perjantai 26. lokakuuta 2018

Internet ja minä FACEBOOK

Ylläoleva kuva Irlannista on tällä hetkellä henkilökohtaisen facebook-profiilini yläosassa. 

Päätin lopettaa tämän Kivisen Vilman piha- blogin facebook-profiilin. Kun katsoin tilastoja siellä, juurikaan klikkauksia tähän blogiin ei sieltä tule eikä paljoa kommenttejakaan.  Tosin sieltä näin, jos muut bloggaajat ovat lisänneet uusia postauksia. Ne näen kyllä täältä bloginkin kautta.

Facebookissa olen henkilökohtaisella profiililla edelleen. Mitään kovin henkilökohtaista en sinne kirjoittele. Päivitykseni näkyvät vain kavereille.  Perustamassani Kivikkopiha-ryhmässä olen edelleen ylläpitäjänä. Olen mukana myös monessa muussa ryhmässä. Tällainen ryhmä on esim. cairnterrieri-ryhmä. Oma koira sen rotuinen. Se on hyvähenkisin ryhmä ikinä! Siellä ei solvata toisia, vaan kannustetaan. Ihmiset esittelevät siellä uuden koiranpentunsa. Niille laitan aina sydän-tykkäyksiä, kuten sadat muutkin. Koiranpennut vievät sydämeni aina! Myös koirien kuolinuutisia moni laittaa sinne. He saavat paljon osanotto-viestejä. Minä en ole halunnut kahden edellisen koiran kuolemasta kirjoittaa sinne. On liian henkilökohtainen asia, vaikka myötätuntoa sieltä saisikin. Olen mukana myös suihkulähde-ryhmässä, erilaisissa puutarharyhmissä, mökkiryhmässä, kotipaikkakuntani ryhmässä ynnä muissa. Kaikissa ei tule useinkaan vierailtua alkuinnostuksen jälkeen. Ryhmiä voisi karsia listaltani.


BLOGI

Bloggaan sekä kotipihan ...

... että mökkipihan kuulumisista. Kesäisin enemmän jälkimmäisestä.

Kommentoin melko ahkerasti toisten blogeissa. Olen karsinut listaltani sellaisia blogeja, joiden ylläpitäjä ei koskaan vastaa kommentteihin. Tuskinpa he minua kaipaavatkaan.  Toisaalta: lisään aina seurantaan kiinnostavan tuntuisia blogeja, kun sellaiseen törmään. Listani elää siis koko  ajan.

Meille bloggaajille tulee joskus hetkiä, jolloin miettii että kiinnostaako tämä enää? Jokunen tuttu bloggaaja on lopettanutkin

https://fi.pinterest.com/hannele_laakson/

PINTEREST

Pinterestin kokoelmaani  lisään kuvia, kun sopivia löytyy. Kesällä sitä ei tule niinkään selailtua. talvella enemmänkin tulevan kesän suunnitelmia tehdessä.


INSTAGRAM

Instaan laitan kuvia koirasta, pihoista, matkoista.Moni bloginsa lopettanut jatkaa silti Instagramissa. Sinnehän ei yleensä pitkiä juttuja kirjoitella, joten pääsee helpommalla.  Olen itsekin siellä, mutta miksi se tuntuu jotenkin niin kömpelöltä? En ole saanut siihen oikein otetta. Aion jatkaa siellä silti julkaisten kuvia harvakseltaan. 

 MUUTA


Minulla on tietokoneella kotisivuna sääsivu. Haluan aina aamulla heti tietää sääennusteen. Sen mukaan suunnittelen päivän koiran ulkoilutuksetkin! Tältä näytti torstain sääennuste.


Käytän internettiä pääosin pöytäkoneella kotona  tai läppärillä mökillä. Taustakuvia vaihtelen. Nyt on tuollainen mikälie koiranputki. Puhelimella päivittäminen ei ole kovin miellyttävää. Tekstiä kirjoittaessani teen paljon kirjoitusvirheitä. Siksi käytänkin puhelinta melko harvoin.

Tietokoneiden  virustorjunta on luonnollisesti  ajantasalla. Selaushistoriani nollaan melkein päivittäin

Entäs  internet ja sinä?

Tervetuloa uudet lukijat!

28 kommenttia:

 1. Internet ja minä, jaa-a, ensinäkin työasiat, työalusta työpaikalla on netissä. Tietenkin myös henkilökohtainen asiointi on siellä nykyään myös. Facebookissa on henkilökohtainen tili ja pihan laittoon liittyvä sivu, työpaivan sivun päivittäjä, samoin harrasteyhdistyksen sivu. Lisäksi olen seuraajana useissa ryhmissä, joita seuraan miten milloinkin.

  Blogin perustin vasta syyskesällä, kirjoittelen oman ja tyttären pihan "kuulumisia" ja seuraan monen puutarhablogin kirjoituksia. Blogilistani ei välttämättä ole ihan ajan tasalla, mutta olemassa se on.

  Näihin uusiin alustoihin en vielä ole perehtynyt ainakaan vielä.

  Kotona käytän nykyään pöytäkonetta samoin töissä. Puhelimessa en käytä nettiä.

  VastaaPoista
 2. Ilman internettiä useinkaan ei työpaikallakaan pärjää. Puhelimessa netin käyttö itselläkin melko satunnaista.

  VastaaPoista
 3. Internet ja minä, kyllä, pari olemme. Sinä oletkin solahtanut monipuolisesti somemaailmaan. Minä ylläpidän (vain) kahta blogia ja henkilökohtaista Facebookia. Lisäksi tosin päivitän eläkeyhdistyksen nettisivuja ja Facea sekä muutaman yrittäjän sivuja (palkattomasti). Nämä riittävät.

  VastaaPoista
 4. Nettimartta:niin sinulla käyttämäsi nimikin jo velvoittaa käyttämään nettiä!

  VastaaPoista
 5. Kaunis taustakuva koneellasi!
  Mulla on blogin lisäksi pari kuukautta sitten perustettu instagram tili, joka tuntuu ottaneen hyvin tuulta purjeisiin. Tosin se johtuu varmasti siitä, että siellä on helpompi tykkäillä kuvista ja nopsaa kännykällä kirjoittaa kommentti ja lisäillä kuvia kännykällä. Kun blogi taas vie enmmän aikaa ja jostain syystä kännykällä blogiin kirjautuminen ei onnist, joten kommentointi jää aina niihin hetkiin, kun kotona ehdin tabletin avata. Toki pyrin vastaamaan blogin kommentteihin ja lueskelen muiden blogeja, se toimii kännykälläkin. Blogi on mulle puutarhapäiväkirja, joten lopettamassa en ole. Sinne tallentuu muistot ja tarinat vuosien varrelta.
  Facebookissa on henk.koht tilini ja ylläpidän yrityksemme facebook sivua. Muuten face jää aika vähälle käytölle. Tykkään instasta enemmän, kun siellä riidellään vähemmän :)

  VastaaPoista
 6. SariHanne:minulle Insta jäänyt jotenkin vieraaksi. Eihän siellä juurikaan riidellä, kun ei niin paljoa kirjoitetakaan. Toki bloggaaminen vie enemmän aikaa. Päiväkirjahan blogi on myös itselle.

  VastaaPoista
 7. Itse käytän internettiä tosi paljon joka päivä ja päivitän facea ja instaa päivittäin, tosin nimenomaan blogin puolelta. Henkilökohtaista facea käytän lähinnä vain viestittelyyn muiden kanssa. Itsekin olen lopettanut joidenkin blogien kommentoinnin, jos niissä ei koskaan vastata. Luulen, ettei tuolloin kommentit ole kirjoittajalle kauhean tärkeitä. Kommentoinnit jäävät myös välistä, jos luen blogia puhelimella, sillä jotenkin sillä kirjoittaminen on kömpelöä.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 8. Hmm...minulla on blogin lisäksä insta-tili, facebook, pinterest oli, joskus kovassakin käytössä..tällä hetkellä olen vain laiska näissä asioissa ja mietinnässä on jatkanko, pidänkö taukoa vai lopetanko vallan..ainakin osan näistä.
  Ja sitten ne kirjoitusvirheet...niitähän tekstini vilisee. Luulen, että siihen on syynä tuo malttamaton mieli...nopeesti vaan kaikki valmiiksi..:)

  VastaaPoista
 9. Maatiaiskananen:muistan kyllä, että olet ahkera vastaaja. Kiitos siitä! Olen samaa mieltä: jos kommentit eivät ole tärkeitä ei niihin vastatakaan. Kuin myös:mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 10. Hannele: noita pohdiskeluja tekee itse kukin välillä. Yhden jo lopetinkin. Sama vika:olen melko kärsimätön luonne.

  VastaaPoista
 11. Näin "nuoreksi" ihmiseksi olen varsinainen muumio tietokoneasioissa. Facebook-profiilin tein siinä vaiheessa, kun kaveripiirini oli ollut siellä jo ainakin viisi vuotta. Edelleenkin käytän sitä lähinnä vain kuulumisten vaihtoon, edes kuvaani siellä ei ole. Paria ryhmää seuraan ja joskus kommentoinkin. Blogeja olen lukenut aiemminkin, mutta säännöllisesti vasta oman blogin perustamisen jälkeen. Bloggaamiseen olen kyllä jäänyt täysin koukkuun :D En tällä hetkellä osaa kuvitella itseäni pinterestissä, instagramissa tai missään muussakaan, blogi riittää vallan mainiosti. Eikä minulla kyllä olisi aikaakaan muulle. Kannettavaa tietokonetta käytän pääasiassa bloggaamiseen ja kommentointiin, mutta olen pikku hiljaa pääsemässä sinuiksi myös puhelimen nettiselaimen kanssa. Kirjoittaminen sillä on kyllä todella kömpelöä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Minna:Muumio! Hyvä että bloggaat! Sinulla onkin kivoja juttuja siellä. Mukavaa viikonloppua sinne myös!

  VastaaPoista
 13. Minä vain bloggaan ja sen teen tabletin kanssa.

  VastaaPoista
 14. Kiva idea postata nettikäyttäytymisestään.

  Minä lopetin facebookin käytön alkukesästä. Sen kautta tuli muutamia hankaluuksia ja totesin, että pystyn elämään ilmankin. Ei ole kaduttanut, sillä voin hyödyntää fb:n selaamiseen käyttämäni ajan muuhun. Blogin suhteen en kokenut hyötyväni facebookista merkittävästi.

  Instagrammiin ja Pinterestiin minulla on tunnukset, mutta eipä juuri tule niitä käytettyä. Blogi on tärkeämpi ja koska tykkään kirjoittamisesta, blogi palvelee tarpeitani enemmän.
  Tietokone ja netti on minulle tärkeitä työvälineitä. Nykyisin luen paljon lehtiä ja uutisia netistä. Itse asiassa ilman nettiä on tänä päivänä hankala edes olla, sillä yhä useampi tärkeä palvelu on siirtynyt nettiin.

  Käytössäni on pöytäkone, tabletti ja kännykkä. Tabletilta luen uutisia aamuisin ja blogeja iltaisin. Kommentointi on tabletilla vähän haastavaa, sillä automaattinen sanasyöttö tekee jatkuvasti omia ehdotuksiaan, eikä niitä aina huomaa korjata ennen kommentin lähettämistä. Lisäksi kirjoitan huomattavasti nopeammin kymmensormijärjestelmällä ja tabletilla se ei onnistu. Kännykällä luen blogjea ja uutisia lähinnä bussissa tai jossain kodin ulkopuolella jotain odottaessani. Eniten tykkään työskennellä pöytäkoneella isomman näytön ja kunnon näppiksen vuoksi.

  En ole karsinut seuraamiani blogeja sen vuoksi, että joku kommentoi liian harvoin tai ei ollenkaan. Toisille kommentointi voi olla hankalampaa monestakin syystä ja meillä jokaisella on välillä sanat ja aika kortilla. Minusta on mukavaa ja kohteliasta kommentoida toisten blogeja. Se on yksi tärkeä elementti tässä blogielämässä. Aina ei vain aika riitä.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 15. Nila:mitäpä sitä muuta, jos ei siltä tunnu! Voi olla ihan viisastakin.

  VastaaPoista
 16. Between:itsekin totesin, ettei Facebook hyödytä bloggaamista juurikaan. Samaa mieltä:kaikkein parasta työskennellä pöytäkoneella ja kymmenellä sormella minäkin. Toisten kommentointi tuntuu mukavalle blogin kirjoittamasta. Kuten nyt tämän sinunkin kommenttisi ilahdutti! Hyvää viikonvaihdetta sinne myös!

  VastaaPoista
 17. Facebookissa olen ollut melko lyhyen aikaa ja jaan sinne lähes vain ja ainoastaan blogini bloggaukset. En halua myöskään tietoturvasyistä esiintyä siellä omalla nimelläni. Minunkaan blogini ei ole hyötynyt juuri suuremmin Facebookissa olosta. Liityin myös jokin aika sitten Twitteriin. Siellä on kiva seurata itselle mielenkiintoisia twiittailuja eri osa-alueilta.

  VastaaPoista
 18. Tuo kivikkopiharyhmä kiinnostaa mua. Mulle blogi on kuin omapäiväkirja ja kirjoittelen muistiin mitä milloinkin. Mulla on instagram omalla nimellä ja samoin Facebook ei ole siis blogin nimellä. En tiiä onko sillä mitään merkitystä. Hyvää viikonloppua sinulle t. Inkeri puutarhurintytär

  VastaaPoista
 19. Kruunu Vuokko:juu, ei siitä Facebookista blogille mitään hyötyä ole. Olenhan minä Twitterissäkin, sen unohdin. Siellä vain luen, en kirjoita itse.

  VastaaPoista
 20. Inkeri Pesola:liity vaan ryhmään, vaikka siellä nyt onkin kesän mentyä hiljaista. Onhan blogi hyvä päiväkirja itsellekin. Hyvää sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 21. Mullon toistaaseksi riittäny pelekkä ploki ja siinäki o joskus tekemistä, vaikka siitä tykkäänki. Aika vaan ei yksinkertaasesti meinaa riittää. Meillon pöytäkone, minkä käytön jaan isännän kans ja se kyllä joskus harmittaa. Taplettiki o, mutten siitä tykkää. Puhelin on mummamalline, iliman nettiä.

  VastaaPoista
 22. Navettapiika:kukin sallitun aikansa puitteissa. Minäkin tykkään pöytäkoneesta kaikkein eniten. Sinun murteella kirjoittamiasi postauksia onkin hauska lukea!

  VastaaPoista
 23. Jaa-a. Oma netissä roikkumiseni on kyllä vähentynyt reippaasti. Olen pariin otteeseen jo harkinnut blogini lopettamistakin, kun ei ole oikein mikään napannut. Ehkä tämä tympimisvaihe menee ohi. Instaan en saa otetta. On liian pinnallinen paikka. Facen kautta saan aika paljon infoa kavereista ja blogien postauksista. Pinterestistä haen ideoita. Tubessa käyn todella harvoin nykyisin.

  VastaaPoista
 24. Satu:älä lopeta blogin pitämistä kuitenkaan! Välillä tulee itsellekin sellainen olo, että haluanko jatkaa. Toisaalta onhan tämä blogiyhteisö ihan kiva ja hyödyllinenkin. Vähän samaa mieltä Instasta.

  VastaaPoista
 25. Tämä oli mielenkiintoinen postaus! Useat blogit ovat tosiaan lopettaneet nyt syksyllä. Minä kirjoitan tekstit läppärillä, mutta kommentoinnit hoidan puhelimella. Kesästä lähtien olen ajan puutteen vuoksi panostanut lähinnä blogiin. Blogin Facebook-sivulla olen jakanut nyt parin viime kuukauden aikana käytännössä vain postaukset, Instagramin käyttö on jäänyt todella vähiin. Henkilökohtaista Facebook-tiliänikin käytän melkeinpä vain yhteydenpitoon kavereiden kanssa.

  VastaaPoista
 26. Tiiu:Minäkin jaoin Kivisen Vilman pihan facebook-sivuilla vain postaukset, mutta senkin nyt siis lopetin. Jatka vaan bloggailua yhä!

  VastaaPoista
 27. Sinulla taitaa olla siivous innostusta myös nettimaailman puolella! Itsekin karsin kevätkesällä kaiken mahdollisen ylimääräisen ja siinä rytäkässä esim. pinterest jäi kokonaan. Instagramista en luovu sillä sitä kautta pääsen seuraamaan ulkolaisia idoleitani esim. Montya💚 Huomaan monesti tekeväni parhaillaan samoja hommia puutarhassa Montyn kanssa ja usein saan myös häneltä innoitusta tarttua hommiin.

  VastaaPoista
 28. Minna:Pinterest minulla on vielä, talvella talletan sinne ideoita. En ole kovin aktiivinen kuitenkaan siellä

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!