torstai 13. helmikuuta 2020

Kattaus ym. ruoanlaittoon liittyvää


Katan melko yksinkertaisesti. Vaihtelen paljonkin tapaa, miten milloinkin katan pöytäliinoja, servettejä, astioita ym vaihdellen. Tässä vihertävä kattaus lounasvieraita varten.

 Nykyisessä kodissa on induktioliesi. Sillä on puolensa ja puolensa. Nopeahan se on, kun vertaa mökillä olevaan tavalliseen keraamiseen lieteen. Se on erittäin herkkä 'huomauttalemaan' minua piippaamalla milloin mistäkin asiasta. Herkkä on 'loukkaantumaan' myös eli sammuttaa suutuksissaan koko lieden, jos kaikki ei mene mielen mukaan! Kiertoilmauuni on tasaisempi mielenlaadultaan. Joudun jokaisessa paistoksessa laittamaan uunin matalammalle lämmöllä ja paistamaan lyhyemmän aikaa kuin mitä ohjeessa sanotaan. Eli tehokas on uuni ja mukava käyttää, mutta ei putsata! Uunissa on paljon irrotettavia osia. En silti vaihtaisi liettä enkä uunia kuitenkaan pois!

Mausteet minulla on laatikossa kyljellään. Tästä näitä on helppo ottaa.


Olen vähän hulluna servetteihin! Kun näen kaupassa servettejä, en voi olla hypistelemättä ja joku tarttuu mukaankin. Minulla on niitä aika paljon  erilaisia. Kuvassa vain jokunen.Kauppoissa tarjolla olevat lautasliinat ovat mielestäni ruokailukäyttöön liian pieniä.

Astioina minulla on melko paljon Teemaa. Se on yksinkertainen ja minusta ihan tyylikäs ja kestävä astiasto, vaikka niitä aika paljon myynnissä onkin, mikä ei niitä kyllä huononna.


Keittolautanen on myös suomalaista tuotantoa, nyt en vain muista mitä? Tuo käy hyvin myös pastan ja salaatin tarjoiluun.

  Kahviastiastona on Teeman lisäksi Paratiisi-sarjaa.  Sopii yhdistettäväksi myös Teemaan.

Pidän värillisistä, yksinkertaisista lasiastioista.

Erilaisia laseja on parissakin kaapissa. Näiden korkeajalkaisten lasien peseminen on hermostuttavaa! En pese niitä koneessa, eivät kai mahtuisikaan. Olen helpottunut, kun saan lasit pestyä, kuivattua ja äkkiä takaisin hyllyyn laitettua!

Minä julkaisen vielä jossain vaiheessa Minä puutarhurina-haastevastauksia. Odottelen, jos parin sieltä löytyvän postauksen lisäksi tulee vielä muita. Tämän jälkeen lopetan näiden seurannan.

26 kommenttia:

 1. Meillä on myös induktioliesi ja tykkään siitä tosi paljon. Nopea ja todella helppo pitää siistinä. Uuniimme olen myös tyytyväinen. Monta toimintoa joista valita. Yhtenä mainitsemasi kiertoilma toiminto. Lisäksi itse puhdistava pyrolyysi puhdistus, joka on tosi hyvä ja tehokas. Vain pellit ja niiden kannattimet pitää poistaa käsittelyn ajaksi ja pestä muutoin.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrolyysi? Enpä ole kuullutkaan. Inhoan uunin puhdistusta! Yritän jokaisen paistokerran jälkeen pyyhkiä uunia, jotta lika ei palaisi kiinni. Kaikki paistettavat voisi peittää, mutta sitten niihin ei tulisi maukasta pintaa. Siispä: puhdistan uunia!

   Poista
 2. Minullakin on uunissa tuo pyrolyysi -toiminto eli uuni pesee itse itsensä kuten Kruunuvuokko totesi. Se on kyllä näppärä juttu, itse ei saa mitenkään samaa tulosta aikaiseksi. Eri likaisuuasteille on kolme tasoa, uuni siis kuumenee niin korkeaan lämpötilaan, että lika palaa pois. Aika harvakseltaan sitä tarvitsee käyttää, mutta toimii.
  Minusta tuo induktioliesi on keraamista mukavampi ainakin juuri puhdistamisen suhteen. Keraamisesta joutui kiehuneita maitoja putsaamaan partakoneen terällä, mutta induktio pysyy aina siistinä siltä osin. Nopeus on myös ihan kiva juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan vieras juttu tosiaan tuo itsensä puhdistaminen! Varmaan hyvä juttu, inhoan uunin puhdistusta!

   Poista
 3. Kyllä kaikesta näköö, että tykkäät huushollihommista.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat ja NAM pinaattikeittoa ♥

  VastaaPoista
 5. Tosi nättejä servettejä! Minullakin on astioissa teemaa ja Paratiisia, tykkään :)

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat! Ihania astioita ja servettejä! Minä olen myös vähän sellainen "servettihamsteri", aina kun kaupassa näkee jonkun kivan kuosin/värin niin mukaanhan se on otettava:) Ihanaa, iloista ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkään en voi ohittaa servettihyllyjä! Kiitos samoin!

   Poista
 7. Kauniit kattaukset ja astiat. Miekin oon hamstrannu noita servettejä. Kauniita kun sattuu mukaan kaupasta lähtöö! Miulla ei kiertoilimauunii tule paljon käytettyy. En montakertoo kymmeneen vuoteen oo kiertoilimalla mittään paistanukkaan. Ois opeteltavoo! Tälleen talavella leivinuuni on miun juttu ja induktioliedestä tykkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä servettihamstereitahan on sitten useampi! Minä paistan yleensä kiertoilmalla: paistuu nopeammin ja alemmalla lämpötilalla ja voi laittaa paistettavat pariin kerrokseen. Tosin tätä kerrospaistamista en usein tee.

   Poista
 8. Kaunis kattaus sinulla. Minullakin on valkoiset ruokalautaset ei tosin Teemaa, pidän niistä sentakia että niissä ruoka näyttää paremmalta kun ei sekoitu tarjoiluastian kuvioihin . Tällaisen maustelaatikon minäkin haluaisin todella kätevä. Minä pidän myös kauniista kattauksesta ja servettejä minullakin on jos suoraan sanon ihan kamalasti. Ostamme kun käymme anopin luona yhdestä autlet myymälästä kymmeniä paketteja. Annan niitä myös poiskin jonkinverran. Minulla on myös tuo induktio liesi ja pyrölyysi toiminto, meidän uunia ei saa muuten pestäkkään kuin tällä toiminnolla. Kiertoilmaa minäkin käytän usein kun leivon niin paljon leipää saa nopeammin. Meillä astianpesukoneessa saa yläkorin alemmas jos haluaa pestä korkeita laseja mutta minäkään en koskaan pese parempia laseja kuin käsin sentakia minulla on myös pyyheliinanaulakko ja astiapyyhkeitä. Kiva postaus jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit postauksesta. Totta, että ruoka näyttää nätimmältä yksinkertaisella lautasella! Servetti-innostus taitaa olla laajempaakin. Minäkin laitan niitä joskus tuliaispaketteihin vierailulle mennessä. Kaikkihan niitä tarvitsevat! Katellinen itsepuhdistavasta uunista.

   Poista
 9. Paratiisi-sarjan astiat on kyllä nättejä! Kauniista serveteistä tykkään minäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän niistä myös kovasti, vaikka edustavatkin vähän koristeellisempaa tyyliä.

   Poista
 10. Kaunis kattaus ja sieviä servettejä. Minä olen jo kauan etsinyt valkeita, matalia ruokalautasia, joissa olisi jokin nätti kuviointi. Sopivia ei vain ole löytynyt, joten olen alkanut pohtia, pitäisikö hankkia noita Teema-lautasia. Kiva, kun kommentoit blogiani, niin minäkin löysin sinun blogiisi. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tykkään Teemasta juuri niiden yksinkertaisuuden vuoksi. Mukavaa, että tulit käymään!

   Poista
 11. Teema on mainio astiasarja, sillä siihen voi yhdistää haluttaessa muita kuviollisia. Tyylikäs keittiö ja asiallinen kattaus, se ei varasta pääroolia ruoalta, joka on tärkein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin: ruoka on pääasia, vaikkei kattauskaan ole juhlatilanteissa mikään sivuseikka.

   Poista
 12. Paratiisia ja Teemaa löytyy meiltäkin, samoin servettejä! Mausteet ovat hyvin esillä ja nähtävissä tuolla tavalla. Itsekin haluaisin ne laatikkoon, mutta meillä on vain kaksi tuollaista matalaa laatikkoa ja niitä en voi uhrata mausteille.

  VastaaPoista
 13. Eli sekin yhteinen asia löytyy meiltä! Minulla on tuollainen matala laatikko juuri sopivassa kohtaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!