perjantai 20. syyskuuta 2019

Kesä 2019 mökillä kuningattarena


En ole taaksepäin katsova ihminen ollenkaan, katseeni on suunnattu yleensä tulevaisuuteen. Em huolimatta  tein tällaisen postauksen viime kesästä.

Aloitamme mökkeilyn aina varhain keväällä jatkuen syksyyn asti. Mökkipihan kukkapenkeistä olen postannut paljon. Nyt en keskitykään niihin! Kotipihan kasvit pärjäävät kesän melko vähäisellä työllä kasvivalinnoista johtuen. Hyvä niin!

Ystävien vierailut mökillä ovat kesän kohokohtia. Myös koiralle! Se aavistaa meitä tarkkailemalla, että nyt on vieraita tulossa. Vahtii herkeämättä ikkunasta tuntitolkulla 'koska ne tulevat?'. On aivan täpinöissään (rasittavuuteen asti!) vieraitten saavuttua.


Kaikki vieraat ovat ruokavieraita. Osa jää myös yöksi. Tässä pöytä katettu saapuvia ystäviä varten.

Saihan se koira välillä omiakin vieraita. Riehunta oli sen mukaista! Hyvä, ettei kieleensä kompastunut, kun vauhti oli välillä niin kova!Hääpäivää vietetään mökillä aina toukokuussa. Se onkin yksi kesän kivoimmista ja ikimuistettavimmista päivistä. Minun osuuteni tämän päivän vietosta on tehdä hyvää ruokaa, jota tarjotaan aamiaisesta päivälliseen asti. Tästä seurasi viime kesänä yksi hupaisa juttu: koira teki touhuamisestani sen johtopäätöksen, että meille on vieraita tulossa! Se taas tuijotteli tuntitolkulla parkkipaikalle päin, josko ne vieraat saapuisivat!

 Teen mökillä(kin) aina paljon käsitöitä. Viime kesänä kirjailin vierasmökin pankon ikkunoihin verhot mökille sopivaan tyyliin. Koska käsitöiden tekemistä pidän, kiva kun löytyy paikka niille! Kotiin tällainen ei sopisi vähääkään. 


Virkkaaminen on intohimoni. Monenlaista tuotosta on virkkuukoukustani lähtenyt!
 Lämpiminä päivinä siirrän tämän tuolin terassille, josta on mukava tarkkailla ympäröivää luontoa ja antaa katseen välillä levähtää järvimaisemassa. Valtaistuimeksi tätä tuolia kutsutaan! Minä olen sitten kai kuningatar!Inhoan kuvattavana olemista ja lymyilen kameran nähdessäni piilossa! Ei kovin kuninkaallista! Pihalla touhuan päivän mittaan tuntikausia. Tekemistähän riittää.

Uiminen on intohimoni. Kesällä 2019 tulikin uitua paljon. Ja saunottua.

Tervetuloa uudet lukijat!

28 kommenttia:

 1. Hyvä että koirakin sai kaverin vieraaksi. Puuhaa tuntuu riittävän, käsitöiden tekeminen on hyödyllinen harrastus, tosin sellainen mistä en ole innostunut. Uimassakaan en ole tainnut käydä kertaakaan koko kesänä. Kerran yritin, mutta oli liian kylmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kovin innostunut sekä käsitöistä että uimisesta. Mutta kullakin on itseä miellyttävät harrastukset.

   Poista
 2. Ihana mökkikesä!
  Sulla on todella kauniita astioita! Rakastan kaikkea siniposliinista. Olenkin kerännyt kirppareilta erilaisia "maisema"-astioita. Osa on Arabiaa ja osa ihan jotain halppiksia. Niitä on kiva yhdistellä, varsinkin kesäkattauksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautaset ostettu vuosia sitten jostain Stockmanin alesta. Aluksi oli kotona, mutta ei sovi sinne tyyliin. Mökille sopivat!

   Poista
 3. Ihana tuo koiran vieraiden odotus! Ja kiva että hänkin sai vieraan. Hienoja käsitöitä olet tehnyt. Ja kuten minä, myöskään sinä et näköjään viihdy kuvattavana. Voi meitä!
  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira aavistaa aina, kun meille on tulossa vieraita. On ihan hermona ja innoissaan. Meidän kaksi edellistä koiraa olivat samanlaisia. Kuinkahan paljon minä oikean touhotan vieraita odotellessa?! Inhoan valokuvassa oloa!

   Poista
 4. Ihana, että koirulillekkin tuli vieras♥

  VastaaPoista
 5. Ihanan onnellinen ilme koirallasi <3 Mukavaa, että hänkin sai ystäviä kylään. Mökkikesäsi kuulostaa täydelliseltä! Ystäviä, mieleistä puuhaa ja luonnon rauhaa. Mikäpä sen parempaa! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikionnellinen oli koirulainen, kun kerrankin oma vieras!

   Poista
 6. Mukavia mökkikesän muistoja! Hienoja käsitöitä olet tehnyt. Käsitöistä tykkään minäkin. Varsinkin syksyisin tulee innostuttua oikein erityisesti tekemään kaikenlaisia neuletöitä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaisi olla käsitöitä tekemättä. Ainoa pulma on keksiä, mitä tekisi!

   Poista
 7. Sinulla on ollut ihana kuninkaallinen kesä. Kiva, että koirakin on saanut vieraita ja päässyt leikkimään kaverin kanssa.
  Upeita käsitöitä. En ole kovin taitava virkkaaja ja arvosta sitäkin enemmän kaltaisiasi virkkaajamestareita. Käsitöiden tekeminen on kivaa ja valtaistuimessasi on varmasti mukava virkata ja nauttia kesäisestä luonnosta.

  VastaaPoista
 8. Kieleen kompastuva koira. 😂 Kieltämättä kertonee koiran innosta. Teillä mökkeily kuulostaa mukavalta puuhalta.

  VastaaPoista
 9. Täydellinen mökkikesä! Mökkeily on ihanaa! Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus!
  Tuossa on kuningattarella hienot maisemat ihailtavana. Minäkään en viihdy linssin väärällä puolella :)

  VastaaPoista
 11. Kattauskin on jo herkullisen näköinen, namskis.
  Kiva että koiruudelle on myös touhua ja ystäviä tiedossa.

  VastaaPoista
 12. Ompa lystikäs kuva koirien tervehyksestä. Kaunis kattaus on puol ruokoo! Virkkoominen on mukava harrastus, kaunista ja mukavoo oot suanu aikaseks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia noilla kaveruksilla riitti. Samaa mieltä kattauksesta.

   Poista
 13. Kiva postaus ja mukavaa on joskus lähteä aikamatkalle menneisyyteen kuten nytkin, Sait hymyn huulille kun koirasi vierasodottelua ja ystävän tapaamista näytit. Ihania käsitöitä ja erittäin kaunis kattaus. Minulle se on myös erittäin tärkeää kuin osa ruokailua. Virkkaaminen ottaa minulle peukaloon joten virkkaan harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiralla oli tuolloin juhlapäivä. Tosin aina on, kun vieraita tulee! Kattaus on minulle tärkeä juttu, kun ruokaa vieraille tarjoilen.

   Poista
 14. Syksyllä on aina into katsoa myös taaksepäin. Kaunista luontoa, ystäviä, käsitöitä...miksipä ei palaisi ajassa hieman taaksepäin. Minulla on monta kesäaihetta vielä tulossa blogiin. Muistoissa on hyvä piipahdella. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei ole luontaista taaksepäin katsominen, mutta nyt tuli niin tehtyä ja seuraaavassa postauksessa taas! Mukavaa viikonloppua sinne myös!

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!