perjantai 1. helmikuuta 2019

Nyt on lunta!


Vaihdan pöytäkoneen taustakuvan usein ajankohtaiseksi. Nyt siellä tintti nokkii ruokaansa pihan lintulaudalla.


Kyllä aurinkoisena pakkaspäivänä pihalla vaan on niin kaunista!


Tästä keittiön ikkunan läpi otetusta kuvasta näkyy, että viime aikoina on pakkasen lisäksi välillä satanut myös reilusti lunta. Pihavalon päällä komea kasa! Päätin pelastaa norjanangervo-pensaat lumimassojen alta, etteivät oksat katkea. Harjanvarrella sohin lunta pois ja nostelin oksia. Taisi siinä joku jäinen oksa katketa. Kumpi sitten on parempi: niitä oksia katkoo lumi vai minä harjanvarrella?

Tällaisen polun olen luonut pihalle, että pääsen viemään lintusille ruokaa.

Närhet ovat ahkeria ruokavieraita lintulaudalla. Pihabongauspäivänä oli kova pakkanen, joten 'saalis' jäi vain tali- ja sinitintteihin, jotka ilmoitin Bird Lifelle. Juuri edellisenä päivänä laudalla oli käynyt myös harmaapäätikka ja käpytikka, joka visiteeraa tuolla melko useinkin.

Nämä tipuset ovat pergolan verkossa kesät talvet.

Täällä meilläpäin on hyvin rauhallista ja koiralenkityksen pystyy tekemään niin, ettei tapaa ketään. Minä tykkään tästä rauhasta! Kovalla pakkasella täytyi koiralle laittaa sen inhoama takki päälle. Olisi pitänyt olla myös tossut, kun sen varpaita paleli välillä niin kovasti.

Moni on somessa valittanut tätä Suomen kamalaa säätä. Positiivisella asenteella sujuu ulkoilu myös kovalla pakkasella. Ja on aivan huumaavan kaunista, kun aurinko vielä paistaa! Sää on pukeutusmiskysymys. Se pitäisi opettaa myös koiralle!

Kaikesta huolimatta: ihanaa kun kevät lähestyy vähitellen. Omassa ajanlaskussani maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi ja sehän on ENSI KUUSSA!

34 kommenttia:

 1. Apua, minä taidan olla sellainen talvikelistä valittaja. Piti oikein miettiä, että kuinka paljon siitä valitan. No, en ehkä ihan hirveästi kuitenkaan. Vanhemmiten en vain tahdo kestää kylmää.

  Silti nautin talvisen maiseman katselemisesta. Nämä Sinun talvikuvat ovat kauniita. Ja kyllä minusta mukava nähdä miltä puutarhat näyttävät talviasussa.

  VastaaPoista
 2. Tuula:Jos valitat, niin etpä ole ainoa! Valittamista kuulee aika paljon. Minä suhtaudun erilaisella asenteella tähän Suomen säähän. Itsellä on mukavampaa näin, kun voi nauttia joka vuoden ajasta. Onhan välillä liiankin kylmä, mutta laittaa silloin vaan enemmän päälle ja käyttää koirankin ulkona vähän pikaisemmin.

  VastaaPoista
 3. Kauniita talvikuvia sinulla. Lunta on tullut vähintäänkin riittävästi, mutta myöntää täytyy, että tosiaan on todella kaunista. Ja lumitöistäkin saa mukavasti liikuntaa:)

  VastaaPoista
 4. Satu:minä (onneksi) tykkään tehdä lumitöitä. Sitä on saanut tänä talvena harrastaa. Ja lisää on luvassa!

  VastaaPoista
 5. Ihanat lumitöttörö olet saanut pihallesi. Nautitaan nyt vielä kun sitä lunta vihdoin saatiin. Koirulit ainakin tykkää kinoksista, talonmiehet ei. Kivoja talvipäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 6. Aikansa kutakin. En minäkään tykkää talvesta, pakkasesta ja autojen jäätymisistä, mutta kyllä tämän muutaman kuukauden kestää. Vuodenaikojen vaihtelut on kuitenkin ihania. Ja lumesta kasvit saa suojaa ja itselle lumitöistä liikuntaa. Eipä tarvi lähteä salille. Yritän ainakin itseäni tsempata, etten kovasti valittaisi!

  VastaaPoista
 7. Juuri tällainen luminen pakkastalvi on ihana. Maisemat ovat kauniita, kun puiden oksilla on lumikuorrutus. Kun ei ole suojasäitä, niin ei kantaudu kuraloskaa lasten ja koiran jaloissa sisälle (aikuisethan osaavat putsata kurakengät ennen sisälle tuloa...). Odotan silti kovasti kevättä. Tai edes sitä, että pääsee taimikasvatushommiin. Nyt vain odotellaan vielä hetki päivien pitenemistä. Hyvää helmikuun alkua!

  VastaaPoista
 8. Pajupirtin Kaisa:Sulo tykkää lumesta! Juuri eilen leikittiin sen kanssa pihalla.

  VastaaPoista
 9. Eeviregina:tsemppiä sulle jatkossakin, hyvä asenne! Neljä vuodenaikaa on rikkaus !

  VastaaPoista
 10. Minna:kyllä minäkin kevättä odotan! Lumisäät on kivoja koiran ulkoilutuksenkin kannalta. Mitä nyt lumet pitää sen tassuista harjata.

  VastaaPoista
 11. Lunta, pakkasta ja aurinkoa, minä sitten tykkään tällaisesta talvesta. Vielä on muistisssa kun kymmenisen vuotta sitten tammikuussakin saattoi sataa vettä täällä pohjoisessakin. Onko nämä talvet muuttuneet taas pakkasempaan ja lumisempan suuntaan vai kuvittelenko vain??

  VastaaPoista
 12. Gitta:Niin minäkin! Muistelen, että olisin viime vuonna tammikuussa ajanut polkupyörällä (en pyöräile talvella normaalisti). Voinhan muistaa väärinkin.

  VastaaPoista
 13. Suomen säissä ei useimmiten ole mitään vikaa ja ihanaa kun on kaikki neljä vuodenaikaa. Yhdestäkään en luopuisi. Maaliskuussa alkaa minunkin mielestäni jo kevät. Sitä odotellessa, ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Nyt lunta piisaa ja lisää on luvassa.
  Mukavaa helmikuuta.

  VastaaPoista
 15. Minä aina äidille sanon, kun valittaa säästä, että turha valittaa, kun ei ole asiakaspalvelua johon soittaa! :D Minä en talvesta valita, mutta kesästä kyllä. En tykkää helteistä yhtään. :D

  VastaaPoista
 16. Nyt on ollut aivan ihana kesä ja aivan yhtä ihana talvi. Sellaiset,kuin niiden pitäisikin aina olla. Ja kuten sanoit, talvi on vain pukeutumiskysymys. Niin totta!
  Tuo pihapongaustapahtuma on turhauttava, kun sen perusteella ei oikein saa oikeata kuvaa niistä laudalla käyvistä linnuista. Kuten sinulla, moni lintu ei käy paikalla juuri pongausaikana, vaikka muulloin siellä olisikin.

  VastaaPoista
 17. Lumi ja talvi on oikein ihanaa, kun sitä on aikanaan ja sitten tulee kevät. Huhtikuussa en enää haluaisi nähdä lumukinoksia. Mutta onpa siellä melkoiset lapioinnit tehty käytävään lintujen luokse!

  VastaaPoista
 18. Kristiina K:en luopuisi minäkään, vaikkei sää aina niin herkkua olisikaan!

  VastaaPoista
 19. Kruunu Vuokko:no, niin on luvassa lisää! Alkaa lumipenkat olla melko korkeita meilläkin.

  VastaaPoista
 20. Tanja:ainoa, mikä itseä rasittaa on tosi kova helle. Silloin, kun ei jaksa tehdä mitään. Mutta miksi aina pitäisikään?

  VastaaPoista
 21. Blue Tit: minä tykkään, kun vuodenajat ovat selkeät:kesällä on kunnon kesä ja talvella kunnon talvi. No, jos totta puhutaan ilmastomuutoksesta johtuen rajat eivät enää ole niin selkeitä. Meillä oli tosi lajiköyhä bongauspäivä.

  VastaaPoista
 22. Pirkko:kyllä itseäkin huhtkuussa kyllästyttää lumikasat, jos niitä vielä on. Siksi joka kevät teen ihan älytöntä hommaa pihassa:siirtelen lumikasoja, että sulaisi nopeammin!

  VastaaPoista
 23. Talavella pitää olla lunta, jos kerran pakkaastaki o. Muuten en siitä nii piittaasisi. Tämä aika pitää vaan kestää, mutta kyllä lumiset maisemat voi olla komeetaki.

  VastaaPoista
 24. Navettapiika:hyvä, että paksu lumikerros suojellut kasveja pakkasella

  VastaaPoista
 25. Täällä Espoossa lumi saa aina aikaan kaaoksen liikenteessä. Olen onnekas, kun olen saanut olla kotona opiskelemassa, eikä ole tarvinnut lähteä mihinkään. Yllättävää kyllä, niin Riku ei erityisemmin pidä lumesta.

  VastaaPoista
 26. Sussi:arvaan sen! Meidän Sulo kyllä tykkää!

  VastaaPoista
 27. Kylläpä teilläkin on lunta. Tällainen luminen talvi on kyllä kaunis. Haittapuolena on lumitöiden teko, kun lumi ei oikein enää mahdu mihinkään. Mukavaa helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
 28. Anneli: Ja lisää tulee koko ajan. Onhan maisemat kauniita eikä ne lumityötkään haittaa. Ihan miellelläni teen. Hyvää helmikuuta sinulle myös!

  VastaaPoista
 29. Ihanat on sielläkin maisemat, lunta on paljon täälläkin. Mutta niinkuin sanoit ensikuu on jo kevätkuukausi.

  VastaaPoista
 30. Nila:lumi tekee kaiken niin kauniiksi!

  VastaaPoista
 31. Todella kauniit kuvat! Talvi on nätti vuodenaika ja etenkin aurinkoiset pakkaspäivät ovat upeita. Minäkin olen käynyt lenkillä lähes päivittäin ihastelemassa lumisia maisemia. Oikein hyvää helmikuun alkua!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!