perjantai 4. tammikuuta 2019

Tuttavat, kaverit, ystävät


Usein kuulee esim. radiossa tai lukee vaikkapa facebook-ryhmässä jonkun kutsuvan kaikkia ystäviksi. Minulle sana ystävä tarkoittaa juuri sitä: Ystävää. Minun ystävät on laskettavissa kahden käden sormilla. Joku noista on erityisen rakas. Noiden ihmisystävien lisäksi minulla on ollut kaksi jo kuollutta ja yksi kotona nyt oleva eläinystävä. Olen (turhankin) tarkka sanan käytöstä.Ystävien lisäksi minulla on tuttavia, kavereita, naapureita, ym.

Mitä mieltä sinä olet? Kutsutko kaikkia hyvänpäivän tuttuja ystäviksi? Oletko ollenkaan tarkka sanan käytöstä?

Tällaista pohdin näin uuden vuoden alkajaiksi! Yläkuvassa virkkaan tossuja yhdelle ystävälle vierailuviemisiksi.

Vuosi 2019 alkoi! Tuntuu jo nyt heti tammikuussa, että alkaa olla mökkielämää vähän ikävä! Syksyllä oli kiva elellä kotiympäristössä ja jättää kukkapenkit ym sinne mökkipihaan. Mutta nyt! Ikävöin jo rantasaunaa, uimista, kuljeskelua mökkipihassa ja elelemistä siinä mökkirakannuksessa, joka on niin paljon erilainen kuin kotini.  Kotipihaan en ainakaan vielä ole kovin suuria uudistuksia aikonut. Syksyllä tosin istutin joitakin maksaruohoja ja heiniä kivikkojen sekaan. Toivottavasti viihtyvät uusissa paikoissa.


Näin muistamme aina kahta edellistä koiraamme. Niiden tuhkat on siroteltu järveen. Viemme aina jouluna kynttilät rantakivikkoon.Sain naapurilta tällaisen joulukukan. Olen ottanut siitä kaikki ylimääräiset härpäkkeet pois. Osaatteko sanoa, mitä nuo ovat. Kaksi mehikasvia ja sitten joku kolmas. Nuo mehikasvit eivät varmastikaan selviä, jos kesällä istutan ne pihaan?

22 kommenttia:

 1. On kyllä ihana että on ystäviä, niin monta kertaa on huomannut millaisia aarteita sitä lähellä onkaan. Onpas kivat viemiset tuollaiset tossut, varmasti lämmittävät mukavasti talven vilakoilla! Kaunis istutus, minusta nuo mehikasvit on aivan ihania! Mukavaa alkanutta vuotta sinne♥

  VastaaPoista
 2. Päden paja:ystävät ovat ihan parasta. Olen kova virkkaamaan ja pitää aina keksiä, mitä virkkaisi. Tossut ovat hyviä omassakin käytössä. Kun ne kuluvat, saa tehdä aina uusia!

  VastaaPoista
 3. Tuo mehitähti voisi ehkä kestää ulkona, tulilatva ei talvehdi meillä, mutta varmaan viihtyy kesäaikaan ruukussa ulkona. Minusta tuo kolmas on pitsilehti, sisäkukka sekin, mutta ulkoilee varmaan kesän lämmössä mielellään.

  Olen myös hyvin tarkka ystävä-sanan käytöstä. Minulla on muutama erittäin hyvä ja arvostettava ystävä, kavereita jokunen. En ole kovin seurallinen, valikoin ystävät huolella. Karvatassuisia ystäviä minulla on kyllä kaksi kisupoikaa ja yksi koiraneito, rakkaita kaikki. Olen miettinyt, voiko aviomies olla ystävä. Olen tullut siihen tulokseen, että voi olla! Hän on rakas, luotettava, ymmärtävä ja omistaa vankat olkapäät ja lämpimän sylin kun sen aika ja tarve on.

  Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen aika tarkka ystävä-sanan käytöstä. Ystävä on minusta sellainen, jolle voi jakaa arkisia kuulumisia syvempiä tuntemuksia. Niinpä minullakin on ystäviä vain pieni kourallinen, kavereita ja tuttavia muutamia lisää. Vuosien varrella entisistä ystävistä on tullut kavereita tai yhteydenpito on kokonaan jäänyt.

  Jouluistutuksesi valkokukkainen kasvi on kerrannaiskukkainen tulilatva. Viihtyy kesän vaikka kukkapenkissäkin ulkona. On ihan veikeän näköinen kivien kaverina. Sen voi saada kukkimaan uudelleenkin, mutta taisi tarvita 14h pimeää vuorokaudessa useamman viikon ajan. En ole itse viitsinyt yrittää uudelleenkukitusta, mutta olen kuullut, että jotkut laittavat sen vaikka pimeään komeroon joka päivä samaan kellonaikaan ja ottavat 14 tunnin päästä valoisaan. Uudelleenkukitus vaatii siis säännöllistä elämää ja hyvää muistia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kivipellon Saila:osasitpa ihanasti kiteyttää! Kyllä aviomies voi olla ystävä. Minulla on sellainen! Olet siis samoilla linjoilla ystävä-sanan käytöstä!

  VastaaPoista
 6. Minna:samoilla linjoilla sinäkin! Minullakin joistakin ystävistä tullut kavereita. Ja joistakin alkuperäisistä kavereista ystäviä.Kiitos kasvi-infosta!

  VastaaPoista
 7. Mielestäni ystävä on jotain erityistä, kaverit vähän vähemmän erityistä ja tutut on "vain" tuttuja. Oliko tämä nyt pahasti sanottu......mutta näin ajattelen. Jos todella "omistaa" ystävän se on hyvin arvokasta.

  VastaaPoista
 8. Gitta:ei ollut pahasti sanottu, kun se on juuri noin!

  VastaaPoista
 9. Minulla ei ole kai yhtään ystävää. Kavereita tosi paljon, työkavereita ja muita. Fb:ssa olevat, joko kavereita tai tuttuja. Lapsena ja nuorena oli ystäviä, mutta elämä on meidät erottanut. En oikeastaan edes halua ystäviä enää. Sellainen erakkoluonne olen. :)

  VastaaPoista
 10. Ei ole minullakaan ystäviä kuin 2-3 ja paras ystäväni on oma mieheni. Ja ehkä juuri siitä kun mieheni on niin hyvä ystäväni, johtuu se etten edes ole kaivannut monia ystäviä. Tuttavat ovat sitten asia erikseen.
  Kaunis on asetelmasi. Valkoinen taitaa olla tulilatva.
  Mukavaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 11. Ystävät ovat tosi tärkeitä. Yhdenkin tosi ystävän sanotaan olevan parempi, kuin tusina tuttavia.
  Kaunis asetelma naapuriltasi.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 12. Tillariina:eka lause kuulosti aika karulta! Minäkin olen melkoinen erakko! Sikäli kuulosti tutulta. Minäkin tapaan näitä ystäviä muutaman kerran vuodessa. Ja se riittää hyvin! Whatsupilla ja puhelimitse ollaan yhteydessä muulloin.

  VastaaPoista
 13. Kristiina: Minullakin mies on mun paras ystäväni ja hyvä niin. Ehkä mullakin sama syy, että riittää muiden ystävien tapaaminen vain silloin tällöin. Mutta ne kohtaamiset ovatkin tärkeitä minulle.

  VastaaPoista
 14. Kruunu Vuokko: varmasti totta lausahduksesi tosi ystävästä. Onneksi heitä on!

  VastaaPoista
 15. Minulla on muutama todella tärkeä ystävä, sitten on kavereita ja tuttavia. Ystävä on ihan erityinen ihmissuhde, eikä kaikista kavereista koskaan tule ystäviä. Ukkokulta on minulle myös ystävä, ehkä paras ja tärkein kaikista.

  Naapurisi ilahdutti sinua kauniilla kukka-asetelmalla. Muut ovatkin kasvit jo tunnistaneet ja sinulle hyviä ohjeita niistä antaneet.

  VastaaPoista
 16. Between:ystävä on tosiaankin erityinen ihmissuhde, onneksi minullakin ukkokulta on sellainen! Me onnekkaat!

  VastaaPoista
 17. ystäviä, kavereita, tuttavia, työtovereita. Minusta niillä kaikilla on eri merkitys läheisyyden suhteen.

  VastaaPoista
 18. Ystäväsana on jostakin syystä kokenut inflaation, johtuneeko somesta? Käytän ystäväsanaa eri tarkoituksissa pelkkä ystävä on minullle oikea ystävä, sitten on työystävät, harrastusystävät, blogiystävät jne. jotka ovat pääsääntöisesti tuttuja. Jotkin mehikasvit pärjävät kesän ulkona mutta kannattaa talveksi nostaa sisälle muuten jäätyvät. Ihanaa vuodenalkua sinulle blogiystäväni. :-)
  ~Katja

  VastaaPoista
 19. Paleredrose:Ehkä kokenut inflaation. Minulla on mehikasveja ollut pihassa ja ovat pärjänneet. Tästä ei tiedä.

  VastaaPoista
 20. Kyllä ystävä on enemmän sydäntä lähellä ja luotettavampi kuin kaveri.
  Ystävät todellakin voi laskea omin sormin helposti, kavereita voi siten olla paljon enemmän.
  Kaunis jouluistutus.
  Valkealehtinen pieni kirjava kasvi on pitsilehti (Fittonia), valkeakukkainen tulilatva ja mehiruusukkeisiin kuuluu tuo mehikasvi.
  Niistä mikään ei kestä pakkasia.

  Toivotan sinulle lempeitä tammikuun tuulia täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 21. Mantelilaakson Susanna:juuri tuo ero ystävillä ja kavereilla on! Täytyy miettiä, mitä noille kasveille tekisi. Kiitos toivotuksista!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!