torstai 26. heinäkuuta 2018

Hidastakaa vähän!Kukat alkavat kukkia ja toiset lakastua hirmuista vauhtia. Syysleimuissa aukeaa uusia värejä. Osa vanhoista alkaa jo lakastua!

Nepalinhanhikilla erikoinen kasvutapa.

On se silti ihan kiva. Pörriäiset myös tykkäävät.

Perhoset tykkäisivät näistä punahatuista, kunhan vain aukeaisivat. Tämä saisi nopeuttaa tahtia, kun muut saisivat hidastaa! Punahattujen kukat ovat kivan näköisiä jo avautumisvaiheessa.

Ystävältä saatu suopayrtti. Tämähän on vanhojen pihojen perinnekasvi. Minusta ihan kiva.

Pihalla näkyy nyt myös perhosia. Niitä olen kaivannut. Aika paljon on valkoisia, luultavasti kaaliperhosia. Mutta hyvä, että edes niitä. Ja sitten pihalla lentelee ahkerasti mustarastas. Näen sen niin usein, että alkaa jo naurattaa kun ilmestyy vähän väliä jostain.

On ollut aivan hirveän kuuma! Pihalla jaksaa aamulla jotain tehdä, mutta iltapäivällä ihan mahdotonta. Siispä siirsin korituolin sisältä terassille ja virkkaan siinä. Käyhän se näinkin!

 Jos helteestä vielä jonkun hyvä puolen mainitsee, on se uiminen lämpimässä vedessä. Ja minähän tyttö uinkin 4 kertaa päivässä! Vesi on 27 -asteista eikä levää ole. Koirankin olen vienyt veteen seisoskelemaan. Se ei tykkää uida, mutta selvästi nauttii viilentävästä vesikylvystä.


30 kommenttia:

 1. Veden äärellä onkin mukavaa näillä helteillä :) Rapsuja ihanalle karvakorvalle ja Sinulle oikein mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Tänä kesänä kaikilla kukilla on hurja vauhti. Mukavaa, että jaksavat tässä kuumuudessa kukkia.
  Liian kuumassa hikisillä käsillä ei ole hauska käsitöitä tehdä. Varjopaikka on siihen hommaan sopiva.

  VastaaPoista
 3. Upeita värejä leimuissa. Hellettä piisaa, kyllä minä vähän kerrallaan olen uuden ison kukkapenkin käytäviä kaivanut. Uinut en ole kertaakaan. Viimeksi avannossa.

  VastaaPoista
 4. Maatiaiskananen:veden äärellä on TOSI mukava olla koiran ja minun!

  VastaaPoista
 5. Between:varjossa istun tuolla terassilla ja jos tuulee järveltä päin aina parempi!

  VastaaPoista
 6. Nila:minäkin vähän olen tehnyt pihatöitä, mutta paljon olisi tehtävää. Olen siirtänyt tekemiset helteen jälkeiseen aikaan. Minäkin olen käynyt avannossa uimassa.

  VastaaPoista
 7. Komea nepalinhanhikki! Kesä etenee täyttä häkää ja perässä ei meinaa pysyä, koska puutarhatöiden tekeminen näillä keleillä on suorastaan mahdotonta.

  VastaaPoista
 8. Tämän viikon pääpuuhia on täälläkin ollut vedessä lilluminen - vadelmanpoiminnan lisäksi! Kotipihan kukkaset ovat saaneet rauhassa nuutua ja kukkia, tämä puutarhuri ajattelee nyt vain itseään ja tulevaa talvea:) Yllättävän vähän värikkäitä perhosia on näkynyt.

  VastaaPoista
 9. Nepalinhanhikki on upean värinen. Hieno on ensimmäisen kuvan syysleimukin. Minä en ole uimaan asti päässyt vielä kertaakaan... moneen vuoteen! Kotona asuessa kävin paljonkin uimassa, mutta nyt kun lähimmälle järvelle pitäisi autolla lähteä, niin se on jäänyt. 27-asteisessa vedessä olisi kyllä nautinnollista uida.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kukkijoita! Syysleimut on yksiä minun lemppareista, niissä on niin upeat kukat ja kukinta kestää pitkään:) Onpa ihana saada olla veden äärellä tällaisina päivinä♥ Aurinkoista kesäpäivää♥

  VastaaPoista
 11. Sanoinkin tässä juuri, että nyt ei jaksa muuta tehdä, kuin nauttia helteestä.:)

  VastaaPoista
 12. Nyt puutarhassa on pikavauhti päällä helteen takia. Mutta me ihmiset käydään varmasti vähän hitaammalla kuin normaalisti. Ja onhan se hyvä välillä hidastaakin. Tuo virkkaus kuistilla näyttää juuri sopivalta hommalta.
  Mukavia hellepäiviä ja virkistäviä uimahetkiä! <3

  VastaaPoista
 13. Piparminttu: juu,mahdotonta on. Äsken juuri kokeilin, mutta piti lopettaa.

  VastaaPoista
 14. Sirkku:minulla vähän sama tuo lillumis-harrastus. Noita värikkäitä perhosia ei ole paljoa näkynyt.

  VastaaPoista
 15. Hiidenkivi:niin, ei ehkä tule lähdettyä jos pitää oikein matkustaa uimaan. Minulla vesi tuossa vieressä ja helppo pulahdella.

  VastaaPoista
 16. Päden paja:yleensä syysleimujen kukinta kestääkin pitkään, mutta nyt ovat nopeita kukkijoita. Liian nopeita!

  VastaaPoista
 17. Hannele:kyllä hellettä joitakin päiviä jaksaa, mutta kun jatkuu viikkotolkulla lähtee itsestä mehut.

  VastaaPoista
 18. Riina:niin on pikavauhti kasveilla, minulla ei. Kovasti on hidasta, vaikka pihalla vain kävelisi.

  VastaaPoista
 19. Kauniita kuvia ja ihanasti kukkivat kukat. Minä ostin keväällä tuota punahattua, kun minusta niin nätti myös. Näyttäisi ainakin yksi kukka tulevan tänä vuonna :)

  VastaaPoista
 20. Vesi on vilvoittavaa edes hetken, oman kylä järven lämpötila on tällä hetkellä 28 astetta, on sinne kiva pulahtaa. Tosi nopeasti kaikki kukkii ja sitten kuihtuu, tänään jouduin kastelemaan tähtiputkia kun nuupottivat jo lehdet maassa.

  VastaaPoista
 21. Hilu:minäkin tykkään punahatuista. Niinpä kävin nyt alkukesästä ostamassa niitä lisää.

  VastaaPoista
 22. Katja:meilläkin järvilämpötila suunnilleen samoissa lukemissa. Kyllähän siellä kiva uida on!

  VastaaPoista
 23. Lämpö saa kasvit kukkimaan. Meilläkin syysleimut on jo kukassa.

  Ihana, ettei teillä ole sinilevää. Espoon rannat on sitä täynnä.

  VastaaPoista
 24. Sussi:niin kai se menee. Olen lukenut, että merellä paljon sinilevää. Onneksi ollaan veneily aikanaan lopetettu. Olihan sitä sinilevää jo silloin.

  VastaaPoista
 25. Voi kun olisikin noin ihana ranta ja lämmin vesi johon pulahdella tällä helteellä! Kerran käynyt kastautumassa. Kivoja juttuja sulla, liityin lukijaki. Tervetuloa vastavierailulle.

  VastaaPoista
 26. Kotipuutarhuri:niin, onnellinen olen noista jutuista. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 27. Tuo nepalinhanhikki on todella kaunis! Voi, kunpa muistaisin nimen, kun seuraavaksi suuntaan kasveja ostamaan.

  VastaaPoista
 28. Oli aika:on se kiva ja pörriäiset tykkäävät siitä myös. Sillä on erikoinen kasvutapa:levittäytyy suuren ympyrän muotoon

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!