torstai 21. toukokuuta 2020

Kotipihalla sateen tauottua


Kylmät päivät viimein ehkä vaihtumassa vähän lämpimimpiin. On aihettakin, voisi sanoa! Luntakin satanut parina päivänä niin, että aamulla oli maa valkoinen. Kotipihalla olen laittanut sinne kuuluvat esineet paikoilleen.

Vaakun takana on pieni, viime syksynä istuttamanai komea maksaruoho. Näyttää ihan hyvinvoivalta. Olen tuohon kivikkon aukkoihin istuttanut syksyllä maksaruohoja. Laajennan aukkoja tarpeen mukaan. Ja teen vielä uusiakin!
Isojen kivien luona oleva mehikasvinurkkaus alkaa pian näyttää hyvältä. Toisin on takana olevien sinikatajien laita! Täytynee ottaa sakset käteen! Olen miettinyt toisten kasvien vaihtoa noiden sinikatajien tilalle. Ne ovat keväisin vähän kärsineen näköisiä. Alkuvuosina ne peitinkin, mutta vanhoja kasveja en enää viitsisi. On ollut ehkä virhe, kun en ole noita typistänyt yhtään kuin vasta nyt viime aikoina. Täytyy miettiä, mitä tilalle. Joitain havuja tai heiniä. Tai molempia.

Olin huolissani kummallisen, lumettoman talven jälkeen kasvien pärjäämisestä. Kotipihassa ainakin mehikasvit ovat hyvinvoivimpia kuin aikaisempina keväinä. Hyvä niin! Mehikasvit on NIIN mun juttu ja sopii kivikkopihan henkeen.


Näissä kuvissa isojen kivien luona olevan mehikasvinurkkauksen kasveja.


Pergolan viereen. aurinkoisemmalle paikalle  perustin viime kesänä toisen mehikasvinurkkauksen. Sehän alkaa kohta täyttyä! Pitää alkaa laajennushommiin. Kokeilen sinne paria uutta juttua myös. Alla olevissa kuvissa tämän uuden nurkkauksen kasveja.


 Reunassa sojottava sinisata siirretään jonnekin muualle. Valeistutin sen syksyllä tuohon.
Rautatuolitkin ovat terassilla, mutta niillä on kylmillä ilmoilla melko kylmä istua. Istumatta jäi!


Terassin toiseen päähän laitoin muurahaiset. Nämä ovat sellaista kovasti vaeltelevaa sorttia!

Tuulikello on aina paikallaan, kun pihalla olen.Sen kumeaa, rauhallista soittoa on kiva kuunnella pihalla touhutessa. Otan sen kovilla tuulilla pois.

 Seura pihalla oli parasta mahdollista. Sulo nauttii sekä koti- että mökkipihalla olosta. Viihtyy siellä vaikka kuinka kauan välillä torkkuja ottaen.

Aurinkokin tuli esiin ja lämmitti meitä pihalla olijoita mukavasti. Seuraavana aamuna koirakävelyllä oli ihana näky, kun kolme siiliä mennä tuhisi  naapurin pihan edustalla. En ole vuosiin nähnyt noita sympaattisia otuksia..

19 kommenttia:

 1. Vau, miten hienoja ja hyvinvoivia mehitähtimättäitä. Minulla on samanlainen tuulikello kuin sinullakin. Pidän sen kivan kumeasta äänestä, joka ei kuitenkaan ole lainkaan häiritsevä.
  Nelijalkainen nappisilmä osaa poseerata hienosti kameralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat hämmästyttävän hyvävointisia. Minä en pidä niistä kilievistä tuulikelloista ollenkaan. Tämän kumea ääni on mieleeni ja kun se on vielä matkamuisto Vietnamista.

   Poista
 2. Mehikasvit ovat kyllä hienoja ja helppohoitoisia, siksipä minullakin on niitä niin kotona kuin mökilläkin. Harmi kun sinikatajasi ovat noin ruskistuneet. Hankin juuri kaksi sinikatajaa kodin kukkapenkkiin ja tykkään niistä ihan hullun lailla.En kyllä ole ajatellut niitä talveksi suojella, pitäisikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä alkuun voisi suojella. Minäkin pidän noista, mutta kannattaisi varmaan alusta asti leikellä, että pysyisivät pienempinä. Kai niitä voi leikata, en tiedä. Saattaahan olla, että vaihdan tuohon pari uutta sinikatajaa ja joitain heiniä,katsotaan nyt.

   Poista
 3. Kivannäköisiä mehikasvialueita💚 Niitä aion itsekin jatkossa lisäillä omaan puutarhaan. Kylvin viime vuonna siemenestäkin ja yllättävän äkkiä ne kasvavat.
  Etsiskelehän jostain pyöreät istuinaluset rautatuoleihin niin on mukava istuskella👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, niitä voi lisätä siemenestäkin.Noi on niin kivoja, kun voi vain lohkaista jostain pari pampulaa ja ne alkavat kasvaa jossain muualla. Rautatuoleissa ei ole ongelmaaa kuin näin kylmillä ilmoilla.

   Poista
 4. Minä en muista, milloin olisin nähnyt siilin, olisivat niin söpöjä kavereita. Nuo mehikasvit selvästi viihtyvät pihassasi ja näyttävät oikein kauniilta. Hyvä, että olet löytänyt oman juttusi, se on aina tärkeää.
  Saisi toden totta jo lämmetä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole nähnyt vuosiin noita. Ovat tavattoman sympaattisia otuksia. Olen mielissäni mehikasveista, sillä ne sopivat kivikkopihaan erinomaisesti. Hyvää viikonloppua, lämpimämpää luvassa!

   Poista
 5. Mehikasvit sopivat täydellisesti kotipihasi kiviseen ympäristöön. Hyvin ovat tosiaan selvinneet talvesta. Minullakin osa näyttää hyvältä. Osaa taas on maistellut rusakko ja yhden kiven päällä kasvavan mättään tuhosi ilmeisesti kuopus. Asettelin ne takaisin paikoilleen ja kastelin sen verran kuin siinä vesi pysyi. Jospa pian kiinnittyisivät uudelleen. Tänne on tulossa lämmin päivä, toivottavasti jo sinnekin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Mehikasvipalleot kiinnityvät helposti uudelleen. Tännekin tulossa lämpimämpää.

   Poista
 6. Mehikasvit ovat kyllä ihania!
  Postausta lukiessa ehdin jo kaivata , että missä ovat kivat muurahaiset, mutta olivathan ne viellä tallessa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai murkkuja kaipasit! Siellähän ne. Vaihtavat paikkaa melko usein.

   Poista
 7. Nuo mehitähdet sopivat niin hienosti kivien kanssa yhteen!

  VastaaPoista
 8. Hienot mättäät mehikasveja. Viihtyyvät teijän pihassa! Kivet on ihania pihassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aika tyytyväinen noiden kasvuun. Rakastan kiviä!

   Poista
 9. Nuo sinun muurahaisesi ovat kyllä tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäät. Pidän niistä itsekin tosi paljon.

   Poista
 10. Minäkin pidän mehikasveista ja maksaruohoista niitä minullakin on kotona enemmän mutta olen ajatellut tuoda niitä myös mökille. Muurahaisesi on todella mukavat ❤

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!