lauantai 4. elokuuta 2018

Viimeisiä

Mökkipihassa kukkijat melko vähissä. Näitä punahattuja alkaa nyt aueta. Vielä on monta nuppua odottamassa. Näitä olen hartaasti odottanut.

Ja sitä, että perhoset tulisivat. Tulivathan ne! Huono kuva ja perhoset lähtivät melkein heti pois. Näitä vaaleaita perhosia (sitruuna- ja kaaliperhonen?) pihassa on, mutta hyvin vähän mitään muita.

 Näitten liljojen viehätystä en oikein käsitä. Eivät ennen kukkimista ole oikein minkään näköisiä ja sitten kukkivat tosi nopeasti. Ja sitten kaikki onkin jo ohi!


Valkoisen liljan viereen avautui punainen - hetkeksi.

Tämä keijunmekko on aika hauska tapaus! Se sinnikkäästi kukkinut vaikka kuinka kauan. Ainoa, joka sitä tekee. Eihän kukat mitään komeita ole, mutta noiden lehtien kanssa ihan kivoja.

Syysasterikin löytyy kukkapenkin nurkasta.

 Nepalinhanhikki kukkii yhä. Pörriäisten suosikki.

Olen melko tympiintynyt helteeseen, jos suoraan sanotaan! Minullakin olisi pihassa kaikenlaista puuhaa, mutta en vain pysty tekemään siinä kuumuudessa. Ja kaikki kukat kärsivät, vaikka niitä kastelenkin. Ja kaiken lisäksi minulla on ajoittain hellekiukku. Tämän sanan luin lehdestä. Olen ollut päivällä tietokoneellakin normaalia enemmän, kun olen tuolta paahteesta poistunut. En ole paljoa jaksanut edes virkata. Uinut olen kyllä ja paljon! Olen hyvin sopeutuvainen kaikenlaisiin säätiloihin. Sää on pukeutumiskysymys aina sanon. Mutta nyt se ei ole enää edes pukeutumiskysymys. Vaikka päällä ei olisi mitään, olo on tuskastuttava. Ja nakkena ei ihan joka paikkaan voi mennä!

32 kommenttia:

 1. Minullakin ovat punahatut avautuneet, mutta perhosia ei näy missään, mehiläisiä sitäkin enemmän. Helle jakaa mielipiteitä. Minä olen nauttinut joka minuutista 😊

  VastaaPoista
 2. Ansu:perhosia tosiaan on melko vähän. Onneksi jotain kuitenkin. Minä en tosiaankaan pidä helteestä. Hyvä, jos joku tykkää!

  VastaaPoista
 3. Puutarhan vuoksi minuakin suututtaa tämä kuivuus. Kauniit kukat siellä.

  VastaaPoista
 4. Keijunkukat ovat aivan ihania <3 Kuivuus on todella ollut piinaavaa ja alkaa näyttää siltä, että kasvienkin kestävyys alkaa olemaan liiallisella koetuksella. Nuupattaavat kovasti helteellä vaikka kuinka kastelisi :(

  VastaaPoista
 5. Satu:minua suututtaa jo tämä helle sekä itseni, puutarhan ja kaikkien luonnoneläinten vuoksi. Saisi jo loppua.

  VastaaPoista
 6. Maatiaiskananen: se onkin outoa, että moni kasvi kärsii vaikka kastelenkin.

  VastaaPoista
 7. Hienoa kukintaa! Eiköhän helteet kohta hellitä.

  VastaaPoista
 8. Helle loppuu toivottavasti ihan pian. Et taida olla ollenkaan ainoa sen kanssa tuskaileva ;-)

  VastaaPoista
 9. Susanna:kyllähän moni tuskailee, mutta jotkut kyllä pitävät kuten tähänkin on kommentoitu. Minun puolestani saisivat jo loppua!

  VastaaPoista
 10. Viime kesän jälkeen olen päättänyt nauttia joka ikisestä auringonpaisteisesta päivästä vaikka hampaat irvessä :D Mutta on tuolla välillä kyllä aivan liian kuumaa tehdä mitään. Meillä helteeseen tuo helpotusta ilmalämpöpumppu. Se myös kuivattaa huoneilmaa, eli saan päivässä 10l kasteluvettä. Pahimmin paahteesta kärsiville kasveille olen virittänyt harsojen avulla varjostusta. Kastellut olen ainoastaan illalla ja kerralla paljon. Miten sinulla on jo syysasterikin kukassa! Minulla se aloittaa kukkimisen yleensä vasta syyskuun puolella eikä siinä nytkään ole vielä näkynyt nuppuja. Kauniit päivänliljat, mutta jaamme näemmä saman näkemyksen niistä. Mukava poikkeus on 'Stella d'Oro' -lajike, joka kukkii koko kesän. Se on myös melko matala ja kasvaa tiiviinä mättäänä. Kiva korvike koristeheinälle :)

  VastaaPoista
 11. Perhoset pitävät kovasti punahatuista:)

  Jeps, ei näillä helteillä voi oikein mitään tehdä.

  VastaaPoista
 12. Tänään satoi ja helteet katosivat - heti harmittaa! Mutta kyllä megahelle vei voimat ja puutarha näyttää surkealta! Punahattujen aika meilläkin, mutta perhoset puuttuvat!

  VastaaPoista
 13. Minä tykkään kovasti erilaisista liljoista. Ne on niin voimakkaan isoja kukkia, niinkuin pionikin. Toki kukinta on hyvin lyhyt. Pitäisi olla suuria alueita että kukinta-aikaa saisi pitkäksi ja eri lajikkeita.

  VastaaPoista
 14. Sussi:perhoset ja kaikki muutkin öttiäiset. Kukissa käy kova vilske.

  VastaaPoista
 15. Sirkku:meilläkin oli jo helpompaa, jotain jaksoi jo tehdäkin.

  VastaaPoista
 16. Tanja:minä olen aikanaan kokeeksi laittanut nuo pari. Olen todennut, etten halua niitä lisää. Kukkikoot, miten kukkivat.

  VastaaPoista
 17. Ihanat punahatut! Perhosia näkyi meillä eilen pitkästä aikaa. Tietysti gammayökkösiä on nyt joka puolella, mutta niistä en erityisemmin ilahdu.
  Täällä lämpötila on laskenut hieman, tänään luvassa enintään 25. Se on suuri helpotus! Toivottavasti sielläkin viilenee.

  VastaaPoista
 18. Piparminttu:luin juuri noista gammayökkösistä. En ole varma, vaikka olisin meilläkin nähnyt. Meillä onneksi viilentynyt hieman. Paljon mukavampaa nyt.

  VastaaPoista
 19. Kauniisti kukkii! Ja totta, liljat ovat hyvin nopeita käänteissään.

  Mullakin on aika ajoin hellekiukku. Keljuttaa, kun puolet vuodesta (no, kesäkuu-elokuu, toisinaan myös touko ja syys) menee sellaisissa lämpötiloissa, että ulkona ei viitsi olla. Olen sanonut miehelle, että en enää kovin monta vuotta täkäläisiä kesiä kestä. Pitää päästä joko vuorille tai sitten jonnekin pohjoisemmaksi. Saapas nähdä.

  Mukavaa viikkoa helteistä huolimatta!

  VastaaPoista
 20. Kieltämättä alkaa saada kuumuudesta tarpeeksi. Onneksi jo helpottaa :)
  Tuleppas kurkkaamaan blogiini ;)

  VastaaPoista
 21. Punahatut on meillä myös kukassa ja perhosia on paljon ja myös punalatvoissa. Keijunkukka on kyllä nätti myös lehdiltään. Ja liljat on päivänliljat ja nimensä veroisesti yksi kukka kukkii vain päivän mutta kun perenna tuuhentuu kukkia riittää joka päivälle ja useampia. Mutta kaikki ei tykkää kaikista näinhän se menee.

  VastaaPoista
 22. JOhanna:helteet ovat jo hellittäneet. Kyllä ne muutaman päivän ovat ihan kivoja, mutta ei viikkotolkulla.

  VastaaPoista
 23. Nila:en minä noita päivänliljoja hävitä, mutta en hanki lisääkään. Kukkikoon siinä, minkä kukkivat.

  VastaaPoista
 24. Kauniisti kukkii! Kyllä nuo helteet tosiaan olivat uuvuttavia. Ei siinä kuumuudessa pihalla paljon jaksa tehdä, lähinnä istua vain varjossa. Nyt onneksi onkin jo vähän maltillisemmat lämpömittarilukemat. Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 25. Tiiu:uuvuttavia olivat. Nyt viileämmällä jaksaa jotain tehdäkin. Hyvää viikkoa sinulle myös!

  VastaaPoista
 26. Tarhapunahatut ovat alkaneet kukkimaan. Perhosia eivät kuitenkaa houkuttele niin paljoa kuin mitä siellä kuvista päätellen. Eroaakohan tarhapunahattu siinä tavallisesta punahatusta, vai onko vain sattumaa?

  VastaaPoista
 27. Pihan vuosi: enpä osaa vastata. Mielestäni minulla on niitä peruspunahattuja. Joitain perhosia siellä käy kyllä.

  VastaaPoista
 28. Helle riittää minullekin. Olen valmis vastaanottamaan syksyn, vaikka täysin kesäihminen olenkin.
  Kauniita kukkasia. Lempikukkani on lilja, sitä halusin myös hääkimppuuni. Erilaiset liljat ovat vaan niin kauniita :)

  VastaaPoista
 29. Merimiehen vaimo:syksy on kivaa aikaa sekin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!