lauantai 20. lokakuuta 2018

Valoaaaa!


 Hiippailin pihalla eräänä aamuna puhelimen kanssa. Valot olivat vielä päällä, mutta ei ollut enää säkkipimeää. Meillä pihavalot on kytketty hämäräkytkimeen. Sammuvat ja syttyvät itsekseen hämäryyden mukaan. Erittäin kätevää!

Pihalta olen kerännyt jo tavaroita pois. Mm suihkulähde ei ole enää siellä. Muutamana yönä ollut pakkasta, joten parempi viedä suihkulähde sisätiloihin.  Naapureista tulleita lehtiä jo jonkinverran maassa. Vielä ei kannata imuroida ja haravoida, kun suurin osa lehdistä vielä puissa.
Etupihalla sama juttu:hämäräkytkimessä ovat! Meillä on näiden ovivalojen lisäksi muitakin pihavaloja etupihalla. Tykkään näistä enemmän. Joskus synkimpinä aikoina marraskuussa laitan usein ne 'isommatkin' valot palamaan.

Mökkipihan valaistusta. Siellä niitä tarvitaankin, kun mitään katuvaloja ei ole. Tähtitaivas vain!
Tämä vajan valo on suosikkini mökkipihassa! Syksyaikaan se pidetäänkin koko yön päällä. On kiva nousta aamulla ja nähdä se!

Onko teidän pihanne valaistu? Millaisia valoja olette laittaneet?

31 kommenttia:

 1. Teillä onkin erinomaisesti valaistut pihat, niin kaupungissa kuin mökillä. Hämäräkytkimet ja liiketunnistimet ovat kyllä mainio keksintö valaisimissa.

  VastaaPoista
 2. Upean näköistä <3 Valoa nyt kaipaa iltaisin ja aamuisinkin :)

  VastaaPoista
 3. Nettimartta:me tykätään, että pihassa pitää olla valot. Kotipihassa sillä rajalla, että onko jo liikaakin. Hämäräkytkin hyvä keksintö!

  VastaaPoista
 4. Maatiaiskananen:niin kaipaa! Siksi tykkään myös tästä vuodenajasta, kun valaistut pihat ovat niin kivan näköisiä.

  VastaaPoista
 5. Kotona meillä on vlaistus sekä terassilla että etupihalla, mutta mökillä pihan valaisevat aurinkokennovalaisimet. Ne ovat hoitaneet homman jo monta vuotta. Ostettiin joskus Clas Ohlsonilta ja luultiin ettei niistä "ole mihinkään", mutta iloinen yllätys oli että hyvin toimivat. Ovat sellaista hiukan isompaa kokoa. Pienistä en oikein tykkää.
  Haaveissa on kuitenkin oikeat sähköllä toimivat valot. Olisi ihana katsella rantaan vievää valaistua polkua hämärällä.
  Mukavaa syksyistä viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Kristiina:ne aurinkokennovalaisemet, mitä minä olen nähnyt ovat juuri tuollaisia, joista sanoit 'ettei niistä ole mihinkään. Hyvä jos olet löytänyt toimivat.

  VastaaPoista
 7. Teillä onkin hyvin valaistut pihapiirit! Minä kaipaisin uudistusta sekä kodin että mökkipihan valoihin, turhan paljon täysin pimeitä kohtia. Nyt mökkiviikonloppuna sen sijaan lyhdyt tuovat tunnelmaa. Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Sirkku:ovathan ne lyhdytkin kivat ja antavat valoa! Samoin sinulle!

  VastaaPoista
 9. Teillä on valaistus hoidettu hienosti niin kaupunkiasunnossa, kuin mökilläkin. Valo on kaunista ja luo turvallisuutta.
  Meillä valot toimivat sekä hämäräkytkimellä, että liiketunnistimella. Näin syksyllä lisään myös led-tunnelmavaloja, joita ohjaan ajastimella.

  VastaaPoista
 10. Hyvin on pihasi valaistu! Täällä on talon läheisyydessä ulkovalot, mutta syvemmällä puutarhassakin valot olisivat kivat. :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit koti- ja mökkivalaisimet. Meillä ulkoseinässä olevat pallovalaisimet ja pihalla käpy- pylväsvalaisimet hoitavat valaistuksen pimeällä. Lisäksi
  liiketunnistin autotallin seinässä, sekä aurinkokenno- ja kausi/ jouluvalaistus näin loppusyksystä.

  VastaaPoista
 12. Teillä on hyvin hoidettu pihavalaistus sekä kaupungissa että mökillä. Meillä etupihan valaistuksen hoitaa aika hyvin kadun päässä oleva katuvalo. Oven päälläkin olisi valo, mutta sitä ei ole koskaan tarvinnut laittaa päälle. Autotallin seinässä on led-valonheitin, jossa on liiketunnistin hämäräkytkimellä. Sivupihalla ei ole kuin yksi ulkovalo seinässä ja takapihalla tolppavalo. Niille alueille onkin toiveissa saada parempi valaistus, jotta tulevalla patiolla olisi mukavampi oleskella myös syksyllä. Ja olisihan se ikkunastakin mukavampi katsella kauniisti valaistua pihaa. Blogeista on mukava tutkailla eri pihavalaistusratkaisuja, sillä niistä saa aina jotain ideoita omaan valaistussuunnitelmaankin. Siis kiitoksia, kun esittelit omasi :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Between:onhan valaistus turvallisuustekijä kauneuden lisäksi.

  VastaaPoista
 14. Puutarhamyyrä:jälkikäteen valoja on hankalampi pihaan laittaa, jos niitä ei ole rakennustyön yhteydessä tehty.

  VastaaPoista
 15. Kruunu Vuokko:teilläkäkin sitten valaistusta joka lähtöön!

  VastaaPoista
 16. Minna: kuten sanoit, on kiva sisältäkin katsella valaistua pihaa.

  VastaaPoista
 17. Hieno piha ja upea valaistus.kaunista ja selkeää, Onnittelen! t.puutathurintytär

  VastaaPoista
 18. Hyvät valot molemmis pihoos.
  Meillolis valaastukses palioki parantamisen varaa.

  VastaaPoista
 19. Inkeri Pesola:kiitos! Selkeys ollut tavoitteenakin.

  VastaaPoista
 20. Navettapiika:kiitos! Toimeen vain siellä teilläkin!

  VastaaPoista
 21. Alkaa tosiaan olemaan jo pihavalojen aika, meillä etupihalla on parissa puussa asennettu kausivalot:)

  VastaaPoista
 22. Pioni:pimeä tulee joka ilta hieman aikaisemmin.

  VastaaPoista
 23. Tosi kivasti valaistu molemmat pihat! Meillä on talon seinissä valaisimet sekä etu- että takapihalla ja takapihan puolella lisäksi pari valopylvästä Rinnepenkeissä ja yksi nuotiopaikan läheisyydessä suurta koivua valaiseva kohdelamppu, lisäksi aurinkokennovaloja siroteltuna sinne tänne. Kiinteitä valaisimia kuitenkin kaipaisin lisää puutarhan "huoneiden" lisääntyessä.

  VastaaPoista
 24. Tiiu:valaistut puut ovatkin tosi kauniita. Sellaista ei meillä ole. Kiinteitä valaisimia hankala lisätä jälkikäteen ilman suuria kaivuita maahan.

  VastaaPoista
 25. Meillä on kauheasti ulkovaloja, mutta harvoin tulee niitä käytettyä.

  VastaaPoista
 26. Teillä on molemmissa paikoissa ihanasti valoja. Meillä mökillä on valaistus kaapelit vedetty mutta vielä ei ole senpidemmälle päästy.

  VastaaPoista
 27. Nila:no, ne kaapelit auttavat asian eteenpäin viemisessä!

  VastaaPoista
 28. kaunista! Minä viihtyisin pimeässä tai kynttilälyhtyjen kanssa, mutta mies pitää pihavaloista.

  VastaaPoista
 29. Sussi:on pimeydessä hyvätkin puolensa. Meillä on kotona sisällä melko hämärää, joitakin kohdevaloja vain.

  VastaaPoista
 30. Voih, kunpa olisikin. Valoina on vain talon seinissä kiinni olevat alkuperäiset valaisimet ja sitten rumat mutta ah niin käytännölliset valonheittimet molemmissa talon päätyseinissä ja yhdellä sivulla. Ne kyllä valaisevat koko pihan mutta haluaisin lisäksi tunnelmallisia valaisimia.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!