarkkailu on mukavaa puuhaa sekä talvella että kesällä. Hyvää viikkoa sinne myös!

  VastaaPoista
 19. Kaunis jouluruusu! Lintujen tarkkailu on kyllä kivaa. Meillä tosin lintulaudalla vierailee harvoin muita kuin tiaisia. Mihin lie kaikki muut linnut hävinneet. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 20. Tiiu:pääasiassa tiaisia meilläkin. Hyvä, että edes niitä. Hyvää loppuviikkoa myös!

  VastaaPoista
 21. Niin ihanaa kun pihalla käy lintuja ♥ Meillä aina keväällä saapuu oikein kunnon lintupopulaatio ilostuttamaan - yleensä myös vähintään yksi pariskunta pesii meidän katon alla :) Mutta kun talvi saapuu, niin koko kylä hiljenee pikkulinnuista. Yritin kovasti vielä joitain vuosia sitten aina aloittaa ajoissa ruokkimaankin, mutta kyllä ne vain silti katoavat talven tultua. Harmi sinällään, mutta onneksi taas keväällä saapuvat ♥

  VastaaPoista
 22. Marihantee:Onhan niitä lintuja talvellakin kiva katsella! Sorry, näin tämän viestin nyt vasta, kun oli tarkistettavien joukossa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!