perjantai 2. elokuuta 2019

Mehevää kotipihassa


Pidän mehikasveista vuosi vuodelta enemmän! Nyt, kun vielä tajusin niiden vaativan enemmän valoa kuin ensimmäisille mehikasveille tarjosin, voin odottaa niiden leviävänkin nopeammin. Ehkä.


Aina joku näistä kukkii. Kukinnan jälkeen tämä osa kuolee. Mutta muut osat elävät, joten kukkikoot vaan! Ihan kauniitahan kukat ovat.


Kokonaan vihreä mehikasvi on minusta myös kiva.

Muistaakseni seittimehitähti on hän.

Ensimmäinen mehikasvinurkkaukseni, joka on hieman liian varjoinen.  Kasvavat ne kuitenkin.

Minulla aloitti kukintansa tällainen maksaruoho. Oli epäillyt sitä keltamaksaruohoksi. Tälle tuli vahvistus, kun luin Kruunuvuokon postauksen ja mielestäni hänellä  kukki juuri samanlainen maksaruoho.


Kiven päällä aivan olemattomassa maa-aineksessa kasvua on sielläkin hiukan.

Tänä kesänä perustettu pergolan mehikasvinurkkaus. Tuon sinne lisää kasveja ja laajennan aluetta syksymmällä.

Jossain vaiheessa tulee pääasiassa oltua kotona ja kotipihassa. Minusta on ihan kiva, että elämässä on erilaisia jaksoja. Syksyllä taas mukava touhuta tässä kivikkopihassa ja kukkapenkkien hoito jää toissijaiseksi. Kiva on myös pääasiassa asua vaaleassa, nykyaikaisessa kodissa 120-vuotta vanhan tummatunnelmaisen hirsimökin sijaan.

Mukavaa jaksotusta myös säätiloissa:välillä on lämmintä, välillä viileää. Joskus aurinkoista, joskus taas sateista.30 kommenttia:

 1. Minäkin ollen alkanut keräillä mehikasveja, mutta istutukseni ovat pääasiassa astia-asetelmia. Yksi mehitähti kukki tänä kesänä runsaasti ja kauniisti, ihailin sitä monen monta päivää. Pitäisikin kuumalle seinänvierukselle rakentaa mehitähdille oma penkki. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehikasvit olen itsekin löytänyt vasta viime vuosina.

   Poista
 2. Minullakin on joitakin mehikasveja, kauniita ovat omalla erityisellä tavallaan.

  VastaaPoista
 3. Ihania istutuksia <3 mukaaa elokuua Sinulle :) - Suvi -

  https://arjenvalahdyksia.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Mehikasvit on ihania. Mökillä minulla on niille tarjolla aurinkoista kivikkoa, kotona taas on liian rehevää niille. :)

  VastaaPoista
 5. Mehikasvit ja maksaruohot ovat kivoja. Varsinkin tällaisen laiskan kastelijan puutarhassa. Tänään ostinkin yhden uuden kumpaakin sorttia. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 6. Meillä on mehilasveille luontaisesti huonot olot: savea ja puolivarjoa. Kivien päälle niile saa kyllä hyvät olot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän pihasi hyvältä kuulosta mehikasveja ajatellen. Joillekin muille voikin olla hyvä paikka.

   Poista
 7. Hienolta näyttää! Muutamia mehikasveja löytyy meidän pihasta, mutta pitääpä tutustua laajemmin noihin mehikasveihin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän minullakaan vielä kovin paljoa ole, kun melko äskettäin keksin tämän.

   Poista
 8. Minullakin on muutamia mehikasveja myös minun pitäisi parantaa niiden oloa jotenkin. Kivoja alueita sinulla ja hyvin kukkia pukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle mehikasvit melko uusi tuttavuus. En aluksi oikein tiennyt, mitä haluavat.

   Poista
 9. Kauniita mehikasveja ja tuolla kivien keskellä ne vielä komistuvat.Jossain puutarhaohjelmassa näin sellaisen puutarhakilpikonna joka oli tehty puolikkaaseen verkkopalloon. Siihen oli kanaverkosta tehty pää. Pallo täytettiin nurmikkoturpeilla ja siihen istutettiin mehikasveja.Oli aika kivan näköinen. Mukavaa hämärtyvää elokuuta.

  VastaaPoista
 10. Heipsan! Liityit juuri lukemaan Hetkimaja-blogian. Palasin sen pariin keväällä pitkän tauon jälkeen, mutta päädyin kuitenkin nyt aloittamaan aivan uuden blogin, joten vastedes lämpimästi tervetuloa aivan uuteen blogiin :) https://korpikuusenkuningatar.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. Kivat mehikasvit. Minullakin taitaa kasvaa osa liian varjossa.

  VastaaPoista
 12. Kivalta näyttää nuo mehikasvit ja maksaruohot. Miullakin jo muutaman mehikasvin kokoelma on tuossa hiekkakennäällä.

  VastaaPoista
 13. Hyvin tuntuvat mehikasvisi voivan. Mulla on myös mehitähtiä sekä mökillä että kotona ja ne viihtyvän melkeinpä paikassa kuin paikassa. Mutta minä en tykkää kun ne kukkivat. Kukka jököttää pitkän varren päässä eikä ole mielestäni yhtään kaunis. Leikkaankin ne useimmiten pois.
  Mukavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ne kukat ovat kyllä kauniita. Kuoleehan se kohta, mutta muut kohdat elävät.

   Poista
 14. Kivan näköistä! Minäkin tykkään mehikasveista, vaikka ei niitä minulla paljoa olekaan. Nyt ostin Vakka-Taimesta kuivaan rinteeseen ja toivon niiden levittäytyvän.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!