perjantai 29. maaliskuuta 2019

24 kysymystä elämästä
Luin tämän haasteen Kristiina K:n blogista. Tuli heti mieleen tarttua siihen lumien sulamista odotellessa. Kristiina oli saanut haasteen Kotonasi-blogista.

MITÄ RAKASTAT? Miestäni ja koiraani. Rakastan myös eläimiä, luontoa ja hiljaisuutta. Rakastan selkeitä, kauniita esineitä. Rakastan Suomen kaikkia vuodenaikoja.

MISSÄ OLET TOSI HYVÄ?  Kaipa ihan kohtalaisen hyvä kokki olen. Olen myös järjestyksen ihminen. Minulla on koti ja kaapit hyvässä ojennuksessa. Olen täsmällinen.  En koskaan myöhästy sovitusta tapaamisesta, päinvastoin olen joka paikassa aina liikaakin etuajassa.

MIKÄ TAI KUKA SAA SYDÄMEN LYÖMÄÄN NOPEAMMIN?  Eläinrääkkäys saa minut ihan raivon partaalle. En voi käsittää ihmisten julmuutta.
MIKÄ TAI KUKA SAA SINUSTA PARHAAT PUOLET ESIIN? Se, että olen saanut olla niissä olosuhteissa, jotka saavat mieleni hyväksi. Esim. saunominen mökin rantasaunassa. Olen silloin mukavimmillani! (ehkä?)

MITÄ HALUAISIT OPPIA?  Ottaa asiat vähän rennommin. Pingotan turhankin usein ja murehdin tulevia.

MISTÄ HALUAISIT TIETÄÄ LISÄÄ?  Juuri nyt en osaa nimetä mitään erityistä. Aika useinkin googletan jotain pikkuasiaa netistä, kun haluan selvittää jotain.


ONKO SILLÄ VÄLIÄ VIIDEN VUODEN PÄÄSTÄ? Olen huomannut, että joillakin aikaisemmin tärkeinä pitämilläni asioilla ei olekaan enää nykyään merkitystä. Saattaahan olla, että nytkin ehdottoman välttämättömänä pitäämääni asiaa ei tulevaisuudessa enää tarvita. Kukapa tietää!

MITKÄ UNELMASI OLET SAAVUTTANUT? Olin aikoinaan töissä hyvällä palkalla ja hyvässä asemassa vakuutusyhtiössä. Monen tuttavani hämmästykseksi toteutin unelmani ja sanouduin irti työpaikastani ja aloin käsityöyrittäjäksi. Enkä ole katunut! Sen verran menestyinkin, että sain kirjakustantaja Karistolta muutaman muistikirjan kuvitettavaksikin! Ja tein paljon muutakin. Nyt on tämän yrityksen jo lopettanut. Aikansa kutakin on elämäni motto!

MISSÄ TILANTEESSA/MILLAINEN OLIT VUOSI SITTEN? ENTÄ VIISI VUOTTA SITTEN? En kovin erilaisessa nykyiseen verrattuna. Paitsi, että toivottavasti pitää paikkansa sanonta, että vanhetessaan viisastuu!
MIKÄ ON SINULLE TOSI TÄRKEÄÄ? Että saan olla ja elellä rauhassa. Mikään ei ole tärkeämpää näin itsekkäästi ajateltuna.

MITÄ TEKISIT JOS ET VOISI EPÄONNISTUA?Olen tehnyt sellaisia asioita, joissa voisi epäonnistua. Niin ei kuitenkaan ole käynyt. Nyt en puhu mistään pikku epäonnistumisista. Niitä toki elämän varrelle on mahtunut.KENEN MIELESTÄ OLET KAUNIS?  En varmaan kenenkään!!! Nuorena tyttönä olin ihan nätti!
KUKA RAKASTAA SINUA? Vastaan samoin kuin Kristiina omassa blogissaan: toivottavasti samat, joita minä rakastan.
 

MITEN MUUTTAISIT MAAILMAA JOS KAIKKI OLISI MAHDOLLISTA? Haluaisin, ettei maailmassa olisi niin paljon pahoja ihmisiä, jotka haluavat muille vaan pahaa. Haluaisin, että maailman luonto pelastuisi eikä olisi ihmisten typerän käytöksen vuoksi tuhoutumassa. Aika kliseistä vastata näin, mutta tämä olisi toiveeni.

MIKSI SINUT KANNATTAA TUNTEA? Olin välillä ainakin ihan kiva!

MILLOIN VIIMEKSI TEIT JOTAIN UUTTA? Kuten tuolla aikaisemminkin vastasin. Tein suunnan muutoksen ryhtymällä käsityöyrittäjäksi. Lisäansioita sain pursiseuran sihteerinä pursiseurassa, joissa meillä omakin vene oli. Vene myytiin ja alettiin harrastaa mökkielämää sekä matkustella. Samoihin aikoihin muutettiin pääkaupunkiseudulta tänne pikkukaupungin laidalle. Noiden tapahtumien jälkeen en ole mitään uutta, järisyttävää tehnyt. Uusissa paikoissa maailmalla olen matkustellut ja näitä matkoja tulossa lisää. Jotain pientä uutta teen myös, kuten kokeilemalla uusia ruokareseptejä. 


KOHTELETKO MUITA KUTEN TOIVOISIT ITSEÄSI KOHDELTAVAN? Sopii toivoa, että kohtelen!

ONKO JOTAIN MISTÄ SINUN KANNATTAISI PÄÄSTÄÄ IRTI? Vastaan samoin kuin Kristiina omassa blogissaan: lakkaisin murehtimasta tulevia. Murehdin kaikkea sekä etu- että jälkikäteen.

MIKÄ YKSI ASIA SINUN KANNATTAISI MUUTTAA HETI JOTTA VOISIT PAREMMIN? Voisin vähän relata enkä olla aina niin tosissani. Pohdin kaikkea pohtimasta päästyänikin.

KETÄ VARTEN PUKEUDUT?  Pääosin itseäni, sillä alastomana olisi ikävä kuljeskella. Tosin mökillä saatan saunasta tullessa viuhahtaa mökkipihalla! Ystäviä tavatessa ja esim. juhlallisempaan tilaisuuteen mennessä kunnioitan tilaisuutta pukeutumalla vähän paremmin. Mikään ns. Pukeutuja en kuitenkaan ole.
MILLAISEKSI VAATTEESI SAAVAT SINUT TUNTEMAAN ITSESI?  No, jos totta puhutaan ei peilikuva aina ole kovin miellyttävä.


VIEKÖ TÄMÄ UNELMIASI KOHTI? Elän jo sellaista elämää, josta vuosia unelmoin.


MILLAISEKSI SAAT MUUT IHMISET TUNTEMAAN ITSENSÄ? Toivottavasti heillä on hyvä olla seurassani. Eläintenrääkkääjät saavat tuntea vihani niskassaan!

OLETKO OMAN ELÄMÄSI OHJAKSISSA VAI TAPAHTUVATKO ASIAT SINULLE? Olen sitä mieltä, että ihminen on aika pitkälle oman onnensa seppä, kuten sanotaan. Huonoilla ratkaisulla on huonot seuraukset. Tämä pätee sekä itseen että muihin. Mutta on tietenkin myös sellaisia asioita, joihin ei voi omalla toiminnnallaan vaikuttaa.


Postauksen kuvituksena esineitä kotoani.

2 kommenttia:

  1. Kiva oli lukea vastauksiasi ja todeta että noin olisin tai olen itsekin vastannut. Harmi kun tuota elänrääkkäysasiaa ei vastaushetkellä itselle tullut mieleen. En voi ollenkaan katsella kuvia tai tv-ohjelmia joissa eläimiä kohdellaan julmasti!

    VastaaPoista
  2. Kristiina K:kiitos ideasta postaukseen!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!