perjantai 8. marraskuuta 2019

Kodin esineitäPostauksessa, jossa kerroin asioita joista pidän mainitsin selkeät, yksinkertaiset esineet. Tässä kotoani muutamia esineitä, jotka ovat minulle mieluisia. Toiset olen hankkinut itse ja monet olen saanut ystäviltä tuliaisina.

Jotkut ystävät tietävät, että jos menee Pentikille ostoksille löytyy sieltä minulle aina sopiva tuliainen! Tosin niiden kotimaisuudesta en nyt oikein tiedä. Onhan ne suomalainen suunnitellut, mutta teettävät ainakin osan ulkomailla. Yläkuvassa tuikkulyhty,  alakuvassa pieni lautanen.
 Olen käsityöyrittäjä-aikoinani ollut myymässä kotimaisen käsityön myymälässä. Omien tuotteiden lisäksi siellä oli muiden käsityöyrittäjien tuotteita. Tässä postauksessa esittelen muutamia. Tein siellä  myös somistusta. Meillä oli sopimus, että jos rikkoo myymälän lukuisista lasi- tai keramiikkaesineistä jotain, maksetaan siitä se summa, jonka myymälä tuotteesta saisi. Parit keramiikkaesineet olen hankkinut tällä tyylillä! Murtuneen osan liimasin kotona vaan kiinni eikä haitannut enää yhtään! Näissä kuvissa on vain ihan ehjänä hankkittua keramiikkaa. Yläkuvassa Jenni Linnoven seinäkukkanen.


Gepardi-vati, tekijänä Outo Lumo. Tämä esine ei ole normaalisti tyyliini ominaista yksinkertaita linjaa. Silti pidän tästä. Se tuo mieleeni Tansanian matkan, jossa näitä gepardeja elävänä näinkin savannilla. Nykyiseen kotiin muutettaessa tämän vadin pakkaaminen oli painajainen!

Pieni tuoli- patsas Tuula Laukan tuotannosta eteisen pöydällä.

Eteisen peilissä roikkuu myös tämä enkeli Keramiikka Matamilta.


Mekko -maljakko tekijänä Maarit Mesiäinen. Ostin Mesiäisen mekko-maljakon eräälle naisihmisille syntymäpäivälahjaksi. Olin hänelle hirveän kateellinen tuosta maljakosta! Mieheni ymmärsi ostaa minullekin sellaisen!


Mieluinen on myös tämä keittiön seinällä tikittävä kello.

Edellisessä postauksessa, jossa kerroin pitämistäni asioista  moni sanoi, että heidän listansa olisi aika lailla samanlainen. Se oli kiva kuulla! Melkein kaikki kiittelivät positiivista postausta valittamisen sijaan. Jopa pari ihmistä sanoi, että pitää myös marraskuusta! Meitä ei montaa ole! Marraskuu on ihan jees minulle!

Vaihdoin jokin aika sitten uuteen bloggerin versioon. En tiedä johtuiko siitä vai jostain muusta, mutta minulle tuli heti siirtymisen jälkeen roskapostia. Ei ole tullut aikoihin. Minä olen anonyymit kommentit estänyt, mutta nämä olivat jotain muuta. Vaihdoin takaisin vanhaan bloggeriin. Onko muilla tällaisia havaintoja?

20 kommenttia:

 1. Kiva esittely. Kellosta pidin erityisesti.

  VastaaPoista
 2. Kauniita esineitä kaikki! Tuolipatsas on erityisen mielenkiintoinen, samoin mekkomaljakko. Pidän myös kovasti gebardi-vadista, se on hyvin persoonallinen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että löytyi sinunkin makuusi sopivia! Hyvää viikonloppua sinne myös!

   Poista
 3. Itselle mieluisat esineet löytävät yleensä vakiopaikkansa kodissa. Itse yritän välillä vaihtaa esillä kaapin kätköissä olleita esineitä. Ne ovat kuin uusia, kun niitä katselee pidemmän ajan jälkeen.
  Tuo tuolipatsas on erityisesti mieleeni. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vaihtelen jonkin verran. Jotkut esineet ovat rakkaampia kuin toiset. Kiva, jos tykkäsit tuoli-patsaasta!

   Poista
 4. Söpö tuo sydämen muotoinen lautanen ;)
  Itse en edes uskalla kokeilla tuota uutta versiota. Yleensä ne aiheuttaa säätöä ja päänvaivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä johtuiko roskapostit siitä, mutta ajallisesti se ainakin täsmäsi.

   Poista
 5. Kauniita esineitä. Gepardi-vati on erikoisuudessaan tosi hieno ja tuolinkin ottaisin vaikka heti. Sinulla on ollut mielenkiintoinen aitiopaikka nähdä lahjakkaiden ihmisten töitä. Minäkin pidän Pentikin tuotteista. Ostin heidän alennusmyynnistä uuden kankaan, josta ompelin keittiön pöydälle pöytäliinan. Joitakin kynttilälyhtyjä, maljakoita ja kynttilänjalkojakin kotoa löytyy, samoin astioita. Tänä päivänä melkein kaikki kotimainen tehdään jossain muualla. Vaikea siinä on suosia suomalaista, kun vain suunnittelu tehdään kotimaassa, itse tuotteet jossain muualla.
  Mukavaa isänpäivänviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän gepardi-vadista juuri sen afrikanhenkisyyden vuoksi.Ihanan rennosti gepardi lepäilee vadin reunalla. Pentikin tuotteet ovat pääosin kivoja, vaikka valmistetaankin muualla.

   Poista
 6. Kauniita esineitä siulla onkin. Jenni Linnoven täti on ollu miulla opettajana ja puutarha oli hänen taiteenlaji. Sieltä 'pöljästähän' hyö on. Sydänvati on miulla punaisena versiona ja Pentikin tuotteista tykkeen. Kiva on tuo mekkomaljakkokin!

  VastaaPoista
 7. Ihana mekkomaljakko - ja huomaavainen mies sinulla ♥

  VastaaPoista
 8. Kioja ja persoonallisia esineitä! Olen kyllä käynyt kokeilemassa tuota uutta versiota Bloggerista, mutta en löytänyt siitä mitään selvää parannusta vanhaan joten en ole vaihtanut siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentikin myymälöihin pitäisi mennä silmälaput silmillä sillä siellä on "kaikki" niin ihanaa että houkutus ostamiseen tulee liian suureksi.

   Poista
  2. Vielä unohtui yksi asia: blogissani on haaste sinulle.

   Poista
  3. En minäkään tuossa uudessa versiossa mitään kovin ihmeellistä nähnyt paitsi ehkä tuo roskapostiongelma. Pentikin myymälässä on tosiaan minun mieleisiäni esineitä. Ok, pitääpä käydä haaste lukemassa.

   Poista
 9. Sinulla on paljon persoonallisia esineitä. Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!