keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Valoa pimeydessäVuosi vaihtunut! Minusta se on kiva juttu. Tykkään uusista aluista!

Uuden vuoden juhlinnassa ei sinänsä mitään huonoa, päinvastoin.  Mutta ne uuden vuoden raketit!! Se roskien määrä! Sääli luonnon- ja kotieläimiä, jotka pelkäävät.  Toivottavasti eduskunnassa menisi läpi aloite, että niitä saisi ampua vain ammattilaiset. Tämä on nyt jo toinen melko negatiivinen vuodatus! Yleensä postaan melko positiiviseen sävyyn.  Tässä ajassa vuotta on vaan paljon sellaisia piirteitä, joista en pidä ollenkaan. Mutta valoista pidän!


 Kotimme etupihalla joitakin valaistuja puita (yläkuva).  Näitä aina katson, kun aamuvarhain tulen mäkeä alas koiran kävelytyslenkiltä. Tuntuu hyvälle tulla siihen kohtaan tietä, kun nämä valot tulevat näkyviin!

 Etupihan puissa erisävyiset valot. Aivan mahdotonta saada samanlaisia valosarjoja, jos ne ostaa eri aikaan. Yritän olla välittämättä.

 Pihalla on aidan vieressä olevan tuijat valaistu myös. Näiden valosarjojen palaessa kaikki muut pihavalot ovat sammutettuina.

 Pienen obeliskin terassilla varustin valoilla myös.

Terassilta näkymä kodin olohuoneeseen. Pidän tämän hämärän kuvan tunnelmasta. Valosarjan valot pihalla heijastuvat olohuoneen ikkunaan.


Linna ollut valaistuna koko joulun ajan ja valojen värit vaihtuneet ilta illan jälkeen erilaisiksi.


 

Uusi vuosi alkamassa taas vuosien ketjussa! Se on se vuosi, jolloin tulee taas uusi kevät ja kesä ja meidän puutarhaihmisten juhla-aika! Sitä odotellessa toivotan oikein hyvää tulevaa vuotta teille!

46 kommenttia:

 1. Ihania kausivaloja! Kauniita, kun on vielä niin pimeää. Kevättä kohti lähdetään ja valoisa aika pitenee. Alkaa puutarhahommat pyöriä mielessä ja taimien kasvatus. Meillä on puutarhaan kolattu etupihalta lunta, joten saa nähdä milloin puutarha on lumeton. Raketteihin minulla on neutraali suhtautuminen. Käytiin katsomassa kaupungin järjestämä ilotulitus. Hieno oli ja paljon ihmisiä katsomassa. Onnea ja iloa vuoteen 2020 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei tämä pimeä kausi paljoa haittaa. Pihan ja kodin valot näyttävät kauniilta. Onnea ja iloa myös sinun vuoteesi!

   Poista
 2. Hyvää uutta vuotta! Valot puutarhassa tulevat nyt oikeuksiinsa. Kovin pimeää oli marraskuussa ja joulukuussa.

  VastaaPoista
 3. Kivat kausivalot puissa ja pensaissa! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kivat ja tunnelmaa luovat joulu/ kausivalot. Hyvää alkanutta uutta vuotta 2020 sinulle.

  VastaaPoista
 5. Ihanat kuvat ja niin kauniita valoja! Upea tuo valaistu linna! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Linna oli tosiaan hieno kahden viikon ajan vaihtuvine väreineen.

   Poista
 6. Onnekasta alkanutta vuotta! Kannatan ehdottomasti keskitettyjä ilotulituksia jos niitä on pakko olla. Silloin olisi edes jokin mahdollisuus hakeutua kauemmas paukkeesta koirien kanssa. Komea valoshow olisi kuitenkin parempi vaihtoehto ja jotkut kaupungit ovatkin siirtyneet juhlimaan uuden tekniikan avulla.
  Viime yönä siirryimme vieraitteni kanssa pellonreunaan ihailemaan kirkasta tähtitaivasta. Sekin on kaupungin valoissa elävälle harvinaista herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo valoshow olisikin hyvä vaihtoehto. Jossain määrin sitä Helsingissä olikin eilen. Tähtitaivas onkin paras ilotulitus!

   Poista
 7. Kiitos samoin! Teillä on somia pihavaloja ja Linnassa on uljas valoshow.

  VastaaPoista
 8. Valot puissa ja pensaissa ovat minustakin kivoja, on tosiaan mukava tulla kotiin, kun valosarjoja ja lyhtyjä näkyy eri puolilla. Lämpimästi hyvää uutta alkua uudelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin mukava aina koiralenkiltä tullessa, kun meidän valot tulevat mutkan takaa näkyviin! Kiitos!

   Poista
 9. Kyllä valosarijat pihalla piristää. Meillä o valosarijoja tänä talavena kuitenki ennätys vähä, mutta jos eletähän, ens talavena viritän kaikki maharolliset ja maharottomat ketjut :D
  Oli elämäni ensimmääne uuren vuaren yä, että menin maate jo ennen keskiyätä. Rakettia tavatahan ampua muutamista taloosta, mutta nukuun silloon jo ku piäni porsas. Hyvää uutta vuatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä menen nukkumaan aina aikaisin, kun heräänkin niin aikaisin. Uusi vuosi ei tehnyt poikkeusta, varsinkaan kun en raketeista välitä.

   Poista
 10. Meidän pieniä eläinystäviä ja minuakin kiusaa nuo uuden vuoden raketit. Kauniita kuvia sinulla postauksessasi. Hämärän olohuoneen kuva on todella vangitsevan tunnelmallinen. Kaunista ja onnellista uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä sinutkin täällä! Eläinystäville uusi vuosi on kauheata aikaa.

   Poista
 11. Minuakaan ei tämä pimeä aika haittaa, jos on valoja ja lyhtyjä ja kirkasta tähtitaivasta. Samea sumu ja musta maa on se, mikä tökkii! Upeat valot riittävät mainiosti, julkisten rakennusten ja puiden valaiseminen on kestävämpää, äänetöntä ja iloa tuottavaa, ilotulituksista minäkin voisin luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilotulituksen sijaan näyttävä valoshow olisi minun mieleeni myös!

   Poista
 12. Minäkin kannatan ilotulituskieltoa! Niistä on niin paljon haittaa ja vaaraa. Kaupungit voivat järjestää isoja ilotulituksia, jos niitä on pakko olla. Oikein hyvää alkanutta vuotta ❤

  VastaaPoista
 13. Kauniisti oot valaissu pihasi! Ei haittoo pimmii vuodenaika! Pihassa on kausivaloja mukava pittee ja tykkeen poltella lyhdyissä kynttilöitä. Meillä ulukovalot on tunnistimen takana ja hetken kulukuväyliä valaisoo. On ollu niin liukkaita, jotta ei kokonaan uskalla niitä sammuttoo. Meilläkin tuosta kylätalon takkoo on pellolta jokavuos raivattava rakettien jämät, jotta ei eläinten rehuihin pääty. Ei ne ampujat niitä kerree!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa minuakaan pimeys. Eipä tietenkää ampujat niitä kerää, vaan ihan jotkut muut!

   Poista
 14. Minäkin olen ilotulitteiden kieltämisen kannalla. Monilta haavereilta vältyttäisiin ja moni lemmikki saisi rauhallisemman uuden vuoden, jos raketit olisivat vain ammattilaisten käsissä. Toivotaan, että aloite menee läpi.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sinäkin olet sillä kannalla! Pelkään vain, etteivät poliitikot uskalla äänestäjien menettämisen pelossa vielä lakia maaliinsa! Puolet kansasta vielä kannattaa räiskintää.
   VastaaPoista

   Poista
 15. Minä pidän myös ulkona olevista valoistasi. Meillä on myös niitä etu sekä takapihalla. Uudenvuoden vietimme pojan lapsia kaitsemalla. Nukkumaan mentiin ajoissa ja surullista että ampujat eivät saa korjattua jälkiään se huomattiin taas aamupäivällä kun mentiin ulos. Näin on taas vuosi takana ja meille puutarhaihmisille toivon hyvää kasvukautta sehän on kohta taas käsillä kuten kirjoitit. Hyvää vuodenalkua myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valosarjat sopivat hyvin tähän pimeään vuodenaikaan. Meillä ei paljoa ammuttu ja nekin jäljet oli aamuun mennessä korjattu. Hyvä niin!

   Poista
 16. Ihanaa uutta puutarhavuotta 2020 sinulle!

  VastaaPoista
 17. Kauniita valoja joka puolella. Hyvää uutta vuotta sinulle ja miehellesi.

  VastaaPoista
 18. Tähän aikaan noita kausivaloja tarvitaankin...kun oikein tarkkaan katsoo huomaa, että päivät ovat jo pidentyneet...kyllä se siitä taas menee....siis pimeys..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidentymään päin ovat päivät, tosin hitaasee tahtiin.

   Poista
 19. Valot ovat ilahduttavia ja tarpeen kun pimeyttä riittää. Onneksi asumme maaseudulla, jossa ei raketit pamahtele! Valoa kohti mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseudulla onkin hyvä asua. Rauhallista täällä meilläkin yleensä. Eikä uutena vuotena tänä vuonna mitään ihan hirveätä jytkettä. Alkaiskohan ihmiset vähän viisastua?

   Poista
 20. Valot saa ihmeita aikaan. Nautitaan nyt kun vielä on pimeää.Kauniisti olet kotipihaasi valaissut. Leppoisaa loppiaista ja innostavia pihaideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei mene kauaa, kun ideointi alkaa. Vähän jo alkanutkin..

   Poista
 21. Kauniit valot teillä pihassa. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 22. Onpa linna komea! Ja piha elävöityy myös valoilla.
  Jaa-a, roskat pitäisi siivota jos kerran haluaa ampua. Minä pidän ilotulituksesta eivätkä palvelukoirat välitä paukkeesta. Olen ennenkin heittänyt pallon kasvattajille, jotka käyttävät jalostukseen paukkuarkoja yksilöitä😏. Se on periytyvä ominaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea oli linna kahden viikon ajan. Olen eri mieltä tuosta jalostustuksen vaikutuksesta.

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!