perjantai 25. lokakuuta 2019

Blogielämästä ja somesta pari sanaa

Puutarhatyöt alkavat vedellä viimeisiään. Kotipiha on nyt imuroitu (kyllä, se on ainoa tapa puhdistaa sorapiha lehdistä). Kaikki esineet on pihalta kerätty pois. Vielä pitäisi haravoida etupiha. Päivät kuluvat muutaman kuukauden tästä eteenpäin sisällä. Mitä nyt koiran kanssa käydään kävelylenkeillä,tehdään tarvittaessa lumitöitä ja katsotaan pihaa sisältä vain ikkunan läpi. 


Aikaa muiden asioiden pohtimiseen on nyt! Italian matkasta postasin viime kerralla. Yläkuvassa näkymä hotellin parvekkeelta. Nyt on ihana olla kotona!


Blogimaailmaa olen taas vähän pohtinut. Ei tätä oikein osaa lopettaakaan! On ihan mukava osa elämää. Olen käynyt omaa blogilistaani taas läpi. Jotkut blogit ovat niin kaupallisia, että olen karsinut ne listaltani. Suhtaudun vähän nihkeästi siihen, että minulle yritetään väkisin myydä jotain.

Uusia, mukavan tuntuisia blogeja olen lisännyt luettavakseni. Jotkut blogit tuntuvat ensi lukemalta heti omilta! Moni blogituttava tuntuu jo melkein kaverilta! Pari facebook-kaveriakin minulla teissä blogituttavissa jo onkin.

Bloggaaminen vuorovaikutteista. Jos vuorovaikutusta ei tunnu löytyvän eli kommenteihin ei koskaan vastata eikä kommentoida minun postauksiani niin turhaanpa niitä sitten blogiluettelossani pidänkään! Suurkiitos teille, jotka aina vastaatte kommentteihini!

Ainakin puutarhabloggaajat  ovat minun kokemukseni mukaan ihan  kohteliaita. Minulle ei ole koskaan kukaan kirjoittanut epäkohteliaasti. Muualla somessa esim. facebookissa törmää uskomattoman törkeään kielenkäyttöön. Mielestäni tällainen typerä kommentonti joissakin facebook-ryhmissä on lisääntynyt. Tällaista törkeää kirjoittelua harrastavat jopa jotkut valtiomiehet. Olisikohan heistä  otettu oppia omaan käytökseen?

 Tässä aidan vieressä olevan terassin kulmauksen kivikossa minulla ollut rakkaan mieheni tekemä obeliski. Mies löysi metalliromun seasta tuollaisen ylöspäin kohoavat ruosteiset  rautahäkkyrät. Arveli, että voisin haluta ne pihalleni! Mikä ettei! Kokeilin niitä tähän kivikkoon. Olkoon nyt siinä sitten.

Tervetuloa uudet lukijat!

32 kommenttia:

 1. Ihana miehesi kun tuollaisia aarteita löytää puutarhaan💚 Minullakin alkaa olla välttämättömin ulkona tehty vain valkosipuli laittamatta ja osa suojauksista. Haravointia vain vähän aloitettu mutta sitä voi jatkaa sitten keväällä. Pian on aikaa lueskella mitä blogikamut on kesällä puuhailleet😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni on ihnaa, kun minua ymmärtää ainakin suuremman osan aikaa! Mökkipihassa haravoinkin vasta keväällä. Kotona jo näin syksyllä.

   Poista
 2. Miehet ovat ihania <3 Upeat maisemat tuossa Italian kuvassa. Minäkin olen saanut äärimmäisen vähän ikävää kommentointia osakseni blogimaailmassa, ehkä täällä ollaan vielä kohteliaampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan miehet ihania, kun meitä naisia yrittävät ymmärtää! Ehkä ikävä kommentointi kuuluu enemmän tuonne Facebookin puolelle ja joihinkin keskusteluryhmiin.

   Poista
 3. Pisteet miehellesi! Parasta arjen huomaavaisuutta ja välittämistä on, että mies tekee jotain, mistä arvelee kumppaninsa ilahtuvan. Minun mieheni ei osaa mitään ns. romanttisia kynttilä- ja ruusujuttuja (sanoo "osta itsellesi kukka" :). Mutta arvostan todella, että hän tekee aina arjen keskellä osaamiaan asioita, mitkä auttavat minua tai ilahduttavat tavattomasti. Minulla olisi ulkona vielä yhtä sun toista, mitä voisi tehdä kevään helpottamiseksi, mutta virta alkaa hiipua. Pakolliset jutut on jo onneksi tehty, joten ei paineita enää. Vuorovaikutus on tässä bloggaamisessa se tärkeä juttu, joten minua kommentit ilahduttavat tosi paljon (kiitos sinulle!). Tietysti blogi on myös puutarhapäiväkirja, mutta ajatukset toisilta ovat päivän piristys! Minä ainakin seuraisin sinun puutarhatarinaasi enemmän kuin mielelläni, joten toivottavasti säilyt täällä. Hienot linnut tuossa viimeisessä kuvassa, sopivat erinomaisesti tuohon kohtaan kivikkoaiheen kanssa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni on saanut nyt kovasti kiitos- ihan aiheesta! Hän ottaa minut hyvin huomioon vaikka rautahäkkyröitä tuomalla. Juuri tuota osaamista (tekee minulle obeliskeja, hyönteishotelleja ym) hänessä arvostan.Vuorovaikutus on erittäin tärkeää, kuten mm. sinun kanssasi. Kiitos siitä!

   Poista
 4. Some koukuttaa ja välillä vihastuttaa, näin se menee. Välillä pidän taukoa bloggaamisessa, kun ei tunnu irtoavan mitään asiaa. Olenkin siirtynyt Instagramiin, kun sinne riittävät kuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Sinullahan noita hyviä kuvia riittää! Minä en ole oikein tuosta instasta saanut otetta. Olen siellä, mutta en ole aikoihin mitään lisännyt.

   Poista
 5. Upeaa kun tunnette toisenne niin hyvin, että osaa napata jotakin mieluista tuotavaksi. Ihan tavanomainen tuliainen ei tuollainen metallihäkkyrä ole.

  Tunnustan olevani sellainen blogikaveri, että en joka postaukseen reagoi. Joskus jätän myöhemmin luettavaksi jotakin ja silloin vastaus viipyy. Nyt esimerkiksi aion lukea vasta sinun Italian terveisesi. Vastaavasti en odota muilta kommenttia joka juttuun. Postaillaan ja vastaillaan rentoon tahtiin. Kivoja juttuja on syksyn mittaan löytynyt monista blogeista. Mukavaa vuorovaikutusta jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tunnetaan monen kymmenen vuoden kokemus. Ei tarvitse joka postaukseen reagoidakaan. En minäkään reagoi! Tarkoitin vaan, että jos ei koskaan mihinkään, niin tällainen voi minun puolestani jäädä!

   Poista
 6. Oli ihanaa lukea kun sanoit "rakas mieheni". Sellainen tuo hyvää mieltä kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan hän rakas, siksi sanoin! Kiva, jos tuli hyvää mieltä!

   Poista
 7. Kääk, heti tarksitin että olenko jo pudonnut listaltasi :D
  Kesäaikaan en niin ehdi kommentoimaan muiden blogeja, hyvä jos ehdin lukemaan. Pyrin aina kuitenkin vastaamaan oman blogini kommentteihin. Nii ja kokeilin hieman blogiyhteistyötäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO, et ole pudonnut! Tiedän, että vastaat. Ymmärrän hyvin, että sinulla on kesäaikaan kiire.

   Poista
 8. Blogimaailma on mukava harrastus, mutta minulla se kuuluu yhtenä monien muiden harrastusten joukkoon ja pakostakin jää välillä lukematta monta mielenkiintoista juttua, saatikka vastaamatta niihin. Omat päivityksetkin tapahtuvat harvakseltaan. Mukavia miehiä meillä, minäkin sain itsetehdyn obeliskin pari viikkoa sitten, hyönteishotelleja, jakkaroita... tuntevat meidät! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukin kiireidensä mukaan. Mukavia miehiä meillä tosiaan!

   Poista
 9. Ihana huomionosoitus mieheltäsi! Tuollaiset pienet teot arjessa ovat parhaita tapoja huomioida kumppania. Vastavuoroisuus kuuluu blogimaailmaan. Minustakin on vähän töykeää tai vähintäänkin kummallista, ettei käydä vastaamassa kommentteihin. Silloin tulee tunne, että blogi on itselle vain paikka laittaa asioita muistiin eikä edes haluta, että sitä joku lukee. Joskus näkee sellaistakin, ettei edes jossain kommentissa esitettyyn kysymykseen ole käyty vastaamassa. Se varsinkin on epäkohteliasta, sillä yleensä kysymyksiä esitetään siksi, että halutaan tietää jotain ja oppia uutta. Kiitos sinullekin siitä, että käyt ahkerasti kommentoimassa ja vastaat postauksiisi tulleisiin kommentteihin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti mieheni saanut kiitosta! Täytyypä kertoa hänelle. Niin, tosi kummallista jos kysymyksiin ei edes vastata! Tällaiset blogit minä olen siivonnut listaltani.

   Poista
 10. Kiitos kommenteistasi blogissani! :). Ihanat nuo sinun lintufigurit pihalla. Saavatko ne viettää aikaa ulkona myös talvella vai päätyvätkö sisälle suojaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain! Luen mielelläni minulle entuudestaan tuntemattomia blogeja! Lintuset kerätty jo pihavarastoon odottamaan uutta kesää.

   Poista
 11. Onneksi täällä puutarhablogien puolella on ihania tyyppejä, jotka kommentoivat asiallisesti, eipä juuri ole tullut negatiivista kommenttia vastaan.
  Syksyn tullen elämä kääntyy taas sisätiloihin ja ehkä blogeille jää taas vähän enemmän aikaa, onhan tämä niin ihana harrastus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ole itse törmännyt epäasialliseen kommentointiin- onneksi!

   Poista
 12. Koristeet, joilla on joku merkitys ja tarina takana, ovat aina niitä kaikista kallisarvoisimpia. Obeliski on kaunis! Olen samaa mieltä kanssasi bloggaamisen vuorovaikutteisuudesta ja siitä, miten tärkeää se on. Ilman vuorovaikutusta bloggaaminen olisi pelkkää yksinpuhelua, enkä tiedä, kuinka moni jaksaisi sitä kovin pitkään tehdä. Sitä paitsi, kuinka paljon hyviä ideoita ja vinkkejä jäisikään saamatta ilman kommentteja! Puutarhabloggareiden kesken vallitsee hieno yhteisyyden tunne, jota arvostan kovasti. Tämä on mukavaa puuhaa, kun ympärillä on niin hienoja ihmisiä. Kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta ja oikein mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän noista obeliskeista, minulla on niitä muutama. Lisääkin saisi tulla... Vuorovaikutusta pitää olla eihän tässä muuten järkeä ole, kuten sanoit.

   Poista
 13. Mukavan näköset rautahäkkyrät on miehesi löytänykkin, kivien välissä ovat kivat! Mukava mies siullakin! Mie oon niin vähänaikoo ollu koko blogimaailmassa, en oo mittään ikävee suanu osakseni. Innolla luven muitten postauksia ja yritän kommentoija ja vastoon miulle tulleisiin kommentteihin. Kyllä ajattelen tämän olevan vuoropuheluu! Mukavia lokakuun loppu päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuu noista häkkyröistä pitäneen, vaikka vähän hassuja ovatkin. Mukavahan mies on! En ole ikäviä kommentteja nähnyt, mutta kyllähän joku niitäkin on varmasti saanut. Ei se kovin yleistä liene blogimaailmassa.

   Poista
 14. Vähän on erilainen ikkunanäkymiä sinulla nyt. Mutta niin rakas ja turvallinen. Olen monesti miettinyt näitä samoja asioita tästä vuorovaikutuksesta. Kerran olen saanut ikävää kommenttia anonyymiltä mutta ei se enempiä kumminkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nyt erilaista ulkona, mutta toisaalta ihan kiva. Tykkään eri vuodenajoista.Kurjaa saada ikävää kommenttia, vaikkei kovin paljon kuitenkaan.

   Poista
 15. Hyvän liiton takana ovat arvostus ja kunnioitus, vai mitä mieltä olet?
  Kommentteja on kyllä kiva saada. Postaus on silloin herättänyt jotain mielenkiintoa vaikka aina ei ehdi kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avioliiton? Juuri, kuten sanoit! Kommentteja on kiva saada ja niitä kiva kirjoitella.

   Poista
 16. Hyvästä asiasta kirjoitit. Monet tuntuvat olevan kesällä kiireisiä ja blogi jää, talvella on sitten enemmän aikaa blogille.
  Minulla taas on aikaa, mutta on tuo kipu ja masennus, ettei aina jaksa.
  Jokainen tekee tätä omien voimiensa puitteissa.
  Mutta ymmärrän kyllä sinunkin kantasi, että jos ei koskaan kommentoi, se tuntuu pahalta.
  Mukavaa keskiviikko iltaa kuitenkin sinulle.
  Ja olet ainakin tervetullut Aurinkokujalle.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!