perjantai 24. elokuuta 2018

Kotipihan vuoro

 
 Vaihteeksi kiva puuhailla taas kotipihalla! Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta on suuri rikkaus omistaa kaksi näin erilaista pihaa: kotona kivikkopiha ja mökillä perinteinen piha kukkapenkkeineen. Molemmissa pihoissa on vielä puuhaa syksyn mittaan. Koira viihtyy molemmissa ja onkin usein seuranani pihapuuhia tehdessäni. Tarkkailee minua tuntikausia.

 Se katselee puuhiani ja kun kyllästyy, kellahtaa maahan makaamaan ja ottaa torkut. Mennyt helteinen kesä meni koiran kannalta ihan hyvin. Se ei kärsinyt kuumuudesta. Makasi välillä auringossa pihalla ja kun kuuma tuli meni varjoon. Uimisesta se ei pidä, mutta mielellään seisoskeli mahaa myöten järvessä kuumimpina päivinä.

 Serbiankuuset kasvaneet huomattavasti pituutta seitsämässä vuodessa. Onkin melko nopeakasvuinen havu. Sopii tällaiselle kärsimättömälle ihmiselle!

 Tässä kohtaa pihassa on pieni japanilaisen puutarhan vivahde. Ihan pieni vain.

Samoin kuin tässä terassin nurkassa.

 Tykkään tästä pergolanterassin kulmauksesta. Vähän ennen kuvan ottoa saatiin tänä kesänä harvinainen sadekuuro.
 
Etupihan kivituhka  on varsinainen riesa. Siihen kasvaa aina noita rikkoja, joita poistan kuvassa näkyvällä välineellä. Mikä lie nimeltään. Hetken on siistiä, mutta kohta saa tehdä saman homman uudelleen.

Tervetuloa uudet lukijat!

24 kommenttia:

 1. Se on helurihara, liekö se silti virallinen nimu. Tyylikkäitä yksityiskohtia nuo kaikki.

  VastaaPoista
 2. En ole tuollaista nimeä kuullutkaan! Tosin en kyllä mitään toistakaan nimeä!

  VastaaPoista
 3. Tuolla nimellä sellaisen hankin aikoinaan, kun kasvimaalleni välineita hommasin.

  VastaaPoista
 4. Ok, kyllä se virallinen nimi sitten on.

  VastaaPoista
 5. Erinomainen idea rakentaa kaksi aivan erilaista pihaa, molemmissa on oma viehätyksensä, eikä työ ala kyllästyttää.Kivipuutarhassasi on hurjasti hienoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 6. Cheri:olen itsekin tyytyväinen ratkaisuuni. Kiitos kehuista!

  VastaaPoista
 7. Minustakin on kiva kun sinulla on kaksi erityylistä pihaa :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä ku on omat hommat kummaski pihas. Sullon kiva lintukokoelma. Rauhallises ympäristös ne pääsööväkki hyvin esille.
  Heiluriharana mäki tuan tunnen.

  VastaaPoista
 9. Kivoja yksityiskohtia ja voi että tuo teidän pötköttelijä on suloinen♥ Mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 10. Ihanan rauhallinen tunnelma pihallasi :)
  Oletko kokeillut harata tuolla heiluriharalla rikkaruohot hyvinä kitkemispäivinä? Silloin kivituhka pysyy pidempään rikkaruohottomana, ja toki pitää olla kuiva sää haraushetkellä. Viime kesänä, kun oli sadekuuroja paljon, testasin kuun mukaan ajoittamista meidän kivituhkapihaan. Kyllä oli iso apu.

  VastaaPoista
 11. Navettapiika:kotipihassa siirtelen kiviä paikasta toiseen (oikeasti!)

  VastaaPoista
 12. Pädenpaja:olen noita pihan yksityiskohtia paljon miettinyt. Joihinkin olen tyytyväinen, moneen en. Hyvää viikonvaihdetta sinne myös!

  VastaaPoista
 13. SariW:rauhallista tunnelmaa olen tavoitellut ja aikalailla saavuttanutkin. Olen käytellyt haravaa vähän joka säällä

  VastaaPoista
 14. Pidän tuosta lyhtykuvan tunnelmasta. Minusta on jotenkin kiehtovaa, että yksi ihminen voi tehdä kaksi noin erilaista puutarhaa. Minulla jos olisi toinenkin piha, siinä olisi hyvin todennäköisesti paljon samaa kuin nykyisessä puutarhassani. Koiralle rapsutukset ja terkkuja Karo-neidiltä!

  VastaaPoista
 15. Ihana koira.
  Oletko kokeillut paljasta etikkaa noihin kivituhkan rikkoihin. Itse olen päässyt pihatien sepelistä työntyvisistä rikoista eroon etikalla. Vinkin sain Hernepensaskujanne- blogista.

  VastaaPoista
 16. Hiidenkivi:ehkä persoonani on jotenkin jakautuut kahtia! Minä olen aina pitänyt tuosta lyhtykuvan tunnelmasta, vaikka onkin tosi pikku juttu. Kiitos terveisistä!

  VastaaPoista
 17. Kruunu Vuokko:olen käyttänyt etikkaa varsinaisella pihalla ja on toiminut kyllä. Joihinkin kohtiin olen käyttänyt sitä etupihallakin, mutta en suuressa määrin. Voisihan sitäkin kokeilla.

  VastaaPoista
 18. Helurihila, aina sitä oppii jotain uutta. Molemmat pihasi ovat kauniita, hyvän huolen niistä pidät.

  Kiva, että kesä ei ollut koiralle liian tukala. Minä usein ihmettelen, kun Felix tarkoituksella hakeutuu pihakiveykselle pötköttelemään auringon paahteeseen. Pitää vain luottaa, että Felix tietää mitä tekee.

  VastaaPoista
 19. Johanna:kyllä Felix varmaan tietää, mitä tekee! Meillä koirat ovat aina osanneet hakea varjoa, kun liian kuumaksi on olo mennyt.

  VastaaPoista
 20. Kiva taas katsella kotipihasi kuvia. Minäkin keräilin taas vähän kiviä ( mökillä) rivarin pihalla ei niitä ole.

  VastaaPoista
 21. Nila:Kiitos! Kivien keräily on kivaa!

  VastaaPoista
 22. Sinulla on kaksi upeaa pihaa, ja on hienoa, että ne ovat niin erilaiset. Paljon kauniita, hyvällä maulla toteutettuja ratkaisuja. Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
 23. Tiiu/Puutarhahetki:kiitos kauniista sanoista ja toivotuksista!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!