perjantai 8. maaliskuuta 2019

Mökkipihan tarina - metsäpuutarha

'Tarinointi' jatkuu. Nyt on vuorossa pieni metsäpuutarhan alku.

Yläkuva mökkeilyn alkuajoilta. Etualalla on nykyisin kukkapenkki tuon epämääräisen ruohikon sijaan. Takana häämöttää hämärä alue, jossa alunperinkin oli vähän metsäpuutarhan tunnelmaa. Olen jatkanut sen 'jalostamista'. Ei alue kovin iso ole, mutta ihan kiva kehittämisen kohde!

Kuva mökin yläkerran makuuhuoneen ikkunasta metsäpuutarhaan päin. Kesken on vielä alueen kehittäminen, kuten niin monen muunkin piha-alueen.

Alueella kasvaa monenlaisia luonnontilaisia puita, pensaita ja rikkaruohojankin. Mitkä pitää, mitkä poistaa? Aina ei ole itsellekään selvää.

Haluan pitää alueen melko luonnontilaisena ja hieman hämäränä. Näitä mesimarjoja kasvaa monin paikoin pihalla. Olen siirrellyt niitä tänne. Ne levittävät suikeroitaan pitkin aluetta- toivottavasti.

Toin alkeellisen penkinkin tänne. Näitä penkkejä minulla on muuallakin pihassa. Helteisenä päivänä tässä varjossa on kiva hetki hengähtää.

Olen tuonut metsäpuutarhaani sammaleisia,pieniä kiviä ja oksia muualta tontilta. Istutin myös kuunliljan niiden viereen.

Ihanaa sammaleisen kiven samettista pintaa!

Tontilla useita isoja kiviä.


Penkin viereen toin muualta näitä saniaisen näköisiä kasveja. En muista, mitä ne ovat. Viihtyvät hämärässä, joten toivottavasti myös täällä.

Sain naapurilta kotkansiiven. Toivottavasti viihtyy.Metsäpuutarhaan mennessä alussa on tämä hyönteishotelli. Takana pilkottaa naapurin sauna. Meillä on piha melkolailla katseilta suojassa. Voisin vaikka alasti pihalla kävellä! Ja kävelenkin nakkena joskus, kun saunasta tulen!

Edellisen mökkipihan tarinan kerroin tässä postauksessa.Sen postauksen lopussa ovat viime keväänä kirjoittamani tarinat.

24 kommenttia:

 1. Hurmaava metsäpuutarha. Itse en tuota kovin paljon tuunaisi, sillä se on parhaimmillaan juuri tuollaisena lupnnontilassaan.

  VastaaPoista
 2. Between:luonnontilaisena aion pitääkin edelleen, vähän tuon joitain kasveja ja sammaljuttuja sinne.

  VastaaPoista
 3. Vihreä varjoinen paikka on todella kaunis, siellä on helteellä kiva istua ja nauttia! Sammaleiset kivet ja saniaisetkin ovat myös minun mieleeni kovin. Sammaljutuille riittää aina paikka, samoin varjon kukkijoille. Itse tykkään laittaa niin, ettei niitä huomaa kun äkkiä katsoo, mutta löytyvät katseen vaeltaessa ihanana yllätyksenä.

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää! Isot kivet ja saniaiset, mikä ihana yhdistelmä. Tuota mesimarjaa, tai onko karhunvatukkaa (ainakin yksi tuttavani väitti niin kun näytin hänelle mökkirannassamme kasvavaa kasvia) meilläkin on rannassa enkä siitä kyllä tykkää juuri noiden suikeroiden vuoksi. Niihin kompastuu kun jalka sopivasti osuu niiden alle. Revin niitä aina pois kun hiukankin kasvavat.
  Saniaisia haluaisin, mutta huonolla menestyksellä olen niitä yrittänyt mökillä kasvattaa.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin haluaisin tuollaisen lehtomaisen metsäpuutarhan, mutta täytyy tyytyä siihen, mitä kunnan puolella kuusikossa kasvaa luonnostaan. Koivikon puoli on niin umpeenkasvanutta vatukkoa, ettei siitä saa metsäpuutarhafiilistä edes silmät sulkemalla :D Sammaleiset kivenjärkäleet ovat upeita.

  VastaaPoista
 6. Kivipellon Saila:kivasti kuvasit asiaa!

  VastaaPoista
 7. Kristiina K:suikerot saavat vapaasti kasvaa tuolla. Saniaiset pärjäävät meidän pihassa hyvin.

  VastaaPoista
 8. Minna:minä olen tästä alueesta aina tykännyt, kun on niin erilainen kuin muu tontti. Aion sen tuollaisena säilyttääkin.

  VastaaPoista
 9. Mukavan näköinen metsäpuutarha siellä sinulla. Kauniita sammalkiviä ja kaikki muukin. Tuolla on taatusti ihana istua ja kuunnella lintujen laulua ja koota ajatuksiaan. Silmä ja sielu lepää. Olet onnistunut hyvin luonnonmukaisuuden säilyttämisessä.

  VastaaPoista
 10. Niin kaunista ja ihania kuvia! Nuo sammaleen peittämät kivet on sitten upeita! Ihanaa naistenpäivän iltaa ja mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 11. Ihania sammalkiviä ja just mökkitunnelmahan sopivan rento meininki.

  VastaaPoista
 12. Ihana tunnelma metsäpuutarhassasi! Siellä mieli lepää.

  VastaaPoista
 13. Pädenpaja:sammal on ihanaa ja hyvin säilyy tuolla, kun on hämärää.

  VastaaPoista
 14. Navettapiika:rennolla meiningillä mennään!

  VastaaPoista
 15. Pauliina:onhan siellä ihan eri tunnelma kuin muualla pihassa.

  VastaaPoista
 16. Ihana metsäpuutarha! Sammaleiset kivet ovat tosi vaikuttavia ja kaikki vihreä ympärillä ihanaa!Hyvää naistenpäivän jälkeiustä kevättä sinulle! T. puutarhurintytär

  VastaaPoista
 17. Inkeri Pesola:sammal onkin ihan super!

  VastaaPoista
 18. Tuollaiset luontaiset metsäpuutarhat ovat upeita tuollaisenaan! Jos on vielä luonnostaan sammaleisia isoja kiviä, puita ja varjoa, perusperusta on jo valmis. Olet onnekas!

  VastaaPoista
 19. Ihanaa oli tutustua myös tähän osaan mökkipuutarhaasi. Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 20. Hyvältä näyttää niin kuvat kuin suunnitelmatkin. Poistamisen kanssa saakin olla varovainen, että metsäinen tunnelma säilyy. Kaupinkitontilla tuollaiseen ei ole mahdollisuutta, mutta ilman muuta toteuttaisin myös metsäpuutarhan, jos tilaisuus siihen joskus tulee.

  VastaaPoista
 21. Pihan vuosi:olen aina tykännyt metsäpuutarhoista. Totta, mitä sanoit tuosta varovaisuudesta.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!