perjantai 27. maaliskuuta 2020

Helppoa arkiruokaa lohesta ja vähän virkkausta



Nyt, kun moni joutuu tekemään töitä etänä kotona tai on muuten vaan eristetty sinne, tässä yksi helppo ruokaohje.
Uunilohi
Pala lohta ja samaan uunivuokaan soijaporkkanoita, joita esipaistan ennen uunivuokaan laittoa.

Lohen päälle mausteliemi
maustekurkun lientä
sinappia
hunajaa
valkosipulia (voi jättää poiskin)
suolaa, sitruunapippuria

Vinkki: maustekurkun liemessähän on paljon makua.
Olen käyttänyt lientä mm. keittoihin ja laatikoihin lisää makua tuomaan.

Soijaporkkanat

Pilkon porkkanat pitkulaisiksi. Paistan niitä hetken pannulla. Lisään soijan vasta loppuvaiheessa, sillä se käryää helposti varsinkin, jos pannu on liian kuuma.
 Tarjoan näitä myös sellaisenaan ruoan lisäkkeenä.


 Perinteinen perunamuusi

Kaikessa yksinkertaisuudessaan teen sen näin: lohkon perunat pienemmiksi ja keitän niitä suolattomassa vedessä kypsiksi. Kypsät perunat muussaan, lisään Oivariinia, suolaa ja tarvittavan määrän maitoa. Mielestäni soseen ei tarvitse olla kauhean tasaista. Survon perunat muussiksi. En koskaan käytä tehosekoitinta, joka tekee siitä liimamaista!


Vinkki: Joskus paistan ylijääneestä muusista kasvispihvejä. Lisään vain sekaan 1-2 kananmunaa soseen määrästä riippuen, vähän jauhoja ja yrttimausteita. Hyvää on näinkin!

Vinkki: Ylijääneestä muussista voi tehdä myös rieskoja, kun lisää soseeseen kananmunia ja jauhoja. Laitetaan pieniksi nokareiksi uunipellille ja paistetaan n.225-asteisessa uunissa n.10-15 minuuttia. Minulla on tehokas uuni ja madallan siinä aina paistolämpötiloja ja -aikoja verrattuna ohjeeseen.
 


 Lupasin kertoa, mihin malliin päädyin sängynpeiton palojen virkkauksessa. Tästä tykkäsin eniten, koska on tyylinini mukainen eli yksinkertainen. Ei näitä tarvitsekaan tehdä enää kuin 340 kappaletta! Tilasin jo kaikki langat suomalaiselta firmalta.

Tervetuloa uudet lukijat!

24 kommenttia:

  1. Ihania ruokavinkkejä! Nuo soijaporkkanat menee testiin heti viikonloppuna. Ollaan menossa mökille, joten kalan kaveriksi ajattelin porkkanoita kokkailla. Verkot on nyt pullollaan siikoja ja ahvenia, joita olemme savustaneet niin omaksi kuin isovanhempien iloksi jo monena viikonloppuna. p.s. Ihanan värisen langan olet löytänyt päiväpeittoon. Virkkauksen iloa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa vaan, on tosi helppo! Minä lisään soijan vasta loppuvaiheessa pannulle. Tykästyin heti lankaan, kun näin sen. Virkkaus on intohimoni!

      Poista
  2. Syömme paljon kalaa, joten tämä ohje on mukavaa vaihtelua. Myös porkkanoita tulee syötyä kaikissa muodoissa. Soijaporkkanoita en ole kokeillut, tässäpä hyvä ohje siihen. Itse tehty perunamuussi on suurta herkkua. Äitini paistoi jämistä aina "pihvejä". Niin tein joskus itsekin, kun lapset olivat pieniä ja muussia jäi joskus yli. Nykyään teemme juuri sen verran, että muussi tulee kerralla syötyä. Niinpä muussipihvit ovat muisto vain.
    Kaunis virkkausmalli ja lempeä sävy. Jokusen illan saat tikuttaa, jotta kaikki palat on virkattu. Toisaalta yhteen palaan ei varmaan kovin paljon aikaa mene.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perushelppo-ohje on. Perunamuusi-pihvit ovat herkkua! Aika paljon saan tehdä, mutta ei ole aikataulua. Lappu kerrallaan vaikka monta vuotta! Mukavaa viikonloppua sinne myös!

      Poista
  3. Perunamuusipihvit kuulostaa hyviltä. Aion kokeilla kun seuraavan kerran meillä tehdään muusia.
    Sängynpeitostasi tulee takuulla kaunis. Tuollaiset paloista tehdyt käsityöt ovat kivoja kun ne voi ottaa mukaan minne vaan. Vaikka nyt ei tarvitse kovinkaan paljoa mennä "minne vaan".
    Mukavaa viikonoppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan perusmuussia on. Juu, tykkään pala-käsitöistä juuri mainitsemastasi syystä. Sinulle myös hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Vaikuttaa herkulliselta tuo lohen mausteliemi. Täytyypä kokeilla. Kivaa sängynpeittoa virkkaat, todella herkät ja lempeät värit. Noita palasia voi tehdä missä vaan. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse keksinyt tuota kurkkuliemen käyttöä. Jostain sen luin ja olen soveltanut mm. tähän loheen. Tykkään pala-käsitöistä. Aurinkoa myös Joensuuhun!

      Poista
  5. Kiitos kivoista ruokaohjeista. Perunamuussin lopusta olen itsekin tehnyt joskus rieskoja. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä. Rieskat ovat tosi hyviä. Mukavaa loppuviikkoa sinne myös!

      Poista
  6. Herkkullisela näyttää <3 Kiitos reseptistä! Kaunis peitto tulee - ihana väri ja ruudunmalli <3 Siinä se aika mukavasti vierähtää, kun nuo kaikki laput virkkaat :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä! Kyllä, aikaa kuluu, mutta ei ole mitään aikataulua. Hyvää loppuviikkoa myös sinne päin!

      Poista
  7. Kuulostaa herkulliselta. Kiitokset vinkistä!

    VastaaPoista
  8. Ai että alkoi tehdä mieli perunamuusia. Kiitos myös sen jatkojalostusohjeista. Soijaporkkanoita pitää myös kokeilla.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunat kaikissa muodoissaan ovat herkkuani. Soijaporkkanat ovat helppo lisä ruokapöytään.

      Poista
  9. Kivoja nämä sun ruakavinkit, ku meikälääne o nii kaavoohinsa kangistunu. Kyllä siinä saa muutaman palan virkata, ennenku peitto o valamis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos ideoita löytyy! No, saa virkata, mutta aikataulua ei ole.

      Poista
  10. Kiitos jälleen - on kiva kokeilla erilaisia ohjeita vaihtelun vuoksi.

    VastaaPoista
  11. Uunilohi onkin todellista herkkua - NAM :)

    VastaaPoista
  12. uunijuureksia mekin teemme usein, soijakastiketta en ole koskaan hokannut käyttää noin, kylläkin kiinanpataa tehdessä, mihin se myös sopii todella hyvin. tein eilen juur ison kattilan muusia, perunoiden lisäksi siinä on aina sipulia, porkkanaa, nyt myös palsternakkaa eli ennemminkin "juuresmuusia". taidanpa paistaakkin lopusta tänään pihvit vinkkisin mukaan:)) perunariekat on kyl myös mun herkkua, tulee tehdyksi vaan luvattoman harvoin.
    mukavaa viikon jatkoa virkkuutyön parissa, sininen kalalanka nappivalinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wokkeihin minäkin olen käyttänyt välillä soijaa. Porkkanoita käytän paljon ja siksi vaihtelen välillä tapoja valmistaa. Muusipihvit ovat hyviä! Virkattua on tullut ja sitä riittää pitkälle tulevaisuuteen!

      Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!