keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Millainen puutarhuri olet-haaste

 

Sain tämän Kukka & Kaali-blogin Pauliinan alulle laittaman haasteen Puutarhahetki -blogista. Haasteen tarkoituksena on pysähtyä hetkeksi pohtimaan, minkälainen puutarhuri itse on. Haasteeseen voi osallistua valitsemalla kuhunkin aihepiiriin liittyen erilaisista vastausvaihtoehdoista itseään kuvaavat tai kertomalla ja kuvailemalla vapaasti.  Vapaasti kuvaileminen sopi minulle paremmin.

Puutarhasuunnittelu

 Minulla on kaksi täysin toisistaan poikkeavaa puutarhaa. Kotona kivikkopiha ilman kukkia, mökillä perinteisempi piha kukkapenkkeineen. Näihin pihoihin tehtävät suunnitelmat ovat erilaisia. Kivikkopiha on näistä vaikeampi. On helpompi miettiä, mitä kasveja istuttaisi tai siirtäisi paikasta toiseen kuin se, miten saisin kivikkopihasta halutunlaisen. Kotipihani ei vieläkään ole ihan  toivotun kaltainen, joten ideoita toivon keksiväni yhä!


Yleensä pitkinä talvikuukausina tulee näitä suunnitelmia tehtyä ei niinkään enää kesällä. Silloin on toiminnan aika! Monia ideoita saan teidän blogeistanne tai Pinterestistä. Hyvät oivallukset kirjoitan itselleni muistiin. Minulla on omat kansiot koti-ja mökkipihalle. Näihin tallennan seuraavan kesän tehtävät työt. Moni niistä jää tekemättä, mutta moni pääsee toteutukseen asti.
 
Ostokset

En ole mikään kova shoppailija puutarhamyymälöissä. Kun pari vuotta sitten aloin tehdä mökkipihaan kukkapenkkejä silloin tuli ostettua taimia enemmänkin, koska aloitinhan ihan tyhjästä. Sain paljon taimia myös ystäviltä, joten ostoslistasta ei tullut kovin pitkä.

Työkalujen säilytys
 
Olen järjestelmällinen ihminen, joten kaikki puutarhatyökalut ovat hyvässä ojennuksessa. Kotipihan kaikki puutarhaan liittyvät esineet ovat tässä varastossa. Mökkipihassa on sielläkin vajassa kaikki järjestyksessä.

Minä hyötytarhurina

 Tämän kohdan postaukseen ei ole paljoa kerrottavaa, koska ansioluetteloni on kovin lyhyt.  Vaatimatonta on tässä keittiökasvinurkkauksessani mökkipihassa. Tämä kuva on viime kesältä, jolloin mikään ei tahtonut siellä edes menestyä. Edellisenä kesänä meni sentään vähän paremmin.

Kitkeminen

Harvoin ryhdyn kitkemishommiin koko päiväksi. Sen sijaan teen sellaisia kitkemispyrhähdyksiä useinkin. Ohimennessäni saatan jonkun rikan myös pois nyppäistä.

Puutarhapuuhat

Kuten varmaan monet pitempään blogiani seuranneet muistanevat en ole ollut mikään kukkapenkki-ihminen alunperin! Niin vaan 'retkahdin' minäkin raivaamaan kukkapenkkejä luonnontilaiseen mökkipihaan parisen vuotta sitten. Jo edellisessä asunnossa asuessani haaveilin nurmikottomasta kotipihasta. Kun tähän nykyiseen asuntoon 8 vuotta sitten muutettiin oli kivikkopihan aika. Ei kukan kukkaa ole pihaa koristamassa.

Kasvivalikoima

Kotipihan kasvivalikoima on nopeasti lueteltu: havuja, heiniä ja mehikasveja. Mökkipihan kasveja on vähän enemmän. Niitä olen luetellut tänne blogin osioon.Minä ja sää

Sää on minulle vain pukeutusmiskysymys! Aika usein toistamani lause. Niin se vain on. Jos sataa, laitan kumisaappaat ja muut sadevarusteet. Jos on kylmä, pukeudun lämpimästä. Ainoa säätila, jossa pukeutuminen ei auta on kova helle. Silloin elellään vähissä vaatteissa. Sekään ei aina auta, kun ihan alastikaan ei kehtaa olla!

Suhtautuminen vuodenaikoihin


Jos kuka niin minä olen neljän vuoden ajan ihminen. Nautin niistä kaikista. Ei minua marraskuun pimeys eikä räntäsadekaan haittaa, vaikka joudun silloinkin tekemään koiran kanssa kaikki tarpeelliset kävelylenkit. Toki myönnettävä on, että kevät on rakkain vuodenaikani. Silloin luonnon herääminen ja lintujen kevätpuuhat aivan pakahduttavat sydämeni! Mistään hinnasta en olisi silloin Suomesta pois.

Haastan seuraavat blogit:

"Eläköön puutarhojen ja puutarhureiden monimuotoisuus! Meitä kaikenlaisia ihmisiä tarvitaan!
Haasta muutama blogiystäväsi mukaan. Kerro, keneltä sait haasteen ja voit myös mainita, että alunperin haasteen pani alulle Pauliina blogista Kukka & Kaali.
 

14 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Toteutan sen ilomielin 😊

  VastaaPoista
 2. Oli mukavaa lukea sinun mietteet omasta itsestä puutarhurina.

  VastaaPoista
 3. Olipa tosi kiva lukea haastevastauksiasi ja mietteitäsi .

  VastaaPoista
 4. Oli mukava lukea sinunkin vastauksesi tähän haasteeseen. Järjestelmällisyytesi ei tullut yllätyksenä, se jotenkin välillä aina pilkahtelee postauksissasi :) Oikein mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunis haasteesta, mutta minullahan ei ole enää puutarhaa....pieni postimerkkipiha vain ja siitä ei ole paljon kerrottavaa..:)

  VastaaPoista
 6. Mukava postaus. Alussa joutuu shoppailemaan, jos aloittaa tyhjästä, mutta onneksi myöhemmin saa omasta takaa jakotaimia yms.

  VastaaPoista
 7. Olet sitten joka-sään-tyttö, Kivisen Vilma. Nappaan haasteen, kiitti!

  VastaaPoista
 8. Kruunu VUokko:kiva, jos tykkäsit!

  VastaaPoista
 9. Minna:vai pilkahtelee järjestelmällisyyteni?!

  VastaaPoista
 10. Hannele:kai siitä jotain kerrottavaa on?

  VastaaPoista
 11. Satu:niinhän sitä joutui tekemään. Tosin sainhan paljon taimia myös ystäviltä.

  VastaaPoista
 12. Nettimartta:niin olen! Hyvä, jos nappaat!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!