perjantai 15. helmikuuta 2019

Ruoanlaittoa


 Pidän ruoanlaitosta ja kerään reseptejä. Tykkään myös syödä, valitettavasti.  Kokeilen uuden reseptin ensin, jos sen hyväksi havaitsen, pääsee se tähän kansioon. Joitakin tosi pahoja huteja kokeilussa tullut, suorastaan kamalia! Muistan vielä hämärästi, jonkun broileria suklaakastikkeella kokeilun. Ihan kamalaa! Tiedä sitten, oliko vika reseptissä tai tekijässä. Luultavasti jälkimmäisessä.

 Olen ilmastonmuutoskeskustelun jälkeen alkanut tehdä ruokia niin, että käytän enemmän kasviksia. Meillä on myös kasvisruokapäiviäkin. Ihan hyvältä on maistunut! En koskaan heitä mitään ruokia pois. Sehän olisi ihan järjetöntä! Teen isoja annoksia. Joko syödään siitä parina päivänä ja/tai laitan osan pakasteeseen.

 Kansio jaoteltu eri ruokiin ja muihin tietoihin. Laitan ison klemmarin siihen, kohtaan missä valmistettava ruoka on. Löytää näin helposti.  Kohdassa 'Tietoa' on esim. mitä allergioita ym ruokapöydässäni vierailevilla on. Ne on hyvä ottaa huomioon. Siellä on myös lista, mitä ruokaa olen vierailleni tarjonnut. En halua tarjota samaa ruokaa moneen kertaan!


Tässä on pöytä katettu naapureille, jotka kutsuin lounaalle.


 Teen suunnitelman ruoista viikoksi tai puoleksi viikoksi kerrallaan. Tämä on hyvä pohja kauppalapulle, jonka teen joka kerta kauppaan mennessä. Kauppalappuja on tässä kaksi kappaletta. Toinen on muistilappu tulevien vieraiden ruokaostoja varten.

Minulla on vaikeasti luettava käsiala. Olen saanut siitä kuulla! Viime kesänä mökiltä lähdin ruokakauppaan. Enkä saanut omasta lapustani selvää! Seisoin siellä hyllyjen välissä ja ihmettelin, mitä tuossa lukee? Menin kaupan jälkeen kampaajalle. Sielläkin naureskelin tapausta. Kampaaja sanoi, että jospa hänkin yrittäisi saada selvää. Ei saanut! En vieläkään tiedä, mitä siinä luki koska en mitään kaivannut. Ehkä se oli vaan joku tuote varaston täydennykseen?

Olen vuosia sitten tehnyt tällaisen Kariston kustantaman Reseptikirjan, joka oli sen verran suosittu että siitä otettiin kaksi painosta. Mökillä minä tallennan ruokareseptit tällaiseen. On tosi melko pieni, kun kerään reseptejä niin paljon.

Jotkut kuvat tässä postauksessa on tarkoituksella vähän epäselviä. Näin tällä kertaa.

Jokohon kohta alkaisi postailla puutarha-juttuja, kun tämä on joku pihablogi olevinaan! Eli lopettaisi nämä  'avautumiset'! Se ei ole oikein tapanani ollut aikaisemmin. Eli seuraavaksi varmaan jo perusasioiden äärelle!

18 kommenttia:

 1. onpa upean järjestelmällistä! Minä saatan ottaa lehdestä jonkun resptin ja työnnän sen sitten johonkin kaappiin. Lopulta saan etsiä:)

  Alex Nurmen keittokirjan olen saanut lahjaksi ja siitä pidän.

  VastaaPoista
 2. Sussi:minä olen järjestelmällinen ihminen! Keittokirjat ovatkin suosittuja lahjoja - ja kivoja!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus. Ja niin kaunis kattaus. Minullakin on tuollainen itse väsätty reseptikansio. Kun löytää lehdistä hyvän reseptin, se on mukava laittaa talteen. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hyvin ovat järjestyksessä reseptisi. Toisin kuin sinä minä en tykkää ruoanlaitosta ollenkaan. Onneksi mieheni tykkää ja laittaakin meillä pääosin ruoat! Mulla on reseptit kirjassa. Olen tehnyt siihen sisällysluettelonkin, mutta ei se yhtä helppokäyttöinen ole kuin tuo sinun kansiosi. Olen sisällysluettelosta värittänyt yliviivaustussilla suosituimmat ruoat, niin löytyvät hiukan helpommin.

  VastaaPoista
 5. Ihana kattaus ja mukavaa kun postaillaan vähän muustakin kun puutarha vielä nukkuu. Minulla on todella paljon ruoka, leivonta ja yrtti kirjoja mitä ostan ja saan lahjaksi. Käytämme paljon tuoreita yrttejä ruuan laitossa.Pidän kirjoista enemmän kuin netistä katselua. Kahta ruokablogia seuraan ja otankin sieltä välillä jotain kokeiluun. Hyvät reseptit minä myös tallennan omaan reseptikirjaan. Joskus saa joltain hyvän reseptin niin on mukava löytää se myöhemminkin tallesta. Me olemme koko perhe kovia kokkaamaan nyt kun pojat on omillaan tehdään miehen kanssa yhdessä usein ruokaa. Nyt teen tänään valkosipulikanaa illaksi. Kiitos sinulle tästä postauksesta.

  VastaaPoista
 6. Anneli:kiitos, tykkään kattaa nätisti! Minusta on mukava kokeilla uusia reseptejä. Toiset onnistuu, toiset ei.

  VastaaPoista
 7. Kristiina K:minulla tuppaa olemaan useimmat asiat melko järjestyksessä. Hyvä, että miehesi pitää ruoanlaitosta.

  VastaaPoista
 8. Nila:väkisinkin pitää postailla jostain muusta kuin tuosta lumen alla olevasta puutarhasta. Olen ollut melko nihkeä näihin 'paljastuksiin' aiemmin. Ruoanlaitto on ihan mukavaa ja syöminen myös! Valkosipulikana ei kuulosta hullummalta!

  VastaaPoista
 9. Ruoka ja reseptit ovat jotenkin lähellä puutarhaa ja kasveja ja minua itseänikin. Mitään noin järjestelmällistä en ole kyennyt laatimaan, mutta muuten ruoanvlmistus on yksi intohimoni. Siihen liittyy voimakkaasti vuodenaika ja kausiruoka. Hienoa kun kattaus on kaunis, se on tärkeä osa ruokailua ja nautintoa!

  VastaaPoista
 10. Hyvän ruoka on kyllä todellinen nautinto. Olemme olleet mieheni kanssa jo useamman vuoden ilman perunaa, pastaa ja riisiä. Lisättyä sokeria tulee käytettyä tosi vähän ja kaiken mitä vain suinkin saa kaupasta ostamme luomuna. Koska emme käytä eineksiä, ruoanlaitto on välillä kieltämättä hieman pakkopullaa, mutta kun ruoan tekee alusta loppuun itse, ainakin tietää mitä suuhunsa pistää.

  VastaaPoista
 11. Pirkko Kovero:ruokaa on kiva tehdä ja kokeilla kaikkea uutta! Haluan aina, että ruokaillessa pöytä on vähintäänkin siisti ja juhlavimmissa tilaisuuksissa sitten katettukin juhlavasti.

  VastaaPoista
 12. Kruunu Vuokko:eineksiä ei käytetä meilläkään. Itse tehty on paljon parempaa ja tietää, mitä ruoassa on!

  VastaaPoista
 13. Voi jestas mitä järiestelmällisyyttä!
  No, keräsinhän mäki joskus erilaasia ruakaohojeeta, mutta konmaritin ne tarpeettomina muutama vuasi sitte. Mua ei voisi vähempää ruaanlaitto kiinnostaa, eikä meikälääsen repertuaari kummoone ookkaa, mutta hengis o kaikki selevenny. Teen kaikesta hualimata ruaat itte, pullan ostan, mutta muut leipomukset teen.

  VastaaPoista
 14. Navettapiika: aika montaa ihmistä ei ruoan laittaminen kiinnosta. On varmaan tosi tylsää, kun sitä pitää kuitenkin tehdä jos hengissä aikoo selvitä!

  VastaaPoista
 15. Kyllä hyvä ruoka on nautinto syödä! Itse vain kaipaisin jonkinlaista ruuanlaittokipinän syttymistä. Alkaa olla niin puuduttavaa, jokapäiväistä rutiinia. Silloin tällöin innostun ja tempaisen viikonlopun kunniaksi, jonkun vähän suuremman ateriakokonaisuuden, mutta vähiin ovat ne kerrat käyneet. Silti, ruoka tehdään aina itse, mihinkään eineksiin en ala sortua.
  Järjestelmällisyytesi on kyllä huikeaa! Itsellä on reseptit ihan mullin mallin!

  VastaaPoista
 16. SariHanne:niin on! Onneksi olen kiinnostunut ruoanlaitosta, muuten se olisikin melkoista pakkopullaa. Ei eineksiä koskaan meilläkään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!