perjantai 30. marraskuuta 2018

Yksinäisyys

Nappasin tämän kertaisen postauksen aiheen lukemastani Maata näkyvissä-blogista.  

Kuluvana viikkona ollaan vietetty yksinäisyyden viikkoa. Yksinäisyyttä on kahdenlaista:vapaaehtoista ja pakollista. Jos ihminen on yksin pakotettuna siihen ja hän kaipaa kovasti toisten seuraa, ei yksinäisyys hyvä asia ole. Otin tämän aiheen käsiteltäväksi siksi, että yksinäisyys sopivissa määrin on minulle henkilökohtaisesti ihan hyvä asia. Minulla on perhe ja minulla on ystäviä. Mutta nautin yksinolosta silloin, kun siihen tilaisuus tulee. Näitä tilaisuuksia myös järjestän itselleni. Yksin ollessa voi uppoutua omiin ajatuksiinsa ja tekemisiinsä ilman, että kukaan keskeyttää. Se on ylellistä!Joillekin taas yksin oleminen olisi kauhistus. Aina pitää olla seuraa ja juttelukumppaneita. Jos kotona on liian hiljaista, täytyy pitää koko ajan esim. televisio päällä.  Näille ihmisten kotiovi käy tiuhaan: itse menossa tai tulossa tai ihmisiä tulee ja menee. Ei olisi minun elämää ollenkaan!Minulla on joitakin ystäviä, joiden kanssa pidetään yhteyttä ja tavataan. Heitä ei ole paljon, mutta ovat sitäkin tärkeämpiä. Viimeksi tällä viikolla oli yksi ystäväpariskunta meillä turisemassa. Syötiin hyvin. Puhuttiin niin, että suuta kuivasi. Lopuksi vilkutettiin ovelta hyvästiksi pois ajavalle pariskunnalle.

Yksin, muttei yksinäinen. Näillä sanoilla on iso ero.

Tällaista tällä kertaa. Näin talviaikaan tulee kirjoitettua muistakin kuin piha-asioista tällä kertaa kesäisillä kuvilla höystettynä.

Tervetuloa uudet lukijat! Hyvää viikonvaihdetta ja alkavaa joulukuuta!

20 kommenttia:

 1. Näinhän se on. Olen itsekin yksinäni hyvin viihtyvä ja tarvitsen yksinoloa. Kun on saanut olla itsekseen niin sitten taas on kiva tavata muitakin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kristiina K:samoin ajattelen kuin sinäkin! Viikonloppuja sinne myös!

  VastaaPoista
 3. Kun on iso perhe ympärillä, sitä omaa rauhaa kaipaa välillä valtavasti, sillä viihdyn hyvin itsekseni, keskimääräistä enemmän,luulisin. Mutta asia olisi ehkä toinen, jos maailmassa ei olisi ketään ihmistä, jota asiani kiinnostaisivat.
  Yksi hymy ja ystävällinen asenne voi pelastaa jonkun yksinäisen tai murheellisen ihmisen koko päivän. Se kannattaa muistaa, kun hoitelee asioitaan tuntemattomien ihmisten kanssa. Kasvokkain tai puhelimitse, sähköpostilla. Hymyillään.:)
  Hyvä ja ajankohtainen postaus, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 4. Blue Tit:keskimääräistä enemmän myös minä viihdyn yksikseni. Mutta kamalaa olisi, jos ei yhtään ystävää olisi! Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 5. Kauniisti kuvitettu ja hyvän mielen antava viesti. Yksinäisyys on kipeä asia esimerkiksi joillekin vanhuksille, joiden joukosta löytyy sydämellisiä ystävyyskumppaneita. Itse olen juuri tuollainen introvertti, joka viihtyy myös yksin, kun ympärillä on perhe ja muutama ystävä tarvittaessa. Hyvää marraskuun viimeistä päivää!

  VastaaPoista
 6. Pirkko:introvertti täällä myös ja samat kuviot! Samoin:hyvää kuun vaihdetta!

  VastaaPoista
 7. Pauliina:meitähän on sitten useampi.

  VastaaPoista
 8. Kyllä, tietyn määrän yksinoloa vaatii minunkin sieluni. Yksinäisyys on murheellinen "kansantauti". Me vapaaehtoistyöntekijät yritämme tuoda iloa, edes pisaroina.

  VastaaPoista
 9. Minulle puutarhassa vietetty aika on sitä yksinoloa ja omiin ajatuksiin vajoamista. Tai parasta on jos ei edes paljon ajattele vaan keskittyy vaan puuhasteluun💚 Pian kuitenkin kajahtaa ulko-ovelta, äi-tiii😊

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia ja ajatuksia. Yksinäisyys on tänä päivänä valitettavan monelle tosiasia ei tietoinen valinta. Jokaisen soisi omistavan edes yhden hyvän ystävän.

  VastaaPoista
 11. Niin, minäkin nautin yksinolosta. Luultavasti siksi että hoitoalan työ on niin ihmisläheistä... Yksin, muttei yksinäinen... Toisaalta vuorotyö rajoittaa hurjasti sitä vapaa-aikaa jonka ehkä joskus haluaisi viettää ystävien kanssa...
  Hankalaa...

  VastaaPoista
 12. Kruunu Vuokko:yksinäisyys on surullinen asia silloin, jos ei ole tietoinen valinta.

  VastaaPoista
 13. Nettimartta:tärkeätä työtä teet!

  VastaaPoista
 14. Minna:onhan ne ovelta kajahtavat sanat ihani varmasti nekin!

  VastaaPoista
 15. Pirjo:vuorotyö varmasti tekeekin hankalaksi sosiaalisen elämän. Uskon sen.

  VastaaPoista
 16. Täällä myös yksi samansorttinen ilmoittautuu. Joskus oikein nauttii kun saa olla ihan vaan oman itsensä kanssa. Askartelujakin tulee tehtyä ihan erilailla kun on yksikseen. Toki isommalla porukalla olemisessa on omat hyvät puolensa.
  Mukavaa advenntiaikaa sinulle. Me blogiystäväsi olemme kuitenkin kurkkimassa sinun kauniita ja innostavia aikaansaannoksiasi.

  VastaaPoista
 17. Pajupirtin Kaisa:niin minäkin nautin ja saan enemmän aikaiseksi yksin ollessani.Käykää vaan kurkkimassa!

  VastaaPoista
 18. Minä olen päivittäin monta tuntia yksinäni ja nautin siitä todella. Mutta hyvä postaus ja välillä on mukavaa kirjoitella jotain muutakin. Kauniit Kuvat.

  VastaaPoista
 19. Nila:uskon, että nautit! Kiitos kommentista!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!