perjantai 18. lokakuuta 2019

Italian terveisiä!


Olin yläkuvan kertomalla kiertomatkalla Italiassa. Tällä kertaa etelässä. Pohjoisessa olen jo käynytkin. Täytyy sanoa, että pohjoisosa on minun mielestäni kivempi idyllisine pikkukylineen. Tungeksiminen toisten turistien kanssa samoissa paikoissa ei ole oikein minun mieleeni. Turisti olen toki itsekin!  Koko matkan ajan paistoi aurinko ja oli lämmin, välillä jopa tukalan kuuma.

 
Rannikko oli uskomattoman jylhä. Kuinka kellekään on tullut mieleen alkaa rakentaa taloja ja teitä tuonne?!

Tiet ovat mutkaisia ja erittäin kapeita. Ohitustilanteissa vaadittiin vastaantulijoiden kanssa yhteistyötä, jotta ohitus onnistuisi. Yllättäen italialaisilta tämä sujui mallikkaasti. Luulisi, että heidän tempperamentillaan helposti pinna kiristyisi.

Pompeijin raunioita. Takana tuhon aiheuttanut Vesuvius. Vierailupäivänä oli tukalan kuuma.

Sophia Lorenin huvila Amalfin rannikolla.

Kävimme myös sitruunaviljelmillä. Sitruuna on tyypillinen tämän alueen hedelmä. Sitruunaisia tuotteita oli paljon myynnissä.


Pastakaupunki Gragnano. Kävimme pastaa valmistavalla tehtaalla. Olen pastaruokien ystävä.

Maatila Sorrenton läheisyydessä. Paikka oli viehättävä. Lantakin haisi ja hanhet ääntelivät, kun niiden ohi kuljettiin.


 Axel Munthen huvila Caprin saarella. Munthe oli ruotsalainen lääkäri ja kirjailija, joka oli kovin ihastunut Capriin. Rakennensi sinne huvilan ja upean puutarhan.

Huvilalla oli paljon upeita yksityiskohtia.


Istuin iltaisin aina ennen ruokailua hotellin pihalla juomassa aperitiivin ennen illallista. Aina, kun aurinko oli laskenut eikä edes vielä ollut kovin hämärää tulivat lepakot. Aluksi en edes tajunnut niiden olevan lepakkoja vaan jotain taitavasti lentäviä lintuja! Tekivät taitavia ja nopeita kaarroksia taivaalla ja uima-altaan päällä. Sanoin, etten ennen lähde tuolilta ennen kuin näen lepakot. Koskaan eivät pettäneet.

Kotoa pois oleminen välillä on virkistävää, vaikka olen koti-ihminen mitä suuremmissä määrin. Kotiin on aina ihana tulla! Tämän huomasi jo pienelläkin visiitillä pois kotoa. Kävimme asuntonäytössä jokin aika sitten. Kotiin tullessa kaiken huomasi ikään kuin asunnon ostajan näkökulmasta. Seutu, jolla asumme näytti kivalle. Koti tuntui niin viihtyisältä ja valoisalta. Terveellistä olla välillä muualla!

36 kommenttia:

 1. Kiitos Vilma ihanista matkaterveisistä, upeat maisemat kerrassaan. Hyvää loman jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia! Tällaisena kylmänä ja kosteana lokakuun päivänä on kiva katsella juuri tuollaisia kesäisiä ja lämpimiä kuvia. Kiitos :) Mukavaa loman jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivathan maisemat aivan upeita. Palatessa täällä olikin tihkusateista ja harmaata. Tosin se ei minua haittaa.

   Poista
 3. Kyllä Italian aurinko ja lämpö tekis ny terää. On nii surkia keli ku olla voi. Mutta kiva ku sait piipahtaa virkistävällä reissulla.
  Nii-i, ei nua pystyseinääset kalliot kyllä ensimmääsenä houkuttele rakennuspuuhihi, vaikka maisemat onki komeeta. Aiva lakeuksien flikan päätä huimaa. Italia on varmasti täynnä toinen toistaan sykähryttävämpiä rakennuksia ja puistoja. Mahtavia katettuja käytäviä! .......mutta kotona paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi siinä laukauden likalle ihmettelemistä, kun oli meikälaisellkin!

   Poista
 4. Kiitos kivasta matkaesittelystä! En ole pitkään aikaan itse matkustanut, joten hauska matkustaa näin virtuaalisesti. Kuvistakin välittyi lämpö tänne kosteaan harmauteen. Hieno kuva sitruunaviljelyksiltä. Tervetuloa kotimaahan, onhan ihan parasta, että kotiin palaa mielellään! Vaihdoin muuten sen blogiosoitteeni bloggerin puolelle, joten tervetulemas! kottikarrynkaantopiiri.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain! Täytyypä ottaa tuo uusi osoitteesi talteen!

   Poista
 5. Italia on aina niin ihana mihin vuodenaikaan tahansa. Itse olen käynyt yleensä keväisin koska silloin olen ehtinyt lomailemaan ja matkustamaan eikä puutarhatyötkään ole olleet esteenä. Puutarhakohteet ovat aina mielenkiintoisia en minäkään pidä turistirysistä tai rantalomista. Kiitos ihanista matkakuvista. Oma koti ja varsinkin oma sänky tuntuu aivan taivaalliselta reissun jälkeen. :-) -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Italia-fani suorastaan! Minä en halua olla keväällä enkä kesällä Suomesta pois. Koti on paras paikka maailmassa!

   Poista
 6. Kiitos kuvakierroksesta Italian lämmössä! Maisemat näyttävät huikean kauniilta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Hyvän viikonlopun toivotukset sinne myös!

   Poista
 7. Upean näköiset maisemat! Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kuvasi saivat Italia ikävän taas nostamaan päätään.

  VastaaPoista
 9. Komeat maisemat! Olen itsekin joskus käynyt tuolla.
  Onko Napolin jäteongelma saatu hallintaan?
  Pohjois - ja Keski-Italia minuakin kiinnostaisi tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan maisemat komeita! Napolissa näkyi kyllä jätepussikasoja, mutta ei ihan hirveästi. Itse pidän Pohjoisesta enemmän.

   Poista
 10. Oi, upeat maisemat! Olen joskus nuoruudessani käynyt siellä, Amalfi-Sorrento-Capri. Aina olen halunnut sinne uudelleen, toivottavasti joskus vielä toteutuu. Turistiruuhkassa ei ole kivaa, mutta minä käyn usein reissussa vähän turistikauden ulkopuolella. Italia on aina lemppari, siihen ei kyllästy koskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiaan ei tosiaankaan kyllästy. Nythän piti periaatteessa olla turistikauden ulkopuolella, mutta hyvä sää sai kai turistivirrat liikkeelle.

   Poista
 11. Kiitos kivasta kierroksesta. Matkakuumehan näistä kuvista heräsi, vaikka koti-ihminen minäkin olen.
  Olimme vuosia sitten lasten kanssa kiertämässä nuo samat paikat. Kiipesimme kurkistamaan Vesuviuksen laelle lämpötilan ollessa pitkälle yli +30. Samoin tutustuimme Pompeijiin ja hiki virtasi. Vaan enpä kadu, oli todella mielenkiintoista. Sitruunat jäivät mieleen. Aamuisin heräsimme kellojen kilinään, kun sitruunoilla lastatut aasit kapusivat rinteiltä alas kylään. Caprikin oli hieno nähdä, kun olin juuri lukenut Axel Munthen kirjan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jätimme Vesiviuksen vierailun tarkoituksella pois ja olimme sen päivän ihan itseksemme kuljeskellen. Kuuma oli meilläkin välillä, varsinkin tuolla Pompeijilla, helle suorastaan! Munthen huvila puutarhoineen oli ihana!

   Poista
 12. Kiitos tästä kuvakierroksesta. Huomasinkin facebookista, että olette olleet tällaisella ihanalla matkalla. Italia on aina Italia! Sieltä löytyy paljon katsottavaa. Olitteko mahdollisesti Albatrosin matkalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italia on Italia tosiaankin! Juu, Albatrossilla oltiin.

   Poista
 13. Upeita maisemia ja mielenkiintoisia paikkoja. Kiitos sinulle blogipäivityksestä!

  VastaaPoista
 14. Kiitos kuvista nämä lämmitti niin mieltä. Olemme käyneet itse näissä samoissa paikoissa. Italia on meidän lemppari maitamme matkustusta ajatellen.

  VastaaPoista
 15. Kiva nähdä kuvia ja lukea paikasta missä ei ole itse käynyt.
  Tuo on kyllä niin totta, että kun kotoa on pois ja sitten tulee takaisin, niin koti tuntuu niin rakkaalta.
  Hauskaa tiistai aamua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On terveellistä nähdä oma kotiympäristönsä välillä uusin silmin!

   Poista
 16. Olipa kiva Italia-postaus. 🇮🇹 En ole koskaan käynyt noilla seuduilla.
  Milano ja Perugia ovat tuttuja. Mukavaa tätä viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italiassa on monia mukavia paikkoja! Hyvää tätä viikkoa sinne myös!

   Poista
 17. Hienoja maisemia! Me käytiin keväällä myös Etelä-Italiassa. Oli mukava reissu, mutta jäi myös ristiriitaisia tunteita. Pohjois- Italiassa en ole käynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelässä ehkä enemmän ristiriitaisuutta kuin pohjoisessa, josta pidän enemmän.

   Poista
 18. Nyt tuli selattua nämä ihanat Italia-kuvat. Matkakuume Välimeren äärelle herää aina kuvien myötä. Minulle on tuttua vain Pohjois-Italia, lähinnä Milano-Verona-Venetsia. Eteläiset kuvat näyttävät houkuttelevilta, mutta tuo turistiryntäys ei tosiaan houkuttele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisesta pidän enemmän, koska en pidä turistien kansoittamista alueista. Eihän toki tälläkään matkalla kaikkialla ollut tungosta, mutta enemmän kuin pohjoisessa. Mitä onkaan tuolla elokuussa!

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!