torstai 27. joulukuuta 2018

Kohti vuotta 2019!
Pian se alkaa. Nimittäin vuosi 2019. Se vuosi, jolloin tulee taas kevät ja kesä. Mikäs sen mukavampaa meille puutarha-ihmisille!

Vähitellen alkaa tulla mieleen jo työt ja parannukset, mitä pihoissa (sekä koti- että mökki-) voisi tehdä. Joka kevät joudun opettelemaan kasvien nimet uudelleen! Unohdan ne aina talvella. Kesällä osaan ne kuin vettä vaan!

Mutta ensin pitää kärvistellä uuden vuoden aatto, vuoden ikävin päivä. Anteeksi kaikki luonnoneläimet, eläimet kodeissa, luonto ja kaikki, jota uuden vuoden raketit häiritsevät. Vuosi vuodelta suhtaudun nihkeämmin tuohon älyttömään roskaukseen ja äänisaasteeseen. Kirjoitin jo yhdessä postauksessa kansalaisaloitteesta rakettien ampumista vastaan. Kävin sen heti allekirjoittamassa. Allekirjoita sinäkin, jos rakettien räiskintä on sinusta typerää.  Aloitteessa tällä hetkellä yli jo yli 50000 allekirjoittajaa! Aloite löytyy tästä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3573

KIITOS teille, jotka olette jo käyneet aloitteen allekirjoittamassa. Arvostan!Yhteen facebook-ryhmään laitoin tämän aloitteen myös. Kuten arvelinkin: jotkut kutsuivat kukkahattutädiksi! Moni myös peukutti ja kertoi käyneensä allekirjoittamassa.

26 kommenttia:

 1. Jep. Pian on uusi vuosi, uusi alku. Olkoon se hieno!

  VastaaPoista
 2. Kummasti sitä vain alkaa jo ensi kevät ja kesän puutarhasuunnitelmat pyöriä mielessä :D Toivottavasti mahdollisimman moni käy allekirjoittamassa kansalaisaloitteen, että tulee joku järki rakettien räiskintään. Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 3. Kevättä kohti, tosiaan. Kävin allekirjoittamassa, mies myös, silloin kun ekan kerran kirjoitit aloitteesta. Meillä on yhdelle koiralle painepuku, toivottavasti auttaa pelkoon.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kevät alkaa tosiaan olla mielessä ja kohta jo siirrytään selailemaan siemenkuvastoja..
  Hyvä aloite, ilontulitteet ovat vain turhaa kulutusta maailmassa, joka ei sellaista kaipaa.

  VastaaPoista
 5. Pirjo:toivotaan ja uskotaan, että on hieno!

  VastaaPoista
 6. Minna:toivotaan, että tulee allekirjoituksia. On se niin järjetöntä, että tulen ihan vihaiseksi.

  VastaaPoista
 7. Nettimartta:meillä Sulo pärjää kohtuullisesti uutena vuotena. On se jännittynyt, mutta selviää. Edelliset koirat ihan paniikissa. KIITOS, kun allekirjoititte. Arvostan!

  VastaaPoista
 8. Vuosi kääntyy kohti kevättä ja kesää, mutta - hyvät ihmiset - talvi ei ole vielä edes kunnolla tullut! Kylmin talvi on vielä edessäpäin. Joten nyt todellakin on hyvä aika suunnitella niitä ensi kesän puutarhatöitä.
  Ja minäkin unohdan osan kasvien nimistä talven aikana. Hyvä kuulla, etten ole ainut.:)

  VastaaPoista
 9. Kyllä kevät on jo mielessä ja kylvöhommat jo hyvinkinkin ajankohtaisia. Kevättä kohti mennään. Uudenvuoden raketit ovat silti kauniita, kunhan vain roskat tulisi kerättyä pois.

  VastaaPoista
 10. Blue Tit: ei ole talvi alkanut, mutta jotenkin vuoden vaihtuminen saa ajatukset kesään! Juu, minä unohdan aina kaikki kasvien nimet.

  VastaaPoista
 11. Piparminttu:onhan ilotulitus komea. Sen vaan voisi järjestää esim. kaupunki ja silloin saisi todella komean ilotulituksen. Nyt noissa yksityisten ilotulitteissa on enemmän ääntä kuin näköä. Ja silmävammoja tulee ja roskat jäävät maahan.

  VastaaPoista
 12. Keväthän alkaakin jo heti Tapaninpäivän tai viimeistään Uudenvuodenpäivän jälkeen!
  En tiedä haluanko raketit kokonaan kieltää, vaikka emme koskaan ole itse niitä ampuneet tai ostaneet. Mutta siitä en tykkää kun jo tänään kuulin ensimmäiset "papattajat" tai miksi niitä kutsutaan!

  VastaaPoista
 13. Meillä raketteja ei ole ostettu enää vuosiin ja aiemminkin tosi maltillisesti.
  Rakettien ampumisen voisi keskittää vain ja ainoastaan ammattilaisille.

  VastaaPoista
 14. Uusi vuosi tuo uudet kujeet! Vihaan ilotulitteita itse, mutta puoliso rakastaa niitä. Tästä irtoaa epäsopua joka vuodenvaihteeseen, mutta ei siihen avioliitto kaadu. Kumpikin saa olla omaa mieltään asioista. Ja olen allekirjoittanut tuon aloitteen melko tuoreeltaan. Mukavaa vuoden vaihtumista sinne!

  VastaaPoista
 15. Kristiina:pikkupojat ovat malttamattomia, kun on raketit ostettu. Heti pitää kokeilla. Meilläpäin on yleensä rauhallista ennen uutta vuotta. Minua suututtaa koko uusi vuosi, jonka toivon menevän nopeasti ohitse.

  VastaaPoista
 16. Tita:kiitos allekirjoituksesta! Miehet noita kai enemmän haluavat. Ovat kai ikuisia lapsia!

  VastaaPoista
 17. Pihan vuosi: ovathan ne hienoja, mutta voisi vain ammattilaiset ampua. Ne olisivat vielä hienompia!

  VastaaPoista
 18. Hyvää uutta vuotta teille kaikille ja kiitos blogiystävyydestä. Meidänkin Sulon mielestä raketit sais mennä mahdollisimman pitkälle ja rarempi kun ei olisi ollenkaan olemassa. Allekirjoitukset on laitettu.

  VastaaPoista
 19. Kiva kun laitoit tämän kansalaisaloitteen blogiisi. Kävin heti allekirjoittamassa sen. Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle! Irlannin kuvien katselu on meneillään, sujuu aika hitaasti kun haluaa pysähtyä jokaisen kuvan kohdalla ja muistella mukavaa matkaa.

  VastaaPoista
 20. Pajupirtin Kaisa:Kiitos allekirjoittamisesta ja terveisiä Sulolle Sulolta!

  VastaaPoista
 21. Anneli:Kiitos Anneli sinullekin allekirjoittamisesta! Katsele rauhassa vaan!

  VastaaPoista
 22. To you and your family I wish a Happy New Year !!!
  May it be a year of peace, love and health.
  Many greetings and a big hug
  Maria de
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 23. Kevät mielessä täälläkin jo mennään. Meilläkin Rolf pelkää raketteja. Meilläkään ei tänä vuonna ollut omia lainkaan. Aiempina vuosina on lasten iloksi muutamia ollut, muuten niitä ei kyllä tulisi ostettuakaan. Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 24. Maria: I wish a Happy New Year to you too!

  VastaaPoista
 25. Tiiu:aika monet eläimet pelkää. Hyvä, ettette ostaneet!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!