perjantai 13. marraskuuta 2020

Blogipostausta ruoanlaitosta

 

Blogiani seuranneille varmaan muistissa, että pidän ruoanlaitosta. Viime vuonna aloin postata puutarhailun lisäksi myös tästä aiheesta. Monet tuntuivat pitäneen ruokaresepteistäni, koska ilmoittivat kokeilevansa niitä. Mukava havaita! Keittiö onkin minulle mieluinen paikka.

 Kerään uusia ruokareseptejä kaiken aikaa. Löydän niitä netistä, aikakausilehdestä, blogeista ym. Kokeilen tehdä reseptiä väljästi soveltaen ruokaa oman makuni mukaan. Jos se maistuu, niin lisään ohjeen reseptikansiooni. Kyllä, minulla on reseptit ihan perinteisessä isossa mapissa ihan paperimuodossa! Muunlainen tallentamismuoto ei olisi toimiva. Joskus talletan kokeiltavan reseptin myös puhelimeeni, josta vilkuilen ohjetta kokatessa. Hyväksi havaittu päätyy sekin jo melko muhkeaan kansiooni.

Reseptien kokeilu on talviharrastus. Kesäisin on muuta puuhaa ja kokkailtua tulee silloin hyväksi koetuin ohjein.


 Keittiön ruokapöydän päällä roikkuu tämä valaisin. Pöydän ääressä syödään arkisin. Juhlapäivinä ja vieraiden tullessa katetaan ruoka olohuoneen ruokapöytään.

 

Yritän muistaa ottaa valmistamistani ruoasta myös kuvan. Usein havahdun siihen, että ruoka on syöty joko kokonaan tai astia räävitty ruman näköisesti. Ota siitä nyt houkutteleva kuva sitten! Mielestäni reseptissä pitää olla aina kuva.

 Uusi bloggerversio ollut käytössä jo jonkin aikaa. Ihan hyvin se alkanut toimia alkuhankaluuksien jälkeen.

 Yksi ongelma siinä yhä on: olen yrittänyt lisätä asetuksista blogin toiseksi kirjoittajaksi oman henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen ( minähän postaan 'väärällä nimellä').  Ei onnistu millään! Jouduin aikaisemman toisen kirjoittajan (siis itseni) poistamaan, koska sähköpostiosoitteeni vaihtui. Mielestäni blogiin hyvä olla toisetkin valtuudet varmuuden vuoksi. Nyt siis vain yksi, kun en toista saa! Oletteko te bloginne ainoat kirjoittajat? Olen laittanut ongelmasta viestiä bloggerille tuloksetta.

Onko sinulla uudessa bloggerissa kaikki toimivaa ja  selvää? 

Oletko kokeillut antamaani reseptiä? Mitä pidit?

12 kommenttia:

 1. No nyt löytyi ainakin yksi EI-yhtäläisyys meistä! Nimittäin minä en tykkää ruoanlaitosta yhtään. Onneksi tuo toinen on tosi innostunut kokki ja laittaakin melkein poikkeuksetta meillä ruoat.
  Uudesta bloggerista en ole löytänyt mitään moitittavaa, paitsi sen että kun aloitan postausta niin sijoitan aina ensin kuvat paikoilleen ja vasta sitten tekstin. Ainakin aluksi oli sellainen ongelma että kun halusin poistaa jonkin kuvan jonka olin jo ladannut postaukseen, niin se ei onnistunutkaan. Nyt en ole tuohon ilmiöön törmännyt, kun ei ole tullut tarvetta poistaa kuvia. Ehkä se oli vaan alkukankeutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä mies pelastaa tilanteen! Minäkin yleensä laitan aina kaikki kuvat ensin. Jotain ongelmaa on ollut, muttei enää paljoakaan.

   Poista
 2. Minä teen juurikin samalla tavalla reseptien kanssa. Otan kuvan myös ohjeesta melkein aina kännykkään ja sieltä muistan sitten viimeistään kirjoittaa se reseptikirjaan ylös jos on kokeiltu ja mieluisa. Ja hyvä kun on kännykässä ylhäällä niin kaupasta tulee kaikki aineet mukaan. Kun se on kirjassa ylhäällä poistan ohjeen kännykästä. Joskus taas otan vain aineet kirjasta kameralla kännykkään että muistan kaikki taas ostaa ja poistan sitten taas kännykästä. Mukavaa puuhaa on minusta ruuanlaitto minkä viikonloppuna teemme yhdessä miehen kanssa.
  Uuden bloggerin myötä tai voi olla että jo vähän aikaisemminkin minulla tuli se ongelma että en saa enää viestiä kännykkään enkä tablettiin ( millä teen postaukset) vanhemmista tai uusista kommenteista mitkä on tullut kyseiseen postaukseen. Pitää aina käydä katsomassa. Olen laittanut sen ruksin aina siihen kohtaan että ilmoita ja mitään ilmoituksia ei tule kuin muutamilta. Sinun tulee ja muutaman muunkin. Olisi kiva nähdä mitä kommenttia tulee vaikka vuoden vanhaan mutta nyt ei tule enää.Olisi kiva käydä niihin vastaamassa jos tietäisi vain niistä . Miten sinulla tämä toiminto toimii ❓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudessa bloggerissa on näitä hienosäätöjä vielä. Minä en ole laittanut itselleni tuota ominaisuutta, että kommentista pitäisi ilmoittaa. En tiedä edes, mistä sen saa päälle? Hyvät on sinullakin reseptisysteemit! Olen ymmärtänyt, että olen innokas reseptien kokeilija sinäkin. Joitain sinun ohjeellasi olen tehnyt itsekin

   Poista
 3. Jos katsot oikealle samalla korkeudella kuin julkaise on ilmoita ja jos siihen laittaa täpin niin saat kyseisestä blogista kaikki ketkä kommentoivat sitä postausta tai jos laitat sen omaan postaukseen niin samalla tavalla pitäisi tulla kaikki postauksen vastaukset. Mutta ei tule enää. Se kyllä ilmoittaa että tulee mutta ei. Kokeile laittaa täppi siihen.

  VastaaPoista
 4. Siulla on hienot ruokakuvat ja kauniit kattaukset! Mie tykkeen ruuanlaitosta ja kokkeilen mielelläni uusia reseptejä. Leipomuksissa etenkin. Perinteisiä ruokiakin kokkailen paljon. Broilerii on meillä harvakseltaan, omin perrein en laita ensinkään. Pekka sannoo syöneensä armeijassa kanaviillokkia kiintiönsä täyteen ja ei halluu millään tavalla laitettuu syyvä. Tään vuuven uus juttu on chilillä maustaminen. Harvemmin tulloo kuvattuu kokkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Mulla sama, kuten kerroinkin. Minä tykkään enemmän ruoan laitosta, vaikka leivonkin melko paljon. Meillä syödään broileria melko usein eri muodoissa. Chili on ihanaa, joskus menee vähän överiksi!

   Poista
 5. Hei tein kokeilun toimiiko se myös näinpäin että minun kommentti ilmoittaa. Kerro kuule muutenkin jatkossa miten sinulle toimii ja toimiiko kaikkien.

  VastaaPoista
 6. Muistaakseni olen jotain vinkkaamasi ruokaa tehnyt. En vain tähän hätään muista, mitä.
  Mielestäni en ole mikään hyvä ruoanlaittaja, mutta tavallinen arkiruoka sujuu hyvin ja tykkään kokeilla kaikenlaisia uusia juttuja. Ukkokulta tekee meillä useimmiten arkiruoan, minä jälkiruoat ja leivonnaiset - sekä ne uutuuskokeilut. Välillä kokataan yhdessä.
  Minullakin on mappi, johon kerään ruokaohjeita. Toisinaan läppäri on keittiön pöydällä auki kokeiltavan ohjeen kohdalla, mutta yleensä pyrin tulostamaan ohjeet paperille. On vain paljon helpompi käsitellä paperista ohjetta, kuin rasvaisilla sormilla klikkailla näppäimiä. Blogeista löytyneiden ohjeiden hyvä puoli on siinä, että kommenteissa on usein hyviä lisäyksiä ja muutosehdotuksia alkuperäiseen ohjeeseen. Aina kun tismalleen samoja aineksia ei omista kaapeista löydy. Laitan myös kokeilemiini ohjeisiin omia kommentteja seuraavia kertoja varten. Luen lehtien ruokapalstoja ja nappaan kauppaketjujen ohjelehtisiä. Aamuisin luen läppäriltä mm. Ilta-Sanomat, jossa julkaistaan Soppa365:n ohjeita. Niistä moni on tullut kokeiltua ja hyväksi havaittua. Tarvittaessa googletan jonkun aineksen tai ruoan.
  Uusi blogger alkaa vähitellen tulla tutuksi, eikä sen kanssa ole viime aikoina ollut ongelmia. Sinun kysymykseesi en osaa vastata. Toivottavasti saat hyviä ohjeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin samasta syystä en halua, että ruokaohjeet ovat tietokoneella. Vanha kunnon mappi on paras. Vaikkakin kokeiluvaiheessa saatan lukea ohjeen puhelimesta. Vasta, kun sen olen hyväksi havainnut, tulostan. Tuolla Soppa365:ssa on monia hyviä ohjeita ollut.

   Poista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!