lauantai 3. helmikuuta 2018

Pöydän tarina

Edellisessä postauksessa, https://kivisenvilma.blogspot.fi/2018/01/kaksi-erilaista-kotia-ja-pihaa.html kerroin mökin ruokapöydästä. Tässä vielä sen tarina. Yläkuvassa vilja-aitan (joka on nyt siis mökkimme) alkuperäinen ovi, joka on ollut ulkona 40 vuotta. Tästä siis lähdettiin pöytää tekemään.

Ovessa oleva avaimen reikä näkyy nykyisin lasilevyn alta.

Pöytä nostettiin käsittelyä varten mökin terassille. Siitä pestiin 120 vuoden likakerros. Ovea pienennettiin hieman, jolloin saatiin reunoissa olevat lahot osat pois.

Tässä oven alkuperäinen lukko. Avain on hävinnyt.

Pudistettuun pöytään lisättiin  jalat ja päälle aseteltiin lasilevy. Ilman lasia pöytää ei voisi käyttää, koska pinta on epätasainen. Esim. viinilasi ei siinä pystyssä pysyisi ja punaviinin kaatuminen pöydälle pilaisi sen takuuvarmasti.

Pöydän yläpuolella riippui vihaamani lamppu. Ajattelin jo antaa sille lähtöpassit, mutta mietinkin sen tuunaamista sopivammaksi. Erityisesti keltainen, 'pissanvärinen', lasi häiritsi. Ja siitä tuleva valo oli todella tunkkainen.

Minulla oli vanha Ikean tuikkulyhty, joka omaksi hämmästyksekseni sopi täydellisesti vanhan, keltaisen lasin paikalle. Koska siitä näkyi läpi, laitoin vaalean kuultopaperin lasin päälle. Pohjaan laitoin vielä roikkumaan lasisydämen. Nyt lamppu oli parempi ja sai luvan jäädä! Mökin historiasta johtuen sinne ei mikään moderni sovi, mutta se 'pissanvärinen' lasi oli minulle liikaa! Mutta tuunattuna kelpasi kyllä.

26 kommenttia:

 1. Pöydästä tuli todella hieno ja lasi oli tuohon kanteen varmasti tarpeellinen. Lamppu sai tuunauksen myötä uuden ilmeen.

  VastaaPoista
 2. Ihana pöytä ja lamppu <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Maatiaiskananen: Kiitos, samoin sinulle!

  VastaaPoista
 4. Jotain uutta, jotain vanhaa - tuli tosi hieno uudistus mökin tupaseen!

  VastaaPoista
 5. Mainiot tuunaukset! Lamppukin kirkastui todella ja pöydästä tuli hieno. Lasi päällä lisää käyttömukavuutta kummasti.

  VastaaPoista
 6. Hieno pöytä. Kyllä kannatti kunnostaa.

  VastaaPoista
 7. Tuo pöytä on kyllä niin kaunis ja ihanasti tuunattu lamppu! Ovat kyllä niin kivannäköisiä yhdessä..ihanan kaunis ja seesteinen tunnelma♥ Mukavaa lauantaita♥

  VastaaPoista
 8. Hienoja tuunauksia ja hienoja oivalluksia. Ymmärrän tuon lasin niin hyvin. Itseäni kaikki turhan kellertävä valo kiukuttaa. Nyt lamppu näyttää ihan uudelta.

  VastaaPoista
 9. Maatuska:ilman lasiahan pöytää ei voisi käyttää ollenkaan.

  VastaaPoista
 10. Päden paja:olen itsekin tyytyväinen aikaansaannoksiin. Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 11. Johanna: onhan melko käsittämätöntä, että laitetaan valo jonka loiste on kelmeää ja valaisematonta! Keltaiset lasit olivat kai muotia joskus 1970-, 1980 -luvuilla. Mökin pihassakin oli yksi tällainen 'pissanvärinen' valaisin. Siihenkin vaihdettiin kirkkaat lasit.

  VastaaPoista
 12. Ovella olisi varmaan monta tarinaa kerrottavana, Kuka on ovesta tullut ja mennyt ja millä asialla. Mielenkiintoista ja ihanaa, että pöytä sai uuden elämän.

  VastaaPoista
 13. Ansu:Varmaan olisi! Tuolla oven alareunassa on kissanluukkukin!

  VastaaPoista
 14. Tosi kivoja ideoita hyödyntää vanhaa. Tuosta lampustahan tuli huomattavasti parmpi noin.

  VastaaPoista
 15. Pihan vuosi:mökillä pitää keksiä näitä ideoita, että saisi mökin tyyliin sopivia, mutta omaan makuun tuunattuja esineitä.

  VastaaPoista
 16. Hienoa että vanha ovi sai uuden elämän. Ja tosi hieno oivallus oli tuunata lamppu. Kiitos sinulle kun jaoit tämän myös meille. Vanha lukko on myös tosi upea jospa siihen saisi uuden avaimen esim.rakennusapteekista. Kannattaa käydä siellä lukon kanssa.

  VastaaPoista
 17. Kaunis pöytä ja hieno lamppu! Olipa hyvä, että sopiva lasikin löytyi lamppuun. Mukavia talvipäiviä!

  VastaaPoista
 18. Viehättävä pöydän tarina ja ihanaa, että lamppukin sai jatkoaikaa. On minun silmälle kivan näköinen sekin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!