perjantai 20. maaliskuuta 2020

Mitä tekisi?Minulla kevät alkaa siitä, kun saan laittaa nämä valkoiset lempiverhoni olohuoneen ikkunaan! Ne tekevät olohuoneesta niin valoisan. Ripustettuani ne katselen niitä aina ohi kulkiessani ja huokailen.

 Tämä talvi on ollut, mitä on ollut. Talvisin tulee pohdittua tulevan kesän puuhia. Niin nytkin. Joitain pieniä parannuksia on mielessä.


KODIN KIVIKKOPIHA


Yläkuvan sininata-heinät pitää jakaa. Ihmettelin niiden keskelle tullutta rumaa aluetta.  Sitten luin ohjeen: 'Sininata leikataan matalaksi keväällä ja taimet jaetaan muutaman vuoden välein'. Tämä jäänyt tekemättä ja heinät sen näköisiäkin! Tässä kuvassa vielä nätti.

Tämän pergolan mehikasvinurkkauksen kehittelyä jatkan edelleen. Löysin metsästä sellaisen puunpalasen, johon ajattelin lisää mehikasveja istutella. Tämän kohdan muuttumista aion seurata*)

Serbiankuusi ojentelee noita oksiansa aina vaan kauemmaksi. Nyt keväällä aion alimmaisia oksia vähän typistellä.


MÖKKIPIHA


Siirsin toissa syksynä Eteläpenkin luonnonkukka-osuuden vähän kauemmas. Ei sopinut niin keskeiselle paikalle pihaan, kun kaikki ränsistyivät loppukesästä rumaksi. Tätä aluetta pitaa kehittää ja tuoda sinne lisää luontokasveja,

Tein syksyllä Eteläpenkin itäosaan kivikon ja istuttelin sinne muutamia kasveja. Tätä aluetta parantelen. Tämän kohdan muuttumista aion seurata *)


 Tälle mieheni talvella  tekemälle portille täytyy keksiä paikka. Monta ehdokasta on mielessä!


*) Aikomuksena seurata vuosia sekä mökki- että kotipihassa yhtä kohdetta siitä kuvia ottamalla. Tiedän jo, mitä nämä kohdat ovat. Ne olen kertonut tuolla aiemmin. Olen tämän idean kopioinut joltakin teiltä, kun se tuntui kivalta.

Tällaista tekemistä sisällä. Tilasin netistä kokeeksi kahta erilaista kalalankaa. Toinen on vaaleansinistä, toinen helmenharmaata. Teen koevirkkauksia näillä langoilla eri malleilla. Sitten arvioin langan menekin ja tilaan tarvittavan määrän. Tarkoitus tehdä sängynpeitto. En halua iästäni huolimatta mitään mummomallia vaan suhteellisen graafisen, jos sen näillä langoilla onnistun tekemään. Sänky on melko iso, joten tekemistä riittää, sehän on tässä on tarkoituskin!


Nyt meillä eletään sitten korona-aikaa koko maailmassa! Eipä ole tällaista vielä koettu! Tämähän vaikuttaa jokaisen elämään. Toivottavasti kaikki toimisivat järkevällä tavalla, niin päästäisiin tästä vähin vaurioin. Kun katselin säätiedotuksia muutamia päiviä eteenpäin, näytti tosi aurinkoiselta. Hyvään aikaan aurinko meitä valaisee, kun ajat ovat epävakaat! Voikaa hyvin ja pitäkää mieli korkealla, kun on kevätkin ja pihatyöt pian käsillä tai jopa jo alkaneet!

30 kommenttia:

 1. Kivoja puutarhasuunnitelmia! Odotan uteliaana, millaisen paikan portille valitset :). Nyt näyttäisi todellakin tulevan aurinkoinen viikonloppu ja ennuste myös siitä eteenpäin näyttää keväiseltä. Nauti siis kesäisistä verhoista ja kaikkea hyvää muutenkin, onneksi omassa puutarhassa voi työskennellä aivan ohjeita noudattaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, minäkin sitä odotan! Onneksi tosiaan voi pihalla jo jotain tehdä. Ja onhan mulla toi virkkaus.

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia jo nytkin ihanalta näyttävään putarhaasi! Tuo "kivikasa" on jotain minkä aion toteuttaa omaankin pihaani; halpa ja yksinkertainen toteuttaa ja näyttää hyvältä!
  Taas löytyi yhtäläisyys meidän väliltä: mulla on ollut samanlaiset verhot, kylläkin keltaisina, mutta annoin ne tyttärelle jolla oli verhojen puutetta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikasat ovat käyttökelpoisia ja kivoja. Ja nättejä. Ai, taas löytyi! Minä rakastan noita verhoja!

   Poista
 3. Hyvä idea tehdä postaus kevätsuunnitelmista kuvien kera. Olen itse tuumaillut saman tapaista.
  Tekemistä näille kevätpäiville kyllä riittää. Pian pitää pestä ikkunoitakin. Ihan mukavaa, että aurinko paistaa ja elämää kevättä. Tämä erikoinen aika on helpompi elää luonnon näyttäessä parastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä toki kaikki suunnitelmat ole, mutta jotain kuitenkin. Ikkunoiden pesu- älä edes mainitse! Niin, onneksi tuo aurinko on puolellamme.

   Poista
 4. kivoja suunnitelmia!

  Tänään olikin niin kaunis päivä, että haikailin kirjojen parista jo puutarhahommiin

  VastaaPoista
 5. Totta, puutarhaan onneksi saa mennä puuhastelemaan enkä kyllä kauppoihin ja suuriin ihmismassoihin ole koskaan hinkunutkaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä minäkään ole mitään ostoskeskus-ihmisiä. Vaadittavat asiat toimitan ja sitten pois! Näin ihan normiaikaankin.

   Poista
 6. Tuollaiset sopivan kokoiset suunnitelmat pitävät katseen tulevassa, auttavat jäsentämään elämää ja tuovat kivan odotuksen tunteen, kun on jotain, mitä pystyy itse tekemään ja mikä todennäköisesti vielä onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tulevaisuuteen pitää nyt katsoa tiukasti! Olen aika innoissani sekä piha- että käsitöistä!

   Poista
 7. Kiva päästä seuraamaan, kuinka nuo esittelemäsi kohdat muuttuvat. Erityisesti puunpalaseen tehty mehikasvi-istutus kuulostaa mielenkiintoiselta idealta. Minulla on samat verhot ikkunoissa vuoden ympäri. Olohuoneen verhot on ostettu ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme kahdeksan vuotta sitten ja rakastan niitä edelleen. Harmittaisi kyllä, jos olisin niihin jo kyllästynyt, oli nimittäin kankaalla aikamoinen metrihinta... :D Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain pinterestistä idean tuohon puunpalaseen istuttamisesta. Katsotaan, miten onnistuu. Meilläkin nuo verhot olivat sikakalliit, onneksi pidän niistä yhä tosi paljon. Aurinkoa sinne myös!

   Poista
 8. Kivat suunnitelmat. Sinulla onkin pitkäaikainen ja mielenkiintoinen käsityöprojekti toteutettavana. Laitahan jatkossa kuvia millaiseen malliin päädyit.
  Aurinkoista viikonloppua. Koetetaan pysyä terveinä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, laitan kyllä kuvia projekteista. Koeta sinäkin pysyä terveenä!

   Poista
 9. Suunnitelmien etenemistä on kiinnostavaa seurata tulevien kuukausien edetessä. Hyvä kun löysit luonnonkukille oman alueen, puna-ailakit kukkivat runsaaasti!
  Tuo lankakokelu on järkevää, sillä isoa työtä ei kannata aloittaa summamutikassa. Virkkausta on kiva tehdä sitten aina sopivassa hetkessä, kun malli ja määrä on selvillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vain osa. Ja vain osa tullee toteutettuakin varmaan! Lanka ja malli on nyt kokeiltu ja lisää lankaa tilattu.

   Poista
 10. Ensi viikolle on jo luvassa tosi lämmintä, kohta pääsee puutarhahommiin! Mulla on tomaatintaimet jo hyvässä kasvussa ja seuraavaksi kylvän kesäkukat :) Tuo Sininata on mun mielestä ihanaa ja jo viime kesänä suunittelin, että haluaisin sitä meille, mutta en oikein osannut päättää mihin sen laittaisin. Mukavaa sunnuntaita ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onneksi tulee lämpimämpää. Sininata tarvitsee aurinkoisen paikan ollakseen sininen. Samoin sinulle

   Poista
 11. ihmisen kokoisia suunnitelmia:)) taidanpa napata Sinulta tuon ajatuksen istuttaa mehikasveja lahopuun kumppaniksi. itsekkin toin muutamia lahopuita taas metsäreissulta kotipihaan jouluruusupenkkiin ja toisen kelokarahkan "savannipenkkiin", missä kasvaa tällä hetkellä ainoastaan kuparisara.
  isossa pitsipeitossa riittääkin puuhaa koko kesäksi, onpa kiva sit nähdä myöhemmin, kumpaan lankaan päädyit ja millainen peiton mallikuvio on.
  aurinkoista viikkoa Sinulle ja ollaan visusti "karanteenissa" et säästyttäisiin pahimmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä kaikki ole, eikä kaikki tule toteutumaankaan. Mehikasvi-istutusidea ei ole minun, vaan olen itsekin sen varastanut pinterestistä. Olen langan jo päättänyt ja lisää tilannut. Virkkaus on aloitettu. Laitan kuvia työn edistyessä.

   Poista
 12. Verhojen ompelua aloitan pian aion vaihtaa minäkin kevyempiin verhoihin täällä alakerrassa. Ompelen viisi samanlaista verhoa kolme ruokahuoneeseen ja kaksi keittiöön. Ne kun on yhtenäistä tilaa ja samalla vaihdan matot. Sitten ikkunoiden kimppuun on mukava vaihtaa uudet verhot kaikkiin ikkunoihin kun ikkunat on puhtaat. Tällaisia puuhia minulla nyt ensin. Suuren virkkaustyöhön olet ryhtymässä. Mukavaa nähdä sitten myöhemmin työn edistystä. Sinisataa minullakin on useammassa paikassa se siementää ihan mukavasti ehkä jopa liikaakin ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden pesu! Älä edes sano! Minä vaihdoin jo verhot. Ajattelin kyllä, että ikkunat pitäisi pestä ensin, mutta en malttanut. Se on vielä edessä, tämä herkkuhomma!

   Poista
 13. Ihania puutarhajuttuja sulla! Löysin tänne blogiisi ihan sattumalta ja kirjauduin samantien lukijaksi. Täältähän löytyy vaikka ja mitä vinkkejä niin kodin kuin mökinkin puutarhaan! Itse en ole mikään viherpeukalo, joten otan kiitollisena vastaan muiden vinkit ja ideat.
  Auringonpaistetta alkavaan viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että joku uusi on tullut mukaan. Onpa kiva, että liityit! Toivottavasti viihdyt! Olen sekä piha- että koti-ihminen.

   Poista
 14. Niiltä osin kuin voi kannattaa nyt elää normaaliin tahtiin, kevätpuuhat pääsevät pian vauhtiin puutarhassa, se virkistää vaikean tilanteen keskellä.

  VastaaPoista
 15. On tullut mietittyä, kuinka onnellinen saa olla omasta pihasta nyt koronan aikaan. Siellä se aika kummasti kuluu ♥

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!