keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Mökin kukkapenkin tarina - rinnepenkki

Rinnepenkki on ihan mökin edessä. Se on osa mökin terassin tukea eli sitä ei voi koskaan poistaa. Ja mitä ei voi hävittää, sitä voi korostaa!

Rinne oli kamala! Epämääräisiä ruohotupsuja kasvoi siinä ja villiintynyttä kieloa. Saniaisia päällä. Inhosin kuvassa näkyvän pihavalon keltaista lasia. Se on nyt vaihdettu vaaleaan. Jos tarkoitus on valaista, miksi laittaa keltaiset lasit?! Taisi olla muotia joskus 70-luvulla.

Onpas hienon näköistä!

Koska rinne tukee terassia en voinut mitään kivä poistaa. Siispä kuorin vähän maata pois ja lisäsin kiviä. Poistin myös rumat ruohotupsut.

Istutin lamoherukoita ja kangasajuruohoa.

Istutin reunaan myös pikkusydämen. Sen jouduin viime syksynä siirtämään tasaisemmalle paikalle sen kasvutavan vuoksi. Ei näyttänyt enää hyvältä tässä.

Kangasajuruoho leviää ja tuoksuu hyvälle.


Rinnepenkin päällä kasvaa vielä noita saniaisia. Vielä en tiedä, mitä tekisin penkin yläosalle.

Nyt tätä kirjoittaessa lamoherukat ovat jo pienessä lehdessä ja ojentavat oksiaan piiiiiitkälle. Täytyy kokeilla jostain lukemaani  konstia, että laittaa oksan pätkän yhdestä kohtaa maan alle ja kivi päälle. Tästä pitäisi tulla uusi puska.

Mökkipihassa alkaa joka puolella olla elämää istuttamissani kasveissa! Hyvä niin! Käyn niitä usein vilkuilemassa. Sen sijaan ei voi enää vilkuilla puukatokseemme. Siellä pesii nyt ihanainen mustarastas. Kierretään katos kaukaa. Onko kauniimpaa keväisin kuin mustarastaan laulu?! Sieltä niitä pikkumustarastaita on lisää tulossa! Tervetuloa!

Yöt on vielä melko viileitä, mutta päivällä on jo ihan kesälukemia. Pihalla puuhasteltu niin, että on illalla ihan poikki. Mukavaa väsymystä!

36 kommenttia:

 1. Kangasajuruoho on todella kaunis ja pörriäisetkin kiittävät:) Ja se tuoksu! Meillä se kasvaa kivien reunustamassa ympyrässä paahteessa (josta se on nyt lähtenyt leviämään nurmikolle). Huomasin penkkejä siivotessa, että lamoherukka oli ihan itsestään tehnyt uuden puskan. Yksi oksa oli lamonnut maahan siten, että nyt siitä kasvoi uusi alku, kätevää. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Anni:Huomasi ajuruohosta, että tuoksui jo nyt kun sen seasta nypin joitakin rikkaruohoja. Minä laitoin juuri yhden oksan kohdan maan alle ja kiven päälle. Saapa nähdä, onnistuuko.

  VastaaPoista
 3. Kangasajuruoho on tosiaankin kestävä, kaunis ja upean näköinen kasvi, koskaan sitä en olekaan tuoksutellut...pitänee korjata tilanne. Meillä tuntuu, että se kasvaa lähes isojen kivienkin päällä ilman multapatjaa! Rinne saikin aivan uuden kauniin ilmeen! Tykkään kivistä myös kovin.

  VastaaPoista
 4. Tuo kangasajuruoho näyttää kivalta! Lintujen laulu on kyllä mukavaa kuunneltavaa! Aurinkoista viikkoa❤

  VastaaPoista
 5. Kokipa rinne todellisen muutoksen ja nyt rinne näyttää tosi kivalta. Ihanasti kukkivat kangasajuruohot.
  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 6. Olet tehnyt valtavan urakan ja kyllä kannatti. Kaunis kukkiva rinne. Täysin villiintyneeseen pihaan on iso homma rakentaa kauneutta, nimimerkki 'kokemusta on'.

  VastaaPoista
 7. Kangasajuruoho on kauniisti levinnyt siellä. Minulla paleltui se silloin kovana pakkastalvena, enkä ole vielä hankkinut uutta tilalle. Kimalaiset rakastivat ajuruohon pieniä tuoksuvia kukkia. ~Katja

  VastaaPoista
 8. Kivipellon Saila:kangasajuruohossa on kiva tuoksu, kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
 9. Päden paja:tykkään ajuruohosta on hyvin levinnyt rinteeseen. Aurinkoista viikkoa sinne myös!

  VastaaPoista
 10. Kruunu Vuokko:rinne oli minun painajaiseni mökillä! Olen tyytyväinen, että keksin nykyisen ratkaisun. Mukavaa loppuviikkoa sinne myös!

  VastaaPoista
 11. Cheri: on mökkipihassa tosiaankin työtä ollut ja olen vasta alkutaipaleella. Mutta muutoksia näkyy jo nyt!

  VastaaPoista
 12. Paleredrose:minäkin rakastan sen tuoksuvia kukkia ja hyvä, että kimalaisilla on missä pörrätä! Minulla nämä ajuruohot ovat säilyneet viime talvenkin kovista pakkasista.

  VastaaPoista
 13. Ajurinruohot ovat todella kauniita!


  Nuo keltaiset lasit olivat suurta muotia 70-luvulla, muistan lapsuudesta.

  VastaaPoista
 14. Mustarastaan laulu on joskus jopa liiankin äänekästä, mutta sillähän on monia eri lauluvaihtoehtoja. Kangasajuruoho on ihanan näköistä ja muutenkin olet saanut paljon ihanaa aikaiseksi.

  VastaaPoista
 15. Upean näköistä! Ajuruoho on kaunista, tuoksuvaa ja kestää tallaamistakin.

  VastaaPoista
 16. Nila:ei minua ole mustarastaan laulu häirinnyt, päinvastoin. Onhan mökkipiha muuttunut aika tavalla.

  VastaaPoista
 17. Maatuska:näin olen ymmärtänyt, että kestäisi vähän tallaamistakin. Mietin sen laittamista myös sellaiseen 'tallauspaikkaan'

  VastaaPoista
 18. Mustarastaalla on tosiaan kaunis lauluääni, aivan kuin punarinnallakin. Mukavaa, kun olet saanut pesiviä vieraita.

  VastaaPoista
 19. Kangasajuruoho ja mustarastaan laulu: ihanat!

  VastaaPoista
 20. Nuo sammaleiset kivet, on ne vaan niin upeita ja siihen kylkeen ajuruohoa, niin näky on todella kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
 21. Nettimartta:ihania ovat! Vähän huolestuin, kun tänään en ole nähnyt niiden vievän ruokaa poikasilleen. Äkkiä kurkkasin pesäänkin. Siellä ne poikaset makasivat pitkin pituuttaan. Myöhemmin näin isä mustarastaan vievän niille ruokaakin.

  VastaaPoista
 22. Ansu:taidan laittaa vähän lisääkin ajuruohoa tuohon. Saa kunnolla peittää rinteen yläosankin

  VastaaPoista
 23. Hieno rinteen muodonmuutos. Kangasajuruoho on nätti ja kestävä.

  VastaaPoista
 24. Kauniilta näyttää! Tykkään erityisesti tuosta kangasajuruohosta ja saniaisista.

  VastaaPoista
 25. Tosi kaunis rinne! Kangasajuruoho on kyllä hieno kasvi. Meilläkin sitä on kivimuurissa kivien koloissa kasvamassa. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 26. Tiiu:niin on, taidan hankkia sitä vähän lisää. Samoin:hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 27. Nuo rinteet ovat tosi haastavia paikkoja. Kivasti olet lähtenyt rinnettä kukittamaan. Meillä myös lamoherukkaa tuossa rinteessä ja aika hyvin näyttää itsekkin luikertelevan maata myöten ja tekevän "lisäpuskia" :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 28. Onnistunut rinnepenkki. Jättäisin kyllä saniaiset, ne ovat niin komeita! Kangasajuruoho on ihana kukkiessaan. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 29. Beautiful phots.
  Have a nice weekend
  Hugs from Lisbon
  Maria de
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 30. Maatiaskananen:joku muukin sanoi, että lamoherukka tehnyt itsekseen puskia. Toivotaan. Rinne on ongelmallinen, mutta jotenkin olen ainakin osittain onnistunut.

  VastaaPoista
 31. Tarja:ainakin jonkun saniaisen jätän. Tykkään niistä. Meillän on niitä tontilla melko paljon.

  VastaaPoista
 32. Maria:thanks! Nice weekend to you too!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!