keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Huhtikuu, neiti Kevät


Sain haasteen Oli aika-blogista. 

On tarkoitus luetella viisi tärkeintä kevään merkkiä. Oma kevätkuukauteni on tässä haasteessa huhtikuu. Omassa ajanlaskussa tosin maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi, mutta huhtikuu on vielä keväisempi. Olenhan syntynytkin huhtikuussa, aprillipäivänä!

1 Alan yhä enemmän pohtia tulevan kesän kasvihankintoja ja pihatöitä. Kerään ylös ideoita, joita saan mm. toisten blogeista. Minulla on Piha- ja Mökki- nimiset kansiot, joihin ne talletan.

2 Alan siirrellä pihassa lumia paikasta toiseen, jotta piha olisi pian lumeton. Järjetön homma, jonka teen joka kevät!

3 Myös kodin terassilla aletaan kuluttaa aikaa. Aurinkoisena päivänä siellä voi juoda päiväkahvit. Jätän koiran joskus sinne yksikseen. Viihtyy siellä hyvin ympäristöä tarkkaillen. Kun kyllästyy, pyytää päästä sisään nousten olohuoneen ovea vasten
.

4 Tulee tarve pestä ikkunat. Pidän etukäteen tätä aina isona urakkana. Kun ikkunat on pesty, ajattelen aina että tässäkö se nyt oli. Kiva katsella keväistyviä maisemia kirkkaiden ikkunoiden läpi.

5 Kotiin sisällekin ylettyvä aurinko. Koira rakastaa näissä auringonsäteissä loikoilua. Lisääntyvä valo saa kodin pöytien ym pinnat näyttämään tosi pölyisiltä.

Olin 16.3 Sir Elwoodin hiljaisten värien erittäin onnistuneessa konsertissa. Viimeiseksi he lauloivat tämän kevät-laulun:

Hän taas tanssii tahtiin valssin
Lehmus tuulessa huokailee
Vanhan talon puuseinää
Aurinko salaa suutelee

Hän on täällä taas
Kuinka sua kaipasin
Täällä taas
Talven yli odotin
Ja täällä taas
Neiti kevät on tullut kaupunkiin

Murtuu huulet kylmän talven
Kaiken alkaa hän uudelleen
Jostain kuulen tutun laulun
Hänen tiedän taas palanneen

Hän on täällä taas
Kuinka sua kaipasin
Täällä taas
Talven yli odotin
Ja täällä taas
Neiti kevät on tullut kaupunkiin

Lapset laulaa suvivirren
Kuin vanhus maa huokailee
Ensimmäisen leskenlehden
Hauraat silmät hän aukaisee

Hän on täällä taas
Kuinka sua kaipasin
Täällä taas
Talven yli odotin
Ja täällä taas
Neiti kevät on tullut takaisin

Haastan seuraavat blogit:

http://hiidenkivenpuutarhassa.blogspot.fi/
https://willaronjatar.blogspot.fi

HAASTEEN SÄÄNNÖT
 
1. Tee postaus ja kerro, mistä haasteen sait.
2. Kerro huhtikuusi 5 tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla voi olla kevät jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaan haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.

28 kommenttia:

 1. Tämä onkin kiva haaste ❤ Ihania keväänmerkkejä. Voin jotenkin kuvitella sinut siirtelemässä lumia ja tuomassa kevättä ❤ Tuo teidän terassi on tosi kaunis 😊 Mukavaa keskiviikkoa Sinulle ❤

  VastaaPoista
 2. Maatiaiskananen:juu, siirtelen lumia joka kevät. Vielä en ole aloittanut, kun on niin talvista. Mukavaa keskiviikkoa sinne myös!

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea. Tuo ikkunoiden pesu olisi paikallaan. Sir Elwoodilla on koskettavia sanoituksia.

  On se muuten homma siirrellä niitä lumia. Meillä on tekeillä historiaa, huomenaamulla (siis nyt vajaan 4 tunnin päästä, mä kukun yhä hereillä) saattaa sataa lunta. En muista tällaista maaliskuuta. Jos sataa, niin sitten jännätään onko koulut kiinni.

  VastaaPoista
 4. Johanna:Kiva, jos oli kiva lukea! Sanoitukset ovat tosiaankin hyviä. Jännittävää päivää sinne!

  VastaaPoista
 5. Ikkunoiden pesu on tosiaan hyvä kevään merkki :) Neiti kevättä odotellessa ... Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, mukava haaste! Tartun siihen ilomielin :) 4- ja 5-kohdat voisivat olla muuten omassakin postauksessani, mutta en suostu ajattelemaan niitä ja lykkään milloin milläkin syyllä mahdollisimman pitkälle :D

  VastaaPoista
 7. Piparminttu:juu, minua aina kauheasti tuskastuttaa ikkunoiden pesu etukäteen! Eikä se ole kovin kummoinen homma kuitenkaan!

  VastaaPoista
 8. Hiidenkiven puutarhassa:hyvä, jos tartut ilomielin. Minä en juuri ole haasteisiin osallistunut ja varmaan eka kerta,kun jonkun haastoin. Niin minäkin lykkään!

  VastaaPoista
 9. Tuntuu, että Neiti kevät on lähettänyt viestin: Tulen kohta :)

  VastaaPoista
 10. Neiti kevättä sitä täällä odotellaan kovasti!

  VastaaPoista
 11. Cheri:toivottavasti neiti tulee pian!

  VastaaPoista
 12. Lumen siirtely kuullostaa tosiaan työläältä. Olen kyllä tietoinen, että moni hajoittaa lukipenkkoja ja kasoja, mutta siirteletkö sinä siis koko pihan lumia?

  VastaaPoista
 13. Sen verran on aurinko näyttäytynyt, että ikkunat näyttävät murheellisen hirveiltä. Multa kun syksyllä jäi ikkunanpesukierros tekemättä, niin heti sulakelien saapuessa on tartuttava toimeen.

  VastaaPoista
 14. Ihan selevästi on kevättä jo ilimas, ku mäki oon kattellu keittiön klasia jo "sillä silimällä".

  VastaaPoista
 15. Pihan vuosi:kun pihasta osa on jo sulanut siirtelen lumia niihin sulaneisiin kohtiin:siirretty lumi sulaa näin nopeammin! Tiedän: ei mitään mieltä!

  VastaaPoista
 16. Tita:minäkään en ole vielä pessyt, kun on ollut niin kylmää.

  VastaaPoista
 17. Navettapiika:katsellut 'sillä silmällä'! Minä en ole vielä edes katsellut!

  VastaaPoista
 18. Ihanat kevään merkit ja kuvat! Kiva tuollainen terassi ja voi miten suloinen koiruli❤ Mukavaa päivää ja kevään odottelua sinne❤

  VastaaPoista
 19. Päden paja:kiitos samoin: hyvää kevään odottelua!

  VastaaPoista
 20. Kaunis terassi ja niin siisti. Ikkunoiden pesu huh huh. Sitä piisaa meillä on lasitetut parvekkeet ylhäällä ja alhaalta lisänä. Ja mökillä on tosi paljon ikkunoita. Mutta eihän niitä kaikkea tarvitse yhdellä kertaa tehdä. Ja melkein toivoo pääsevänsä siihen hommaan. Kiva postaus kiitos siitä.

  VastaaPoista
 21. Hienostihan sitä kevät etenee :) Tuo lumien siirto tuntuu hauskalta. Mulla on yleensä ollut keväänteko sitä, että olen koittanut hakata jäitä mahdollisimman äkkiä mahdollisimman pieniksi ja toivonut auringon siten sulattavan koko pihan kuin taikaiskusta. Ei se aina niin mene. Mutta tänään on sulanut jo merkittävästi (mitä nyt yhdessä päivässä voi).

  Pakkaset ovat lamaannuttaneet tapani kevääntekoon. Olen kylmän tyynesti vetänyt pipoa syvemmälle päähän ja tallustellut kuin talvella. Lumikasat ovat muhkeita ja auringon teho ei ole niihin vielä purrut. Ikkunatkin on pesemättä, mutta sehän se vasta kevään tekeekin. Kun tuo pakkanen vaan poistuisi.

  Kauniit muuten nuo terassikalusteesi. Ja onnea jo nyt lähestyvistä synttäreistä! Kiva oli lukea postauksesi. Miten samasta haasteesta tuleekin niin monipuolisia vastauksia. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 22. Nila:Kiitos! Niin, ikkunoiden pesu! Miten sitä aina stressaakin niin paljon etukäteen! Nyt ei ole ikkunoiden pesun aika, kun on niin talvista.

  VastaaPoista
 23. Lumikasat tosiaan muhkeita! Hakkaan minä niitä jäitäkin! Kiitos onnitteluista!

  VastaaPoista
 24. Täälläkin ajatus alkaa olla jo keväässä ja sen merkeissä.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 25. Kruunu Vuokko:alkaahan ne ajatukset olla keväässä, kunhan saataisiin tuo sää siihen mukaan!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!