perjantai 6. syyskuuta 2019

Kotona ja mökillä. Ulkona ja sisälläAina, kun menen mökiltä kotiin tai kotoa mökille, hämmästelen yhä uudestaan sitä niin erilaista tunnelmaa, mitä kummassakin vallitsee. Piti oikein ihan itseänikin varten koota tämä postaus kahdesta niin erilaisesta maailmasta, jossa arkeani vietän.

Kotipiha on kivikkoinen ja karuksikin sitä voisi sanoa. Kukista ei ole tietoakaan. Havuja, heiniä ja mehikasveja vain.

Pihan esineillä on perinteistä pihaa suurempi merkitys täällä. Esimerkkinä tämä suihkulähde.

 
Paikoitellen sorapihaa peittää kolme terassia.Tässä talon seinustalla olevaa.

Mökkiympäristöä ei voi karuksi kutsua. Omaksi yllätyksekseni aloin muutama vuosi sitten tehdä tähän luonnontilaiseen pihaan kukkapenkkejä. Tässä kuva elokuun lopulta tänä kesänä.

Järvi ja rantasauna ovat siellä ne parhaat asiat!

Aina, kun kotiin tulee hämärästä mökistä ihastelen itsekin sitä valoisuutta, mikä siellä vallitsee.

En ole juurikaan kotoa laittanut sisäkuvia ja harkitsin, että laitanko nytkään. Joitakin päätin julkaista, koska tämän postauksen idea ovat nämä kaksi erilaista maailmaa.


Eteisessä peilinä vanha ikkuna. Ostin aikanaan näitä vanhoja ikkunan pokia kaksi kappaletta.Toiseen pokaan oli kirjoitettu sisäpuolelle lyijykynällä: kammarin ikkuna, pihan puoli. Kenenköhän kammarissa mahtanut olla?


Toinen poka on mökin seinällä peilinä myös. Tästä kuvasta aistii mökin hämärän tunnelman. Mökki on 120 vuotta vanha vilja-aitta. Tämä tyyli ei ole omintani, mutta sopii mökin historiaan.

Olen selkeän ja yksinkertaisen tyylin ystävä. Se näkyy kodin sisustuksessa.

Kotona tällainen ruokapöytä olohuoneessa. Nämä klassikot ovat kestäneet hyvin aikaa.

Mökin ruokapöytänä vanhan vilja-aitan ovi, joka kunnostettu pöydäksi ja lasi laitettu päälle. Tässä pöytä katettu pian saapuvien vieraiden lounasta varten. Mökki on 6 metriä korkea ja kuva otettu parvelta.

Koska olen yksityisyydestäni melko tarkka henkilö, mietin ihan julkaisemiseen saakka näytänkö näitä kuvia. On ihan eri asia postata kuvia kukkapenkeistä kuin kodin sisäkuvia. Mutta tässä ne ovat!

28 kommenttia:

 1. Iso ero on. Mistä moiset täysin eri tyylit on peräisin? Onko tämä ollut tietoinen valinta vai oletko vain jotenkin ajautunut kyseisiin eri tyylisiin pihoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin ajautunut, sitten aloin korostaa kumpaakin omaan suuntaansa.

   Poista
 2. Tosiaan kuin kaksi eri maailmaa, mutta enpä osaa sanoa kummasta tykkään enemmän. Molemmat ovat mieleeni. Omat pihani sekä kotona että mökillä ovat aika saman tyylisiä eli molemmissa on jonkin verran kukkia ja nurmikkoa, mutta myös soraa ja kivetystä.
  Sisustukset molemmissa paikoissani ovat aika samanhenkiset; ei liian hienoa, ei romanttista, jonkin verran vanhaa mutta sitten myös ihan uuttakin on hankittu tänne kotiin. Sulla on tyylikkäitä Aallon huonekaluja jotka tosiaan kestävät aikaa. Muistan kun kävin lastentarhaa (n. 60v. sitten) niin meillä oli siellä jo noita pöytiä. Niissä oli punainen pintalevy ja muu osa oli vaaleaa puuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin syksyllä noiden maailmojen erilaisuuden oikein tajuaa, kun on paljon viettänyt aikaa mökillä. Ollaan ostettu vuosien saatossa tuota Aaltoa, koska niihin ei koskaan kyllästy. Kaikkihan eivät niistä pidä, mutta miksipä täytyisikään!

   Poista
 3. Vaikka ovatkin erilaisia, niin molemmissa korostuu harmonia. Pidän kovasti!

  VastaaPoista
 4. Kaunista on molemmissa pihoissa ja sisällä. Laatukalusteet kestää aikoo ja ovat kauniitakin!

  VastaaPoista
 5. Minua kiehtoo edelleen se, kuinka samalla ihmisellä voi olla kaksi täysin eri näköistä maailmaa, mutta silti viihtyy molemmissa. Kotonasi on harmonisen kaunista ja tyylikästä sekä sisällä että ulkona. Kaiholla katselen, kuinka siistiä siellä on kun juuri tällä samalla hetkellä meillä legopalikat lentelevät huoneesta toiseen ja tavaraa lojuu lasten jäljiltä ihan joka paikassa. Oikeasti puhdasta ja siistiä meillä on varmaan ollut viimeksi kuopuksen ristiäisissä ja varmaan seuraavan kerran vasta vuosien päästä esikoisen rippijuhlissa... Syvä huokaus! Mökkimaisemasi on kuitenkin minun makuuni kodikkaampi. Tuollaisessa ympäristössä viihtyisin. Vilja-aitan ovesta tehty pöytä on kaunis ja persoonallisen näköinen, samoin kuin ikkunanpokapeilit kummassakin huushollissa. Kiva, että erilaisista tyyleistä huolimatta molemmissa paikoissa on jotain samaakin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti pohdiskelit tätäkin asiaa! Siksi teinkin tämän postauksen, koska nämä maailmani ovat niin toistensa vastakohdat. Minä olen sellainen hyvän järjestyksen ihminen. Ei ole lapset sotkemassa. Koiran leluja, vähän karvoja ja sen tassuissa tullutta hiekkaa löytyy kyllä.

   Poista
 6. Minusta olet onnistunut luomaan kaksi erilaista maailmaa, koti ja mökki ja se on hienoa. Kummassakin voi heittäytyä sen luomaan tunnelmaan ja näin on tarjolla vaihtelua. Molemmissa vallitsee kalssinen selkeys, mökillä tumman puun ja toisessa asunnossa valoisan vaaleuden hallitsemana. Todella kauniit näkymät!

  VastaaPoista
 7. Kyllä on tosiaan erilaiset tunnelmat, mutta kaunista ja kodikasta on molemmista! Pohdiskelin sitä, että on itse asiassa ihan hauskaa, että kotona ja mökillä on niin erilaista. Tuovathan erilaiset ympäristöt virkistävää vaihtelua ja tunnelmallaan asemoivat aina kuhunkin paikkaan. Tuntuisiko mökkielämä mökiltä, jos siellä olisi samanlaista kuin kotonakin, ja päin vastoin. Tämä oli kiva postaus, ja hauskaa, että laitoit sisäkuviakin. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkistävää vaihtelua tosiaan! Sen olen saanut havaita.

   Poista
 8. Mikä voisi olla parempaa, kuin kaksi tyyliltään erilaista pihaa. Molemmat puoltavat oman paikkansa ja en lähtisi niitä arvottamaan keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvota minäkään, vaan otan näistä erilaisuuksista ilon irti!

   Poista
 9. Ihania molemmat, niin koti kuin mökki. Ihana tunnelma mollemmissa ❤ Mielestäni on hyvä juttu, että ovat erilaisia. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita ovat molemmat, vaikka kovin erilaisia tyyliltään! Varmasti mukavaa vaihtelua, kun saa viettää aikaa ja touhuta kahdessa noin erilaisessa ympäristössä. Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia ovat ja mukavaa vaihtelua kyllä! Samoin sinulle!

   Poista
 11. Kiva postaus ja mukavaa kun laitoit sisäkuviakin. Minullakin oli eka kerta vaikeaa. Seuraavan kerran jo helpompaa. Yksityisyyttä on monenlaista. Molemmat paikat on viihtyisän kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole juurikaan sisäkuvia laittanut. Kynnys melko korkea siihen.Kiitos kehuista!

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!