perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kaksi niin erilaista - Sulo esittelee


Olen tuhannesti tämän todennut: minulla on kaksi aivan erilaista pihaa ylläpidettävänä. Kivikkopiha on kotona ja perinteisempi kukkapenkki-piha on mökillä. Tässä postauksessa Sulo-koirani esittelee pihat.  Sulo on äskettäin 4-vuotta täyttänyt cairnterrieri. Jotka eivät koirista pidä, voivat lopettaa lukemisen tähän!

PIHA

KOTONA

Kotipihani on soraa, kiviä ja astinkiviä täysi! Tässä yläkuvassa olen kaksi kuukautta vanha ja tutustun uuteen kotiini.

Siellä on monta terassia, joissa minun on mukava tarkkailla kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Niitä tapahtumia ei paljoa ole. Saattaa joku lintu lentää tai naapurin kissa kuljeskella isotuomipihlaja-aidan takana. Pihalla on aurinkoisella säällä kovin kuuma ja menen mielelläni silloin varjoon, kuten yläkuvassa.

MÖKILLÄ

Mökillä onkin eri meninki! Siellä on myös luonnontilaisia alueita, jonka voitte havaita yläkuvasta. Siinä tutustun ihan pikkuisena pihan ihmeisiin. Niin paljon uutta löysin sieltä ihmeteltäväkseni. Olin silloin ja olen vähän vieläkin villi poika ja mamma oli huolissaan (ihan aiheesta), etten karkaa pihasta. Pentuna sen välillä teinkin! Nyt osaan jo käyttäytyä ja mamma on minusta ylpeä.


Mökillä minulla on lääniä, jota valvoa. Tässä istun saunanterassilla keväällä tarkkailemassa jäiden lähtöä. Olen kova poika tarkkailemaan! Jaksan tehdä sitä tuntikausia välillä torkkuja ottaen.


Mökkipihassa on monenlaisia rakennuksia. Aurinkoisella säällä on mukava hakeutua niiden suomaan varjoon. Pikkuisena poikana olen tässä saunarakennuksen erkkerin alla mammaa piilossa. 'Tästä et minua löydä!'

VESI

KOTIPIHA

Kotipihalla on vettä vain tässä suikulähteessä. Sen solina nukuttaa somasti. Mammakin tykkää sitä kuunnella pihatöitä tehdessään.


MÖKKIPIHA

Mökkirannassa onkin sitten isompi suihkulähde! Laiturilla on kiva olla mamman kanssa. Usein meillä on mukana eväskori, jossa on herkkuja molemmille. Uimisesta en pidä, mutta kahlaamista rakastan! Kahlaaminen tarkoittaa minulla sitä, että seison nilkkoja myöten vedessä. Jos tulee aalto, juoksen pian kuivalle maalle!KASVIT

KOTIPIHA

Kotipihassa kasvaa serbiankuusia, sinikatajia ja tuijia, joiden juurelle yritän nostaa jalkaa. Mamma kieltää sen aina! On siellä heiniä ja mehikasveja, niistä en välitä.

Yläkuvassa oleilen pihalla, kun mamma on sammaleisen kiven takana jotain pöyhimässä.


Tässä olen kahden  kuukauden vanhana venyttelemässä terassilla. Takana näkyy toinen terassi pergoloineen.

MÖKKIPIHA


Mökkipihassa on vaikka minkälaisia kasveja. Pienenä tutustuin niihin aivan konkreettisesti maistelemalla.


Isompana osasin tyynesti poseerata päivänkakkaran takana.


On mammalla siellä kukkapenkkejä, montakin. Minua ne eivät kiinnosta, mutta mamma on niistä ihan tohkeissaan. Se on harmissaan, jos juoksen pallon perässä sen rakkaitten istutusten päälle. 

32 kommenttia:

 1. Tuokin on mahtavaa kun voit toteuttaa kahta eri puutarhatyyliä! Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Hauska postaus! Sulo on oikein mainio puutarhaesittelijä. Karolta terkkuja Sulolle! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi että Sulo on suloinen:) Ihanat pihat

  VastaaPoista
 4. Ihana Sulo! Tuo maistelukuva on niiin ihana! :) Se on rikkaus, että saa toteuttaa kaksi tyyliltään ihan erilaista puutarhaa!

  VastaaPoista
 5. Sulo on mainio pihaesittelijä! Pihoja on hauska tarkastella tällaisen esittelijän näkökulmasta. Sieltä löytyy ihan erilaisia yksityiskohtia verrattuan siihen, että tarkasteltaisi vaikkapa perennapenkkejä. Varmasti on kivaa vaihtelua tehdä kivikkopihaa ja perinteistä mökkipihaa. Mutta Sulo päivänkakkaran kanssa on todellinen vetonaula!

  VastaaPoista
 6. Minna:Sulolta Karolle terkkuja takaisin!

  VastaaPoista
 7. Sussi:Sulo on nimensä veroinen ainakin suurimman osan ajasta!

  VastaaPoista
 8. SariHanne:maistelukuva olikin cairnterrierikerhon kalenterikuvana. Kalenteripoika siis!

  VastaaPoista
 9. Pirkko Kovero:olen pihojani esitellyt niin moneen kertaan, että ajattelin ottaa toisen näkökulman. Päivänkakkarakuva tuli ihan sattumalta, kun Sulo makasi pihassa sopivasti.

  VastaaPoista
 10. Pikkukoirallekin on ollut mukavaa, kun on ollut kaksi täysin erilaista ympäristöä tutkittavaksi ja totta kai isompana myös. Mökillä on riittänyt tutkittavaa yllin kyllin. Hauska tuo "haukkaus"kuva.

  VastaaPoista
 11. Veikkaan, että Sulon suasikkipiha on mökkipiha - rentua meininkiä, palio vilipoosta varioa ja kaikellaasten öttiäästen hajuja :)

  VastaaPoista
 12. Sulo on ihan huikean upea puutarhakaveri. Ihan ykkösesti esittelee molempia puutarhoja! Koiraihmisenä luin kyllä hymy huulilla koko postauksen - kuvat kruunasivat nautinnon. Iloa ja valoa viikonloppuunne!

  VastaaPoista
 13. Maatuska:koira nauttii pihalla olosta, molemmista.

  VastaaPoista
 14. Navettapiika:saattaa olla, että mökkipiha on suositumpi Sulon mielestä.

  VastaaPoista
 15. Tita:me koiraihmiset taidetaan ymmärtää toisiamme!

  VastaaPoista
 16. Mukava esittely sympaattisen esitteliän kanssa! Kiva, kun on kaksi erilaista pihaa, saa puuhailla vähän eri juttujen kanssa. Minä yritän sukkuloida kolmen puutarhan kanssa, joskus siinä on kaksi pihaa liikaa:)

  VastaaPoista
 17. Ihana Sulo <3 Ja muutenkin postaus tosi kiva, hiukan erilainen.

  VastaaPoista
 18. Kiitos sinulle tästä postauksesta se sai hyvälle tuulelle ja esittelijä oli mitä mieluisin.

  VastaaPoista
 19. Nila:sinulta tulee aina noita kiitoksia! Kiitoksia itsellesi niistä!

  VastaaPoista
 20. Mukava kaveri on siulla puutarhassa.

  VastaaPoista
 21. Ihana postaus ja söpö esittelijä! Rapsutuksia Sulolle! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 22. Tiiu:kiitos ja viedään rapsutukset perille!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!