perjantai 17. toukokuuta 2019

Kierrellen mökkipihassa. Melko karulta vielä näyttää.


 
Joka keväiseen tapaan ei lakkaa ihmettelemästä, miten keväisen karusta pihasta kasvaa kukkien värittämä keidas! Nyt elellään sitä karua vaihetta, mitä kuvatkin todistavat. Jotkut innoikkammat kasvit jo päässeet vauhtiin.

Eteläpenkki

 Pikkusydän on ensimmäisiä Eteläpenkin maasta pinnistäneitä ja kukkivia kasveja. Siirsin sen tähän syksyllä huonommasta kasvupaikasta. Tässä sillä on tilaa.

 Belliskin on ensimmäisen kukkansa avannut.

Nepalinhanhikki on paikalla myös. Aivan kuin olisi levinnyt laajemmallekin.

Peittokurjenpolvi on talven jäljiltä melko hyvässä kuosissa.


Jalopähkämöt olivat myös varhaisimmat kasvajat. Nämäkin siirsin syksyllä tähän parempaan
 paikkaan. Saapa nähdä, kukkivatko ne siirron jälkeen?

Suopayrtillekin järjestin syksyllä enemmän tilaa siirtamällä sen tähän.

 Tuoksukurjenpolvi oli sekin talven jälkeen melko vihreä. En ymmärrä tämän nimeä, koska mitään tuoksua en havaitse.

 Akileija avannut viehkot lehtensä.

 Sain tällaisen taimen. jonka istutin Eteläpenkin kivikkoon. En tiedä, onko se ruusujuuri?

 Sain myös tällaisen, jonka kuvasin ennen istutusta. Onkohan se kamtšatkanmaksaruoho?

Istutin em. uudet kasvit tähän kivikkoon. Lisäsin sinne kuvan oton jälkeen vielä yhden maksaruohon ja kohentelin kivikkoa muutenkin. Syysleimutkin alkavat kasvaa rivissä kuvan vasemmassa laidassa. 

Rinnepenkki


Rinnepenkissä kukkimistaan aloittaa rönsyansikka. 

Siellä levittäytyy myös lamoherukka.  Kangasajuruoho pilkottaa taustalla. Tämä rinne oli aikaisemmin todellinen ongelma. Siinä oli kasvavinaan jotain ruohoa, mutta ei kunnolla sitäkään. Päätin uudistaa sen.

Rinnepenkin toisella sivulla kukkii pikkutalvio sinisin kukin. Toivon senkin levittäytyvän laajalle.

Mäntypenkki

Tarhakurjenpolvi on noussut jo reippaasti ylös. Penkin kuunliljat odottavat heräämistään. Mäntypenkille nimen antanut mäntykin kuvassa.

Lehto

Lehdossa ei vielä ole kovin hämärää, kun pähkinäpensaiden lehdet eivät ole vielä kovinkaan suuret. Taponlehti on päässyt jo vauhtiin. Sen vieressä kuunlilja ja valtikkanauhus vähän jo maasta pinnistävät.Kiviympyrä

Kiviympyrän sammalleimu on keväisin aina surkean näköinen. Tämäkään kevät ei tehnyt poikkeusta. Jotenkin se tuosta aina puhkeaa kukkaan.


Shellinkukkula


Shellin kukkula näyttää vielä melko kurjalta. Kaukaasian maksaruohossa jo pienet lehdet. Sammalleimut näyttävät melko ikäviltä. Aivan kuin joku niistä olisi jopa henkensä menettänyt? Hopeahärkki keräilee itseänsä alkaakseen taas vihertää.

Kaivonrengas

Kaivonrenkaaseen siirtämäni vuorenkilvet heräilevät nekin. Minulla on männynneulaset vielä siivoamatta tuosta. Näitä vuorenkilpiä kasvoi tontilla koivun juuressa kituuttaen. Siirsin ne pihalla sijainneeseen kaivonrenkaaseen, etteivät leviä laajalle. Aiemmin kaivonrenkaassa kasvoi inhoamani juhannusruusu. Joka hetken kukkiessaan on toki kaunis. Muulloin piikikäs rumilus. Se sai lähteä.


Varjopenkki

Varjopenkki ei vielä ole kovin varjoisa. Tuoksumatara on onneksi hyvin alkanut leviämään. Kärsimättömänä ihmisenä sitä olen jo odotellut!

Keittiökasvinurkkaus

Tässä vaatimattomassa nurkkauksessa kasvaa nyt vain tämä: lipstikka. Kesällä kylvän laatikoihin vähän salaatin, rucolan siemeniä ainakin.

Äänestässäkin jo käyty eurovaaleissa. Ennakkoon, kuten aina. En oikein jaksa sitä varsinaisen vaalipäivän pönötystä vaalipaikalla. Pääasia, että äänestää. Eikö?

Tervetuloa uudet lukijat!

26 kommenttia:

 1. Onhan sinulla tosi reippaat kasvustot! Minulla tuoksumatara on leviämässä, istutin taimia viime keväänä, mutta sinulla on kerrassaan ihanan näköisesti tuuhea kasvusto! Lupailee kaunista kukintaa. Kurjenpolvet ovat kyllä keväällä lehtiensä puolesta kauniita. Lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Päivi:tuoksumatara odotteli pitkään ennen kuin alkoi levitä. Minä on hermostuin, etteikö leviä ollenkaan. Nyt näyttää jo nuput olevan siinä.

  VastaaPoista
 3. Ei minusta näytä ollenkaan rujolta, päinvastoin tosi vehreältä! Niin söpöinen tuo belliksen kukka. Mulla ne aina häviää koko bellikset, olen luopunut toivosta saada niitä viihtymään.

  VastaaPoista
 4. Inka:minulla bellikset levinneet. Niiden kukinta vasta alussa. Kukkivat melko pitkään

  VastaaPoista
 5. Paljonhan siellä jo vihertää! Niin tuuheita kasvustoja kaikissa, että ihan alkukesältä näyttää. Pian jo jotain kukkiikin. Minäkin bongasin pikkusydämistäni jo nuppuja. Maksaruohoja on hankala erottaa toisistaan ennen kukintaa, ainakaan minä en erota niitä. Tuo sinun saamasi yksilö näyttää kyllä samalta kuin minun kamtsatkanmaksaruohoni, mutta en osaa sen tarkemmin sanoa suuntaan tai toiseen. Hauskan värinen bellis. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Minna:kyllähän nyt jo vähän vihertää, vaikka niiden välistä multa paistaa. Täytyy rauhassa odotella, mitä noista kukista tulee.

  VastaaPoista
 7. Kasvisi ovat nousseet ja vihretyneet hyvin. Vielä on siellä täällä meilläkin paljasta ja puunlehdetkin edelleen kasvuvaiheessa. Huhtikuinen lämpö jotenkin sekoitti ajantajun ja ainakin minä kuvittelen kevään/kesän olevan jo pidemmällä kuin onkaan.
  Aikanaan kummastelin, miten jollain voi olla omasta puutarhasta kaivettuja jakotaimia. Omat kasvit olivat pieniä ja odotin kiivaasti niiden leviämistä. Nyt olen jakanut omia jakotaimia ja esimerkiksi pikkutalviota on jo ihan liiankin kanssa.
  Kävin tänään itsekin äänestämässä. Ennakkoäänestys on erinomainen juttu, voi äänestää itselleen sopivassa paikassa ja aikana. Totta, pääasia, että äänestää.
  Oikein mukavaa ja lämmintä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Siellähän on kaikki hyvässä kasvussa!

  VastaaPoista
 9. Kaikki on siellä jo hyvässä kasvussa! Miullakin lipstikka on samassa vaiheessa. On vahva kasvaja. Äänestämässä käytiin tännään kauppareissulla. Mie oon mataran juurilla värjänny lankoja. Ei varmaan oo sama kasvi kuin luonnossa!

  VastaaPoista
 10. Kyllä on hyvin kasvit kasvaneet! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Aurinkoista viikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista
 12. Between:lämpöaalto jokin aika sitten sai kasvit vähän liiankin nopeaan vauhtiin. Viilenemisen myötä vauhti hidastui.

  VastaaPoista
 13. Sussi:aika hyvin on kaikki talvesta toipuneet

  VastaaPoista
 14. Ulla:luonnssahan kasvaa myös jotain mataroita, jotka ovat eri näköisiä kuin nämä.

  VastaaPoista
 15. Hyvin ovat talvesta selvinneet...taitaa saada lunta kiittää..:)

  VastaaPoista
 16. Onhan siellä jo kaikenlaista kasvua ja kukkiakin. Tuoksukurjenpolvi tuoksuu kyllä melko vahvasti kun lehtiä hierasee. Koskematta ei tuoksua välttämättä ole. Näin ainakin meillä.

  VastaaPoista
 17. Pihan vuosi:no, täytyy vähän hiplata jospa minäkin tunnen tuoksun.

  VastaaPoista
 18. Mökkipihassakin noin paljon kukkia! Ruusujuuri on mun mielestä kauneimmillaan juuri nuppuisena ja heti mullan alta noustessaan. Uskon että osuit oikeaan maksaruohon suhteen, kukkien väri kertoo totuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä, olinko oikeassa noiden kasvien suhteen!

   Poista
 19. Mukavasti jo vihertää! Sammalleimu oli meilläkin aikan karun näköinen, mutta nyt taas niin iloisesti kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri äsken katsoin noita sammalleimuja ja näyttivät onneksi jo ihan erilaisilta!

   Poista
 20. Paljon sinulla jo kasvaa. Aina keväällä penkit ovat valjumpia.

  VastaaPoista
 21. Lähtötilanteeseen verrattuna nyt näyttää jo paljon paremmalta.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!